ela

5

Bucataras
senzational

timisoara

Bucataras din 02.01.2010

RETETE424
PRIETENI335
Retete

Prajitura cu mascarpone si fructe

In Prajituri la 4 Ian 2014

Punem la scurs fructele din compot intr-o sita. Cernem faina, cacaoa, praful de ciocolata si praful de copt. Mixam bine albusurile cu un praf de sare  pana se intaresc, apoi incorporam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem bine dupa fiecare lingura adaugata. Adaugam treptat si...

Tort cu crema de nuca de cocos

In Torturi la 2 Ian 2014

Frecam untul moale (lasat la temperatura camerei cu cateva ore inainte) cu zaharul (eu l-am macinat pudra) si zaharul vanilat, punem vasul la bain-marie, apoi adaugam ouale, ciocolata topita separat, apoi adaugam lichiorul de oua, miezul de nuca si sarea si lasam pe aburi vreo 15 minute,...

Prajitura KINDER PINGUI

In Prajituri la 17 Noi 2013

Separam albusurile de galbenusuri. Faina,cacaoa si praful de copt le amestecam si le cernem. Mierea o punem la topit in laptele caldut. Galbenusurile le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat si le mixam bine pana se topeste zaharul,apoi adaugam treptat  amestecul de...

Placinta cu mere

In Dulciuri la 12 Noi 2013

Lasam foile de placinta la dezghetat in frigider cu cateva ore inainte. Stafidele le punem la inmuiat cu esenta de rom si putina apa calda. Lamaia o spalam bine,o punem putin in cuptorul cu microunde 1minut ca sa avem mai multa zeama.Apoi dam pe razatoare coaja si apoi o stoarcem bine....

Prajitura delicioasa

In Prajituri la 5 Sep 2013

Separam galbenusurile de albusuri.Mixam bine albusurile pana devin foarte tari,apoi adaugam treptat galbenusurile,apoi praful de crema si in final punem nuca rasa si omogenizam bine compozitia. Tapatam cu hartie de copt o tava (sau ungem cu unt si presam faina)si turnam in ea compozitia.Dam la...

Sufleu de dovlecei cu rosii si mozarella

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2013

Curatam dovleceii,ii spalam si ii taiem rondele.Ii saram si ii lasam pana pregatim restul ingredientelor. Rosiile le spalam si le taiem rondele. Cascavalul il dam pe razatoarea mare. Maslinele le curatam de samburi. Intr-o tava,punem un rand de dovlecei,unul de rosii,cascaval...

Chec aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 7 Aug 2013

Punem intr-un castron ouale cu  sare,piper si laptele si le batem bine.Incorporam treptat faina cernuta cu praful de copt si amestecam usor pana compozitia se omogenizeaza bine.Adaugam treptat cascavalul,branza si parmezanul si amesecam continuu.Punem sunca si maslinele,apoi ardeii taiati...

Prajitura din albusuri cu visine

In Prajituri la 25 Iul 2013

Daca aveti albusurile congelate, scoateti din congelator cu cateva ore inainte si lasati sa se dezghete la temperatura camerei sau in frigider. Visinele daca sunt congelate,nu le decongelati. Mixati bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Adaugati treptat zaharul si bateti foarte...

Spuma de mure

In Dulciuri la 24 Iul 2013

Spalam murele,le zdrobim cu o furculita si presaram deasupra 2linguri de zahar.Lasam la rece cateva minute.Scurgem de zeama. Albusurile le batem cu un praf de sare pana se intaresc,apoi punem treptat zaharul ramas si mixam bine cateva minute.Incorporam zmeura si mai mixam cateva clipe.Dam la...

Mancare de fasole galbena cu pui

In Aperitive / Garnituri la 18 Iun 2013

Ceapa o taiem rondele. Ardeiul il curatam si il taiem cubulete. Radacina de patrunjel o curatam si o taiem marunt. Pieptul de pui il taiem bucati mai mici. Cartoful il curatam si il taiem cubulete mici. Intr-o cratita cu putin ulei punem la calit ceapa,ardeiul,radacina de patrunjel...

