Aluatul: Se incalzeste 250 ml apa si se amesteca cu drojdia si sarea. Faina se cerne intr-un bol, in mijlocul ei se face o scobitura in care se pune apa cu drojdia. Se amesteca cu un tel. Se pune o lingura de ulei de masline, putin oregano macinat. Se framanta bine pana ce rezulta un aluat...
Tava de la aragaz se tapeteaza cu hartie de copt. Fiecare felie de paine se unge cu ulei de masline pe o parte, boia de ardei dulce, piper si cimbru. Se pun feliile la copt, cate 5 minute pe fiecare parte. Dupa 5 minute, se intorc feliile de paine.
Asa cum spuneam poate fi o...
Preparare: Intr-un vas amestecam faina, sare, margarina, praful de copt si omogenizam. Adaugam apa si amesteca pana rezulta un aluat nelipicios pe care-l punem intr-o folie la rece. Lasam cca 1/2 ora. Se scoate aluatul, se intinde bine ( eu l-am intins cam dezordonat, fapt pentru care am...
Faina, împreună cu tărâţele de grâu, drojdia, sare, măslinele curăţate ( pulpa acestora) le amestecăm într-un bol. Adaugăm apa călduţă puţin câte puţin şi omogenizăm până ajunge la un aluatul dorit Adăugăm uleiul de măsline puţin...
Intr-un bol punem faina, sarea, drojdia, semintele de susan si busuiocul. Intre timp apa o punem la incalzit. Din ingredientele de mai sus, impreuna cu apa calda pregatim un aluat pe care-l framantam pret de 5 minute. La final adaugam uleiul in doua etape si framantam. Punem aluatul la dospit...
Intr-un bol se amesteca faina, drojdia pulbere si sarea. Peste care se adauga laptele caldut si se framanta. La final punem in picatura uleiul si framantam. Aluatul se pune la dospit. Cand este gata, se intind cu sucitorul foi de aluat din care se decupeaza cu forme diferite,...
Aluatul: se pune faina intr-un vas cu sare si drojdie, cimbru . Se amesteca. Se adauga apa calduta si framantam. Spre final adaugam untul topit. Framantam bine si daca aluatul mai cere faina, mai adaugam. Lasam aluatul la dospit.
Branza se rade pe razatoare cu ochiuri mari. Salata se...
Baltul: se amesteca faina, sarea si drojdia.Peste aceata parte uscata se pune cimbru, oregano si chimen. Adaugam laptele caldut si incepem sa framantam pana obtinem un aluat bun. Spre finalul framantatului picam si uleiul si omogenizam. Lasam blatul la dospit cca 30 min. la loc...
Se cerne faina intr-o covata. Se face in centrul sau o adancitura in care se pune sarea si drojdia. Toate acestea apoi se amesteca. Laptele se pune la incalzit. Cand este caldut bine ( nu fierbinte) se pune putin cate putin peste amestecul de faina, sare, drojdie si se amesteca. Se obtine un...
Blatul pizza: este un aluat clasic de pâine. Într-un bol se pune făina drojdia şi sarea. se amestecă în uscat. Peste acestea se pune apa încălzită. Se frământă un aluat omogen peste care se adauga şi ulei puţin câte puţin. Se pune la dospit. ...
Fiind prima reţetă de pe site, am zis să încep cu pâinea, căci este folosită de toată lumea. Iar pâinea de casă este la mare căutare în multe case.
Făina cernută se pune într-un vas peste care se pune drojdia şi sarea. În etape se adaugă apa...
Focaccia cu rosii, usturoi si oregano
Aluatul: Se incalzeste 250 ml apa si se amesteca cu drojdia si sarea. Faina se cerne intr-un bol, in mijlocul ei se face o scobitura in care se pune apa cu drojdia. Se amesteca cu un tel. Se pune o lingura de ulei de masline, putin oregano macinat. Se framanta bine pana ce rezulta un aluat...
Paine prajita la cuptor
Tava de la aragaz se tapeteaza cu hartie de copt. Fiecare felie de paine se unge cu ulei de masline pe o parte, boia de ardei dulce, piper si cimbru. Se pun feliile la copt, cate 5 minute pe fiecare parte. Dupa 5 minute, se intorc feliile de paine. Asa cum spuneam poate fi o...
Pizza cu ton ( reteta simpla)
Preparare: Intr-un vas amestecam faina, sare, margarina, praful de copt si omogenizam. Adaugam apa si amesteca pana rezulta un aluat nelipicios pe care-l punem intr-o folie la rece. Lasam cca 1/2 ora. Se scoate aluatul, se intinde bine ( eu l-am intins cam dezordonat, fapt pentru care am...
Pâine cu tarâţe de grâu şi măsline
Faina, împreună cu tărâţele de grâu, drojdia, sare, măslinele curăţate ( pulpa acestora) le amestecăm într-un bol. Adaugăm apa călduţă puţin câte puţin şi omogenizăm până ajunge la un aluatul dorit Adăugăm uleiul de măsline puţin...
Paine cu susan si busuioc la Multicooker
Intr-un bol punem faina, sarea, drojdia, semintele de susan si busuiocul. Intre timp apa o punem la incalzit. Din ingredientele de mai sus, impreuna cu apa calda pregatim un aluat pe care-l framantam pret de 5 minute. La final adaugam uleiul in doua etape si framantam. Punem aluatul la dospit...
Pizzete pentru copii
Intr-un bol se amesteca faina, drojdia pulbere si sarea. Peste care se adauga laptele caldut si se framanta. La final punem in picatura uleiul si framantam. Aluatul se pune la dospit. Cand este gata, se intind cu sucitorul foi de aluat din care se decupeaza cu forme diferite,...
Placintele cu branza de oaie, salata si marar
Aluatul: se pune faina intr-un vas cu sare si drojdie, cimbru . Se amesteca. Se adauga apa calduta si framantam. Spre final adaugam untul topit. Framantam bine si daca aluatul mai cere faina, mai adaugam. Lasam aluatul la dospit. Branza se rade pe razatoare cu ochiuri mari. Salata se...
Pizza simpla cu blat aromat
Baltul: se amesteca faina, sarea si drojdia.Peste aceata parte uscata se pune cimbru, oregano si chimen. Adaugam laptele caldut si incepem sa framantam pana obtinem un aluat bun. Spre finalul framantatului picam si uleiul si omogenizam. Lasam blatul la dospit cca 30 min. la loc...
Chifle cu lapte dulce
Se cerne faina intr-o covata. Se face in centrul sau o adancitura in care se pune sarea si drojdia. Toate acestea apoi se amesteca. Laptele se pune la incalzit. Cand este caldut bine ( nu fierbinte) se pune putin cate putin peste amestecul de faina, sare, drojdie si se amesteca. Se obtine un...
Pizza
Blatul pizza: este un aluat clasic de pâine. Într-un bol se pune făina drojdia şi sarea. se amestecă în uscat. Peste acestea se pune apa încălzită. Se frământă un aluat omogen peste care se adauga şi ulei puţin câte puţin. Se pune la dospit. ...
Pâine neagră de casă
Fiind prima reţetă de pe site, am zis să încep cu pâinea, căci este folosită de toată lumea. Iar pâinea de casă este la mare căutare în multe case. Făina cernută se pune într-un vas peste care se pune drojdia şi sarea. În etape se adaugă apa...