publicat la 19.06.2022
publicat la 21.07.2019
publicat la 05.08.2018
Te chinuie problema banilor. Se rezolva repede daca renunti la cateva vicii, cum ar fi cumparatul compulsiv de animalute de plus roz. Mai bine ti-ai gasi un hobby gratuit, cum ar fi uitatul la cai verzi pe pereti.
Bucataras.ro
[email protected]
Desert prajitura multicolora cu jeleu de capsuni
Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul si praful de copt pana se albesc si isi dubleaza volumul. Adaugam apoi uleiul in fir subtire, il incorporam. Apa minerala se adauga lingura dupa lingura si se incorporeaza si ea....
Desert prajitura cu crema de ciocolata alba si fructe de padure
Incepem cu separarea albusurilor de galbenusuri. Peste albusuri, punem un praf de sare si batem spuma pana devine ferma. Galbenusurile le mixam cu zaharul, praful de copt, zaharul vanilat cateva minute, apoi adaugam untul, trecut 10 secunde prin cuptorul cu microunde. Mixam pana la...
Desert briose cu fructe confiate si banuti de ciocolata
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Asezam in tava de briose hartiutele. Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Peste galbenusuri, punem zaharul si cel vanilat, esenta de zmeura, mixam pana se albesc galbenusurile, apoi adaugam uleiul, pe...
Desert profiterol cu crema de ciocolata si mascarpone
Punem apa, untul, laptele si uleiul la foc mic, intr-o cratita, adaugam un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca, tragem cratita deoparte, adaugam toata faina si amestecam energic cu un tel, pana la omogenizare. Lasam amestecul la racit, apoi ajutandu-ne de un mixer, incorporam pe rand...
Desert minitarte cu fructe de padure si ganache de ciocolata alba
Pentru aluatul de minitarte, am amestecat toate ingredientele si am obtinut un aluat ferm pe care l-am acoperit cu folie alimentara si l-am dat pentru 1 ora la rece. Pentru ganache, am topit ciocolata intr-o craticioara, in 150 gr frisca lichida, la foc foarte mic. Am dat deoparte ciocolata...
Desert eclere cu crema de vanilie si mascarpone
Pentru prepararea cojilor, punem laptele impreuna cu untul, zaharul, sarea la foc. Cand zaharul s-a topit si laptele clocoteste, tragem deoparte vasul de pe foc, punem faina si mixam pana la omogenizare. Lasam amestecul obtinut deoparte, pana se raceste. Incorporam apoi, pe rand, cele patru...
Desert tort cu piscoturi si crema de ciocolata
Pregatirea blatului: Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Separam ouale. Batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu zaharul si praful de copt, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi, apa minerala peste galbenusurile mixate, migdalele macinate si...
Desert floricele umplute cu pasta de macese si nuca de cocos
Amestecam untul (la temperatura camerei) cu ouale si zaharul. Adaugam esenta de vanilie, praful de copt, cel de sare, coaja de lamaie rasa, iar la final, incorporam faina. Aluatul obtinut se acopera si se da o ora la rece. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Pasta de macese se...
Desert fursecuri (la presa) dichisite in hainute de sarbatoare
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Punem untul intr-un vas incapator, adaugam praful de sare, zaharul, zaharul vanilat, coaja de lamaie rasa, ouale, praful de copt, amestecam. Incorporam apoi faina si obtinem un aluat usor faramicios pe care...
Desert prima mea pasca
Am pus drojdia intr-un castron incapator, cu praful de sare si 1 lingur de zahar am amestecat pana a devenit drojdia lichida. Am adaugat apoi laptele caldut, zaharul, zaharul vanilat,margarina topita, galbenusurile, coaja rasa de lamaie; am amestecat. Am inceput sa incorporez faina,...
Desert prajitura cu capsuni si prune uscate
Prunele uscate se clatesc cu apa rece si se pun la hidratat in putina apa calduta, pentru 30 minute, apoi se asaza intr-o strecuratoare si se lasa la scurs. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Pentru aluat, trecem margarina rece prin razatoarea cu ochiuri mari. Adaugam oul de casa,...
Desert cornulete umplute cu pasta de macese si nuci macinate
Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Trecem arahidele si nuca prin robot, apoi le amestecam cu restul ingredientelor alocate umpluturii si cu pasta de macese. Amestecam sa se omogenizeze bine umplutura. Uleiul si apa minerala se pun intr-un vas incapator, adaugam bicarbonatul, zaharul,...
Desert briose cu cacao si nuca de post
Am preincalzit cuptorul la 175 grade C. Am pus zaharul, praful de copt, zaharul vanilat, nuca macinata, pasta de macese, uleiul, apa minerala, pudra de cacao. Am mixat. Am adaugat apoi fulgii de ovaz si faina, un praf de scortisoara, am mixat pana la omogenizare. Am asezat hartiute de...
Desert negresa de post cu coacaze negre
Cuptorul se preincalzeste la 175 grade C. Punem intr-un castron incapator zaharul, nuca de cocos, bicarbonatul, praful de copt si pasta de macese, apoi pudra de cacao. Turnam uleiul si apa minerala, amestecam bine si la final, adaugam faina. Mixam pana se omogenizeaza bine amestecul....
Desert prajitura Tosca
Pregatim mai intai crema, astfel: Galbenusurile se mixeaza cu 100 gr zahar pudra si vanilia, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Adaugam apoi amidonul, incorporam. Laptele il punem la foc, cu restul de zahar alocat cremei si margarina. Dupa ce s-a topit, incoproram la foc mic...