Gem de visine

In Dulceata / Gem la 11 Iun 2013

Punem visinele fara samburi intr-o oala si deasupra turnam zaharul gelifiant.Omogenizam bine compozitia apoi punem la foc mic,amestecand din cand in cand.Lasam 5-9minute din momentul in care incepe sa fiarba.Luam spuma de deasupra. Turnam in borcane sterilizate,punem capace si lasam la cald...

Cartofi noi cu rozmarin si piper la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 11 Iun 2013

Curatam cartofii,ii spalam,ii taiem bucati mai mari si ii punem la fiert in apa cu sare,la foc potrivit,cam 15minute din momentul in care incepe apa sa fiarbaIi scoatem intr-o sita si ii lasam putin la scurs. Punem hartie de copt intr-o tava mare .Asezam cartofii si stropim cu ulei iar apoi...

Prajitura cu visine

In Prajituri la 9 Iun 2013

Visinele fara samburi le lasam la scurs intr-o sita cu vreo ora inainte. Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,esenta si uleiul pana se albesc si se topeste zaharul,apoi incorporam treptat faina amestecata cu praful de copt si cernuta,amestecand usor...

Cheesecake cu capsuni

In Prajituri la 6 Iun 2013

Biscuitii ii punem in robotul de bucatarie si ii macinam. Untul il punem la topit si apoi il amestecam rapid cu biscuitii si punem intr-o forma de tort cu fund detasabil de 20cm si nivelam.Dam la frigider 10minute sa se intareasca. Capsunile le spalam si le curatam si le taiem marunt.Le punem...

Deliciu cu capsuni si ciocolata

In Torturi la 6 Iun 2013

Capsunile le spalam,le curatam de codite,le taiem cubulete si le punem la scurs intr-o sita.Presaram o lingura de zahar pudra peste ele. Separam ouale.Mixam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,uleiul,apa si esenta de vanile pana se albesc galbenusurile. Faina o amestecam cu praful de...

Cartofi noi cu cascaval la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 5 Iun 2013

Curatam cartofii si ii punem la fiert in apa cu sare si legume deshidratate, timp de 15 minute din momentul in care incepe sa fiarba apa, la foc mic. Ii scoatem intr-o sita si ii lasam la scurs. Radem cascavalul pe razatoarea mare. Ungem un vas termorezistent cu unt si punem jumatate din...

Prajitura cu capsuni si frisca

In Prajituri la 2 Iun 2013

Mixam albusurile cu un praf de sare,pana se intaresc,apoi adaugam treptat zaharul. Separat.frecam galbenusurile cu uleiul,zaharul vanilat si esenta de rom,apoi adaugam laptele.Turnam peste albusurile batute spuma si mixam.Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si cernuta,amestecand...

Risotto Arborio cu legume

In Aperitive / Garnituri la 30 Mai 2013

Curatam ceapa si o taiem marunt. Ardeii ii curatam si ii taiem fasii mai mari. Ciupercile le taiem felii mai mari. Rosia o decojim si o taiem cubulete. Morcovul il curatam si il dam pe razatoare. Intr-o craticioara punem putin ulei in care calim cateva minute legumele cu sare...

Prajitura pufoasa cu cirese

In Prajituri la 29 Mai 2013

Spalam ciresele,le scoatem samburii si le punem la scurs intr-o sita. Galbenusurile le frecam cu zaharul vanilat,esenta de rom,aroma de vanilie si uleiul pana se albesc. Fiaina amestecata cu praful de copt o cernem. Batem albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc,apoi adaugam...

Prajitura pufoasa cu piersici

In Prajituri la 22 Mai 2013

Punem la scurs piersicile din compot intr-o sita. Le taiem marunt si lasam doua jumatati pentru ornat Cernem faina, cacaoa, praful de budinca si praful de copt. Mixam bine albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi incorporam treptat zaharul si zaharul vanilat si batem bine dupa...

Tort Diplomat

In Torturi la 18 Mai 2013

Punem la scurs intr-o sita ananasul. Pregatim crema intre timp: Gelatina o punem la inmuiat in 100ml de apa. Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc. Adaugam faina si amestecam bine. Punem intr-o craticioara laptele cu razatura de portocale, esenta de portocale si de vanilie si...

