Puneti ceapa la calit si cand se inmoaie adaugati carnea si o prajiti putin.
Adaugati 1 varf lingurita curcuma, sare si piper dupa gust, apoi puneti apa cat sa acopere carnea si acoperiti cu un capac.
Lasati sa fiarba aproximativ 25 min apoi adaugati cartofii si cu 15 min inainte sa luati...
Intr-o oala sub presiune puneti putin ulei, ceapa si o caliti citeva minute pana se inmoaie, apoi adaugati carne si o prajiti putin. Se adauga pasta de tomate si apa, dupa care puneti sare, piper, boia, foaia de dafin.
Acoperiti oala si lasati sa fiarba subpresiune aprox 1 ora.Dupa 30...
In functie de cate clatite vreti sa faceti schimbati cant de lapte si faina.Trebuie sa obtineti un material putin mai gros decat cel pt clatitele dulci
Batem oul cu putina sare folosind un tel, adaugam faina si dupa aceea laptele.
Ungem o tigaie cu putin unt si punem un polonic din...
Prajiti coriandru si chimenul intr-o tigaie 2-3 minute amestecand continuu, iar dupa ce s-au prajit le pisati si amestecati cu usturoi pudra si putina boia si ati obtinut tebel :)
Cu 1 zi inainte puneti la inmuiat nautul.
Intr-o oala subpresiune se pune uleiul si ceapa taiata marunt si se caleste pana se inmoaie. Se adauga pasta de tomate, usturoiul pisat, tebel, boia si piper se mai lasa pe foc 30 sec amestecand apoi se acopera cu apa.
Se pun 4 buc de carne kadid si...
Melcii stransi ii puneti intr-o galeata si ii spalati, dupa care ii acoperiti cu o sita ca sa nu poata sa iasa din galeata si sa poata sa si respire.
In urmatoarele 2 zile o sa trebuiasca sa ii hraniti cu faina asa incat ei sa se curete de tot ce au mancat,
In a 3 a zi se spala melcii si ii...
Orez cu pui
Puneti ceapa la calit si cand se inmoaie adaugati carnea si o prajiti putin. Adaugati 1 varf lingurita curcuma, sare si piper dupa gust, apoi puneti apa cat sa acopere carnea si acoperiti cu un capac. Lasati sa fiarba aproximativ 25 min apoi adaugati cartofii si cu 15 min inainte sa luati...
Tocanita de oaie
Intr-o oala sub presiune puneti putin ulei, ceapa si o caliti citeva minute pana se inmoaie, apoi adaugati carne si o prajiti putin. Se adauga pasta de tomate si apa, dupa care puneti sare, piper, boia, foaia de dafin. Acoperiti oala si lasati sa fiarba subpresiune aprox 1 ora.Dupa 30...
Crêpe au ton et harrisa / clatite cu ton si harrisa
In functie de cate clatite vreti sa faceti schimbati cant de lapte si faina.Trebuie sa obtineti un material putin mai gros decat cel pt clatitele dulci Batem oul cu putina sare folosind un tel, adaugam faina si dupa aceea laptele. Ungem o tigaie cu putin unt si punem un polonic din...
Tebel
Prajiti coriandru si chimenul intr-o tigaie 2-3 minute amestecand continuu, iar dupa ce s-au prajit le pisati si amestecati cu usturoi pudra si putina boia si ati obtinut tebel :)
Shakshouka
Cu 1 zi inainte puneti la inmuiat nautul. Intr-o oala subpresiune se pune uleiul si ceapa taiata marunt si se caleste pana se inmoaie. Se adauga pasta de tomate, usturoiul pisat, tebel, boia si piper se mai lasa pe foc 30 sec amestecand apoi se acopera cu apa. Se pun 4 buc de carne kadid si...
Ciorba de melci/ dshish bel baboush
Melcii stransi ii puneti intr-o galeata si ii spalati, dupa care ii acoperiti cu o sita ca sa nu poata sa iasa din galeata si sa poata sa si respire. In urmatoarele 2 zile o sa trebuiasca sa ii hraniti cu faina asa incat ei sa se curete de tot ce au mancat, In a 3 a zi se spala melcii si ii...