Din ingredientele de mai sus am pregatit aluatul pe care l-am lasat apoi pret de aprox. 30 min. la dospit.
Am impartit aluatul in 5 parti.
Fiecare parte rezultata am intins-o pe masa de lucru si am taiat-o in 8 (ca in foto).
Am adaugat cate putin gem si am rulat cornuletele.
Cuptorul...
Se separa ouale (albusul de galbenus). Cantitatea de zahar am impartit-o, am pus 5 linguri la albusuri pe care le-am batut spuma. Galbenusurile, impreuna cu cele 5 linguri de zahar ramase au fost, de asemenea, batute spuma, impreuna cu praful de copt si cele 5 linguri de apa minerala.Peste acest...
Am pus apa la fiert cu zaharul pana s-a facut sirop ( de consistenta mierii).
In acest sirop am adaugat coaja si miezul lamaii taiate marunt.
Intre timp am curatat si taiat sfecla la dimensiunile potrivite pentru dulceata.
Am adaugat sfecla in sirop, si am asteptat (mult si bine) sa se...
Amestecam ingredientele ca pentru blat, formele le-am uns cu putin ulei pentru ca erau la prima folosire. Am impartit compozitia in cele 12 forme , am adaugat fiecarei briose un mot de dulceata si le-am trimis la copt pentru 15 minute, la 180 grade ( in cuptorul preincalzit).
Au iesit aproape...
Zdrobim biscuitii, ii amestecam cu cerealele si asezam un pat uscat in tava cu inel. Umezim apoi cu untul topit, nivelem cu dosul unei linguri si lasam la rece pana pregatim mousse-ul.
Amestecam praful de mousse + cele doua iaurturi cu mixerul la viteza mare. Cand se intareste, adaugam...
Aluaturile se prepara separat,amestecand ingredientele de mai sus (manual).
Se tin cca 15 minute la rece.
Pe masa de lucru se impart cele doua aluaturi in 3, vezi foto.
O bucata de aluat deschisa si una inchisa se intind separat, urmand a fi suprapuse una peste alta. Foaia rezultata se...
Apa si uleiul se pun la fiert, impreuna cu praful de sare. Cand lichidul clocoteste se ia de pe foc si se adauga intreaga cantitate de faina. Eu le-am amestecat cu mixerul. Dupa ce faina s-a incorporat, am pus pe rand ouale mixand cca 2 minute aluatul la viteza maxima inainte de adaugarea...
Se fierb cartofii in coaja,se curata si se dau prin masina de tocat carne
Se framanata aluatul. (Din cartofii dati prin masina,praful de sare ,ulei si faina cat cuprinde.)
Prunelor (spalate) li se scot samburii (dar nu se impart in doua, eu le las intregi pentru ca ne plac galustele mari...
Aluatul se pregateste amestecand si framantand mai apoi toate ingredientele necesare.
Se lasa la rece cat pregatim umplutura.
Merele se spala si se dau pe razatoarea mica (eu nu le curat de coaja niciodata).
Se calesc pe aragaz impreuna cu zaharul pana cand nu mai au lichid, la sfarsit...
Cornulete cu gem
Din ingredientele de mai sus am pregatit aluatul pe care l-am lasat apoi pret de aprox. 30 min. la dospit. Am impartit aluatul in 5 parti. Fiecare parte rezultata am intins-o pe masa de lucru si am taiat-o in 8 (ca in foto). Am adaugat cate putin gem si am rulat cornuletele. Cuptorul...
Simfonia culorilor
Se separa ouale (albusul de galbenus). Cantitatea de zahar am impartit-o, am pus 5 linguri la albusuri pe care le-am batut spuma. Galbenusurile, impreuna cu cele 5 linguri de zahar ramase au fost, de asemenea, batute spuma, impreuna cu praful de copt si cele 5 linguri de apa minerala.Peste acest...
Dulceata de sfecla rosie
Am pus apa la fiert cu zaharul pana s-a facut sirop ( de consistenta mierii). In acest sirop am adaugat coaja si miezul lamaii taiate marunt. Intre timp am curatat si taiat sfecla la dimensiunile potrivite pentru dulceata. Am adaugat sfecla in sirop, si am asteptat (mult si bine) sa se...
Briose cu dulceata de visine
Amestecam ingredientele ca pentru blat, formele le-am uns cu putin ulei pentru ca erau la prima folosire. Am impartit compozitia in cele 12 forme , am adaugat fiecarei briose un mot de dulceata si le-am trimis la copt pentru 15 minute, la 180 grade ( in cuptorul preincalzit). Au iesit aproape...
Tarta racoritoare
Zdrobim biscuitii, ii amestecam cu cerealele si asezam un pat uscat in tava cu inel. Umezim apoi cu untul topit, nivelem cu dosul unei linguri si lasam la rece pana pregatim mousse-ul. Amestecam praful de mousse + cele doua iaurturi cu mixerul la viteza mare. Cand se intareste, adaugam...
Biscuiti marmorati
Aluaturile se prepara separat,amestecand ingredientele de mai sus (manual). Se tin cca 15 minute la rece. Pe masa de lucru se impart cele doua aluaturi in 3, vezi foto. O bucata de aluat deschisa si una inchisa se intind separat, urmand a fi suprapuse una peste alta. Foaia rezultata se...
Eclere cu budinca de vanilie
Apa si uleiul se pun la fiert, impreuna cu praful de sare. Cand lichidul clocoteste se ia de pe foc si se adauga intreaga cantitate de faina. Eu le-am amestecat cu mixerul. Dupa ce faina s-a incorporat, am pus pe rand ouale mixand cca 2 minute aluatul la viteza maxima inainte de adaugarea...
Galuste cu prune
Se fierb cartofii in coaja,se curata si se dau prin masina de tocat carne Se framanata aluatul. (Din cartofii dati prin masina,praful de sare ,ulei si faina cat cuprinde.) Prunelor (spalate) li se scot samburii (dar nu se impart in doua, eu le las intregi pentru ca ne plac galustele mari...
Placinta cu mere
Aluatul se pregateste amestecand si framantand mai apoi toate ingredientele necesare. Se lasa la rece cat pregatim umplutura. Merele se spala si se dau pe razatoarea mica (eu nu le curat de coaja niciodata). Se calesc pe aragaz impreuna cu zaharul pana cand nu mai au lichid, la sfarsit...