Desert tort cu zmeura, mascarpone si piscoturi
Zmeura se pune la foc cu 150 gr zahar tos si se lasa la fiert, cca. 20 minute la foc mic pana incepe sa se ingroase siropul. Trecem apoi amestecul prin sita deasa, pentru a separa semintele; piureul rezultat il lasam deoparte, la racit, acoperit cu folie alimentara pentru a nu se forma...
Desert cornulete de post cu nuca si dulceata de capsuni
Punem intr-un vas incapator, drojdia, 1 lingura de zahar si 1/2 lingurita sare, amestecam pana devine drojdia linchida. Adaugam margarina, trecuta cateva secunde prin cuptorul cu microunde, apa calduta. Punem faina, framantam sa obtinem un aluat elastic pe care il vom lasa la dospit pana...
Desert melci cu nuca si cacao
Cuptorul se preincalzeste la 180 grade C. Aluatul foietaj dezghetat se desface pe masa de lucru. Amestecam nuca macinata, zaharul, pudra de cacao si zaharul vanilat intr-un castron, apoi repartizam amestecul peste foaia de aluat. Rulam strans, taiem apoi melcii de grosimea unui deget si...
Desert briose cu lamaie si mac glazurate
Preincalzim pentru inceput cuptorul la 175 grade C. Punem intr-un castron, apa si uleiul, zaharul tos, praful de sare si cel de copt, pudra de turmeric, zeama de la jumatate de lamaie si semintele de mac. Amestecam sa se topeasca cristalele de zahar. Adaugam toata cantitatea de faina...
Desert prajitura cu capsuni si bezea
Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Curatam si spalam capsunile, apoi le taiem in sferturi. Separam ouale. Mixam galbenusurile cu 7 linguri de zahar, praful de copt si zaharul vanilat, pana se deschid la culoare si cristalele din zahar se topesc. Adaugam uleiul, il incorporam. ...
Desert mucenici unsi cu miere
Punem drojdia intr-un castron incapator, adaugam zaharul si sarea. Turnam apoi apa calduta, amestecam sa se dizolve drojdia. Punem coaja de lamaie si zaharul vanilat, apoi adaugam faina. Framantam aluatul care va fi unul elastic, adaugam la final ulei, incorporam. Acoperim coca si...
Desert bomboane Raffaello
Pentru inceput, prajim usor intr-o tigaie antiaderenta, miezul de caju, il lasam la racit. Punem zaharul si untul intr-o craticioara, lasam pana se topeste untul si se dizolva cristalele de zahar. Tragem craticioara de pe foc, lasam la racorit, pana cand amestecul obtine temperatura...
Prajitura Katty cu marshmallow
Preparam aluatul pentru foi astfel: Untul la temperatura camerei, se pune impreuna cu iaurtul, praful de sare si cel de copt, zaharul si galbenusurile intr-un castron din plastic incapator. Amestecam ingredientele, apoi adaugam faina, framantam un aluat gras pe care il lasam pentru o ora la...
Gogosi de post
Drojdia o zdrobim intre degete si o punem intr-un vas incapator in care vom framanta aluatul. Peste drojdie, punem sarea si zaharul pudra, amestecam si adaugam apa calduta, zeama de lamaie, margarina taiata bucati si coaja de lamaie. Incorporam faina, iar la final adaugam cca. 100 ml ulei,...
Briose cu umplutura din nuca de cocos si mac
Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Preparam intai glazura alba si umplutura pentru a putea folosi si galbenusurile ramase la compozitia de blat. Asadar: Batem spuma albusul cu praful de sare, adaugam zaharul pudra si cand obtinem o spuma ferma, adaugam zeama de lamaie. Lasam deoparte...
Briose umplute si glazurate
Mai intai preparam umplutura. Batem spuma albusurile cu praful de sare si zaharul pudra si cel vanilat; Adaugam semintele de canepa si caju macinat, iar la final grisul. Preincalzim cuptorul la 180 grade C. Separam ouale. Albusurile se bat spuma cu praful de sare. Galbenusurile se...
Pandispan cu budinca de vanilie si fructe
Pentru blat separam ouale. Preincalzim cuptorul la 175 grade C. Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Galbenusurile le mixam cu zaharul, pana isi dubleaza volumul si se albesc. Turnam in fir subtire uleiul, apoi apa minerala, mixand incontinuu. In aceasta compozitie,...
Cosulete umplute cu budinca de fistic, fructe confiate si jeleuri
Punem 400 ml lapte la incalzit, cu 3 linguri de zahar. Praful de budinca se dilueaza in 100 ml lapte rece. Cand laptele de pe foc da in clocot, turnam in fir subtire budinca diluata, amestecam pana se ingroasa. Umplem cosuletele cu budinca, decoram cu fructe confiate si jeleuri. Lasam...
Prajitura Lamaita
Punem laptele si uleiul la foc mic, intr-o craticioara, adaugam mierea si zaharul, dam deoparte si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam bicarbonatul si praful de scortisoara, amestecam. Dam din nou oala la foc redus. Batem ouale intr-un castron, apoi le incorporam in lichidul...
Cornulete fragede cu nuca si dulceata de zmeura
Trecem margarina 1 minut prin cuptorul cu microunde. Peste margarina, punem ouale, zaharul, zaharul vanilat, praful de copt, nuca macinata, amestecam ingredientele foarte bine. Adaugam faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat care nu se lipeste de maini. Incalzim cuptorul la 175 grade...