Afla care este legatura intre slow food si slow cooking

Postat de Bucataras in Cu de toate pe 24 Iul 2015, 13:20

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza

In ultima perioadă, am auzit cu toţii de câteva trenduri culinare noi în România, denumiri pe care încă nu le putem descifra foarte bine.

Conceptul de slow food, slow cooking sau gătitul lent sunt câteva dintre acestea. Însă, pentru a pune în practică noile tendinţe trebuie mai întâi să înţelegem ce înseamnă şi mai ales ce beneficii ne oferă în viaţa noastră de zi cu zi.

Conceptul de slow food este sinonim cu hrana bună, curată şi corectă. Asta înseamnă că hrana trebuie să aibă un gust bun, trebuie să fie produsă într-o manieră curată care să nu dăuneze mediului inconjurator, animalelor şi sănătaţii oamenilor.

Mişcarea slow food a început ca replică a stilului de a servi masa la fast-food. Cei care au promovat acest curent doresc să protejeze moştenirea lăsată de gastronomia tradiţională.

Conceptul de slow food oferă avantaje importante pentru cei care doresc să aiba o viaţă bazată pe o alimentaţie sănătoasă, avantaje precum, savoarea intensă a mâncării, o mai bună digestie datorită mestecării îndelungate, creşterea arderilor şi implicit accelerarea metabolismului.

Desigur, odată cu apariţia acestui trendur culinar, a fost introdus şi slow cooking-ul, mai exact, gătitul lent la o temperatură scăzută şi controlată permanent. Această modalitate de a găti permite păstrarea enzimelor şi vitaminelor hidrosolubile, dar şi limitează degradarea vitaminelor termolabile, asigurând astfel o alimentaţie sănătoasă.

Posibilitatea de a controla temperatura şi timpul de preparare pentru păstrarea calităţii nutritive, prin tehnica de gătit slow cooking, sunt soluţii pentru a putea găti în mod sănătos şi pentru a economisi timpul petrecut în bucătărie.

Putem aplica foarte uşor această tehnică de gătit şi la noi acasă cu ajutorul slow cooker-ului Crock Pot. Aparatul electric Crock Pot se potrivește perfect diverselor nevoi de a găti, precum și constrângerilor datorate lipsei timpului.

Are 2 trepte de temperatură ‘High’şi ‘Low’ precum şi cu funcţia de ‘Păstrare la cald’. Nu trebuie să fii bucătar profesionist ca să gătești mâncăruri savuroase, doar adaugi ingredientele dorite și aparatul de gătit Crock-Pot se ocupă de restul fără supraveghere. Astfel, te poți bucura de întreaga zi, fără a fi nevoie să stai în bucătărie și, totuși, să te delectezi, pe seară, cu o mâncare gustoasă, pregătită în casă.

„De ce gătim carnea la temperatură joasă, timp îndelungat, de ce gătim la slow cooker? Pentru gustul care se dezvoltă în timp, pentru frăgezime, pentru nutrienti. Dacă pentru a găti carnea în felul acesta într-un cuptor trebuie să te pricepi și să fii oarecum pe fază, la Crock Pot lucrurile sunt mai simple. E destul să pui ingredientele în oală, să pui capacul și să setezi treapta de temperatură (low/high), respectiv timpul de gătire.” - Chef Adrian Hadean 

Mai multe detalii despre slow cooker-ului Crock Pot găsiţi aici: www.crockpot-romania.ro

Cu siguranţă, slow food and slow cooking reprezintă soluţia potrivită pentru toţi cei care au o viaţă activă, dar sănătoasă.

Hobby-urile şi timpul petrecut alături de familie vor face parte din programul tau zilnic atat timp cat ai in bucatarie slow cookerul Crock Pot.

Comentarii (3)

24.07.2015, 14:05

Slow=ok

24.07.2015, 14:10

24.07.2015, 14:27

Bine de stiut
Adevarul e ca,nimic nu ma enerveaza mai mult decat sa fiarba mancarea foarte tare )))))))))

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)