Cum se prepara Ciulama de pui si ciuperci, mancarica buna si gustoasa a copilariei
Pieptul de pui se taie cubulete, la fel si ciupercile.
Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pune la calit in ulei incins, punem pieptul de pui si amestecam usor, cand isi schimba culoarea adaugam...
Cartofi se curata, se spala si se taie in patru. Morcovii se curata si se feliaza, la fel si ceapa. Marul se taie cubulete mari.
Tava ce va merge la cuptor se unge cu ulei, se aseaza legumele se presara cu sare, piper, boia si rozmarin. Se amesteca bine si se distribuie in tava.
Ciocanele de...
Cartofii pentru musaca se spala bine si se pun la fiert in coaja cu o lingura de sare. Cand sunt fierti se scurg de apa si se lasa la racit, apoi se taie felii groase.
Ceapa se taie marunt, morcovul se rade, ardeiul se taie cubulete.
Se caleste ceapa in ulei incins pana devine sticloasa,...
Daca animalul este tanar carnea nu necesita macerare.
Macerare : carnea de la un iepure se spala, se curata de pielite si se portioneaza, se aseaza intr-un vas incapator si se amesteca cu condimentele, ceapa taiata mare, usturoiul, otetul. Se lasa la rece cateva ore, chiar pana a doua zi....
Sarea o presaram in mijlocul tavii, despicam puiul pe burta, daca e mai grasut facem cateva despicaturi pe piept. Il asezam comod pe patul de sare, il acoperim cu bucatele de usturoi, il pudram cu piper si-l dam la caldurica 200grade timp de 50 de minute... si gata!
Carnea se taie cubulete mici si se pune la calit intr-o cratita cu ulei incins.
Se amesteca continu pana isi schimba culoarea, atunci adaugam ceapa taiata bucatele mai mare. O lasam 2 minute dupa care punem ardeiul taiat cu bulete si morcovul dat pe razatoarea mica.
Lasam sa fiarba la...
Pieptul de pui il taiem felii de circa 1cm.
Intr-o caserola sau punga se pune carnea, presaram faina, sare, piper si boia dulce.
Punem capacul si se scuturam bine pt a se condimenta bine carnea, dam la rece 1/2 ora.
Ouale se bat bine, adaugam apa minerala si mustarul.
Trecem carnea...
Ciulama de pui si ciuperci, mancarica buna si gustoasa a copilariei
Cum se prepara Ciulama de pui si ciuperci, mancarica buna si gustoasa a copilariei Pieptul de pui se taie cubulete, la fel si ciupercile. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se pune la calit in ulei incins, punem pieptul de pui si amestecam usor, cand isi schimba culoarea adaugam...
Ciocanele de pui cu legume la cuptor
Cartofi se curata, se spala si se taie in patru. Morcovii se curata si se feliaza, la fel si ceapa. Marul se taie cubulete mari. Tava ce va merge la cuptor se unge cu ulei, se aseaza legumele se presara cu sare, piper, boia si rozmarin. Se amesteca bine si se distribuie in tava. Ciocanele de...
Musaca de cartofi
Cartofii pentru musaca se spala bine si se pun la fiert in coaja cu o lingura de sare. Cand sunt fierti se scurg de apa si se lasa la racit, apoi se taie felii groase. Ceapa se taie marunt, morcovul se rade, ardeiul se taie cubulete. Se caleste ceapa in ulei incins pana devine sticloasa,...
Papricas cu carne de iepure
Daca animalul este tanar carnea nu necesita macerare. Macerare : carnea de la un iepure se spala, se curata de pielite si se portioneaza, se aseaza intr-un vas incapator si se amesteca cu condimentele, ceapa taiata mare, usturoiul, otetul. Se lasa la rece cateva ore, chiar pana a doua zi....
Pui pe sare la cuptor
Sarea o presaram in mijlocul tavii, despicam puiul pe burta, daca e mai grasut facem cateva despicaturi pe piept. Il asezam comod pe patul de sare, il acoperim cu bucatele de usturoi, il pudram cu piper si-l dam la caldurica 200grade timp de 50 de minute... si gata!
Tocanita cu carne de porc si paste
Carnea se taie cubulete mici si se pune la calit intr-o cratita cu ulei incins. Se amesteca continu pana isi schimba culoarea, atunci adaugam ceapa taiata bucatele mai mare. O lasam 2 minute dupa care punem ardeiul taiat cu bulete si morcovul dat pe razatoarea mica. Lasam sa fiarba la...
Cipsuri din piept de pui
Pieptul de pui il taiem felii de circa 1cm. Intr-o caserola sau punga se pune carnea, presaram faina, sare, piper si boia dulce. Punem capacul si se scuturam bine pt a se condimenta bine carnea, dam la rece 1/2 ora. Ouale se bat bine, adaugam apa minerala si mustarul. Trecem carnea...