Ciulama de pipote cu ciuperci

In Mancaruri cu carne la 10 Mai 2013

Ceapa o taiem rondele. Morcovul il curatam si il taiem marunt. Ardeiul il curatam si il taiem cubulete. Pipotele le spalam si le taiem bucati mai mici. Intr-o craticioara punem ceapa,morcovul si ardeiul,sare,piper si vedeturi si lasam cateva minute,apoi adaugam pipotele,mai calim vreo...

Pandispan cu frisca

In Prajituri la 4 Mai 2013

Punem ananasul la scurs intr-o sita. Mixam frisca cu intaritorul de frisca pana se intareste, apoi adaugam laptele condensat si mai mixam pana se omogenizeaza bine compozitia. Adaugam bucatile de ananas taiate si amestecam usor. Punem pe o tava un strat de pandispan stropit cu compot de...

Pasca cu branza si caramel

In Dulciuri la 4 Mai 2013

Amestecam toate felurile de branza si punem la scurs cu putin timp inainte. Stafidele le punem in esenta de rom cu cateva ore inainte. Mixam albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul si batem bine. Incorporam si galbenusurile, treptat, apoi margarina lichida, branza,...

Salata de cartofi orientala

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2013

Punem cartofii in coaja la fiert in apa cu sare.Incercam cu furculita sa vedem cand sunt gata.Eu i-am pus in oala sub presiune 15minute din momentul in care a inceput sa fiarba apa.Scoatem si ii lasam sa se raceasca,apoi ii curatam de coaja si ii taiem cubulete,punem zeama de lamaie peste ei....

Cartofi noi cu rozmarin si usturoi

In Aperitive / Garnituri la 3 Mai 2013

Curatam cartofii de coaja si ii taiem cuburi mai mari. Facem un amestec din pesmet,rozmarin uscat,sare,piper,pesmet,usturoi si condimente pentru cartofi si  il amestecam bine. Tapetam o tava cu hartie de copt,asezam cartofii,ii stropim cu ulei de masline si deasupra presaram amestecul...

Tarta cu crema de vanilie si fructe de padure

In Prajituri la 24 Apr 2013

Punem intr-un castron faina cernuta si in mijlocul ei presaram zaharul, oul intreg, galbenusul, bucatile de unt moale, coaja rasa de lamaie si un praf de sare. Amestecam rapid cu mana compozitia, pana se omogenizeaza bine aluatul, apoi il punem intr-o folie alimentara si il dam la frigider 30...

Mancare de dragavei

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2013

Curatam coditele frunzelor de dragavei si le spalam bine in apa rece. Punem intr-o oala mare apa cu sare si cand incepe apa sa fiarba,punem frunzele,treptat si lasam cateva minute sa fiarba.pana se inmoaie frunzele.Scoatem intr-o sita,trecem prin apa rece si lasam la scurs.Tocam in robotul de...

Prajitura cu branza dulce

In Prajituri la 7 Apr 2013

Lasam untul la temperatura camerei cu cateva ore inainte. Stafidele le punem la inmuita in esenta de rom cu cateva ore inainte. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc. Frecam galbenusurile cu zaharul pudra si untul moale pana se topeste zaharul.Adaugam treptat...

Chec cu nuca si ciocolata

In Prajituri la 25 Mar 2013

Untul il lasam la temperatura camerei cu cateva ore inainte. Ciocolata o radem pe razatoarea mare. Nuca o maruntim intr-un robot de bucatarie(lasam putin mai mare) Cernem faina. Albusurile le batem bine spuma cu un praf de sare. Untul il frecam bine cu zaharul, apoi adaugam...

Afisate 61 - 90 din 424 retete    

Postari recente

publicat la 09.05.2019

Cornuri pufoase cu mac

Horosmopul tau de astazi:

Varsator

Iti schimbi religia cum isi schimba altii sosetele si esti dependent de tehnologie. Iti pasa putin spre deloc de parerea altora. Ei sunt doar muritori de rand care nu au vazut niciodata interiorul unei nave extraterestre. Tu ai fost adus pe aceasta planeta sa ne mantuiesti de pixuri si creioane intru slava vesnica a Sfantului iTouch, iPad, iMouse, admin!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]