Valclaudia

9

Bucataras
Suprem

Bucataras din 23.04.2011

RETETE1191
PRIETENI341
Retete / Aperitive / Garnituri

Cornulete aperitiv cu pasta de ardei si branza

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2014

Drojdia se amesteca cu sarea si zaharul pana devine lichida.Adaugam putina apa calduta, putina faina, amestecam si lasam la dospit cca 5 -10 minute. Faina proaspat cernuta se aseaza intr-un castron, facem o groapa in mijloc, turnam maiaua, adaugam fulgii de ovaz, ouale, pasta de ardei si...

Focaccia cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 15 Feb 2014

Facem un aluat elastic din: drojdie + sare + zahar + apa calduta + ulei + faina. Lasam aluatul la dospit in vasul in care l-am framantat, acoperit cu un prosop curat de bucatarie (cel putin 30 min.). Ungem tava cu ulei,presaram seminte de susan,apoi intindem aluatul in tava in foaie de...

Bruschete cu rosii si praz

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2014

Asezam feliile de paine in tava pe hartie de copt. Ungem feliile de paine cu ulei de arahide. Presaram putin cascaval ras peste feliile de paine unse. Asezam rondele de praz, apoi presaram din nou cacaval ras. Dam tava la copt pentru 10 minute in cuptorul preincalzit. Scoatem tava...

Omleta cu praz si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 9 Feb 2014

Spalam prazul si il taiem rondele. Punem 1 linura de ulei in tigaie, asezam cateva rondele de praz si le sotam usor. Spargem 2 oua, adaugam sare si piper dupa gust ,batem ouale cu o furculita si turnam amestecul in tigaie peste prazul sotat. Lasam omleta sa se prajeasca pe o parte, o...

Inimioare cu branza,seminte si nuca

In Aperitive / Garnituri la 25 Ian 2014

Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam untul (margarina) cu branza (daca e mai tare o dam intai pe razatoare; la mine n-a fost cazul pentru ca s-a zdrobit usor cu mana),semintele de floarea soarelui, 2 oua si incorporam toata faina (ceade tip 650 + cea de...

Stelute cu nuca si diferite alte seminte

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2014

Maruntim nuca si semintele de in la robot. Le amestecam cu semintele de floarea soarelui, apoi adaugam untul (la temperatura camerei, iaurtul, drojdia si apa calduta. Nu uitam sa punem si sare, dupa gust) Amestecam ingredientele, adaugam faina cat cuprinde, pana obtinem un aluat foarte...

Tarta de cartofi cu oua ochiuri

In Aperitive / Garnituri la 2 Ian 2014

Fierben cartofii in coaja, ii curatam si ii dam pe razatoare. Spargem un ou peste cartofii rasi, adaugam ceapa data pe razatoare si scursa de zeama, condimentele preferate dupa gust, amestecam toate aceste ingrediente foarte bine sa se intrepatrunda aromele. Ungem o tava termorezistenta cu...

Cornulete cu branza si chimen

In Aperitive / Garnituri la 29 Dec 2013

Amestecam mai intai branzeturile date pe razatoare cu albusul de ou,obtinem o pasta pe care o vom folosi drept umplutura. Drojdia se amesteca cu laptele caldut+ zaharul si sarea+ 1 lingura de faina. Lasam la dospit 10 min. Intr-un vas separat asezam faina ramasa, crema de branza, semintele...

Saratele cu branza telemea si branza de burduf

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2013

Branza telemea si branza de burduf se dau pe razatoare. Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei. Acelasi lucru e valabil si in cazulin care hotaram sa folosim untura proaspata de porc. Amestecam untul (margarina) cu branza, 2 oua intregi+2 albusuri (pastram cele doua...

Stelute sarate cu branza si nuca

In Aperitive / Garnituri la 25 Dec 2013

Branza telemea se da pe razatoare. Untul (sau margarina) trebuie sa fie la temperatura camerei. Amestecam untul (margarina) cu branza, 1 ou intreg+2 albusuri (pastram cele doua galbenusuri pentru uns saleurile), semintele de in si incorporam toata faina framantand aluatul cu mainile....

Saratele de post

In Aperitive / Garnituri la 22 Dec 2013

Margarina se topeste putin la microunde, cat sa se poata framanta. Adaugam faina,uleiul si apa calduta, amestecam pana obtinem un aluat elastic. Adaugam condimentele dupa gust. Rupem bucatele din aluat,le asezam in aparatul de vafe (in mijlocul placii), inchidem placile, lasam saratelele sa...

Cartofi gratinati cu masline si ardei kapia

In Aperitive / Garnituri la 16 Dec 2013

Ungem tava inalata de la cuptor cu margarina. Spalam cartofii si ii fierbem in coaja. Ardeii kapia se spala si se taie rondele. Se aseaza cateva rondele de ardei in tava unsa cu margarina. Dupa ce au fiert cartofii, ii curatam de coaja si ii zdrobim cu mana, apoi ii...

Saratele cu ketchup si busuioc

In Aperitive / Garnituri la 1 Dec 2013

Amestecam margarina (la temperatura camerei) cu branza de burduf, iaurul si drojdia dizolvata cu o lingurita de zahar. Adaugam busuioc uscat (eu am pus doua lingurite cu varf de frunze uscate si maruntite de busuioc). Incorporam faina, framantam pana nu se  mai lipeste aluatul de maini....

Mamaliga cu branza si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 30 Noi 2013

Punem apa la fiert cu sare . Adaugam malaiul grisat in ploaie amestecand in continuu. Dupa ce s-a incorportat tot malaiul, lasam mamaliga la foc mic cca 20 min, amestecand din cand in cand. Pregatim bolurile in care vrem sa preparam portiile de mamaliga cu branza. Punem cate o lingurita...

Saratele cu Ceva Fin,telemea si cascaval afumat

In Aperitive / Garnituri la 17 Noi 2013

Dizolvam drojdia in lapte caldut +1 lingurita de zahar. Amestecam crema de branza Ceva Fin cu margarina, telemeaua rasa, praful de nucsoara si drojdia dizolvata. Adaugam atata faina cat cere aluatul. Atunci cand nu se mai lipeste de maini inseamna ca aluatul "a tras" suficienta...

Cartofi la cuptor si sos de broccoli

In Aperitive / Garnituri la 9 Noi 2013

Trecem tulpina de broccoli si ceapa prin robot. Adaugam sare, nucsoara si piper. Calim rezultatul in intreaga cantitate de ulei (100 ml) sa-l aromam pentru ca-l vom folosi mai tarziu la cartofii pe care-i vom prepara la cuptor. Curatam cartofii, ii spalam in mai multe ape si ii taiem...

Saleuri din aluat foietaj (de casa)

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2013

Inca o data calea spre modul de preparare al aluatul foietaj (preparat cu o seara inainte de avea nevoie de el pentru diverse preparate) http://www.bucataras.ro/retete/foietaj-de-casa-cu-unt-53596.html. Intindem aluatul pe masa infainata, taiem cu pintenul saleurile dupa marimea dorita. Asezam...

Foietaj de casa (cu unt)

In Aperitive / Garnituri la 7 Noi 2013

Se amesteca oul cu o lingura de ulei si una de sare + drojdia. Adaugam 150 ml apa calduta, apoi treptat faina. Amestecam pana obtinem un aluat elastic (moment in care vom incorpora si uleiul in aluat). Lasam sa se odihneasca 15 minute. Se intinde o foaie subtire pe masa infainata pe...

Mic dejun gustos

In Aperitive / Garnituri la 3 Noi 2013

Taiem feliile de paine cubulete, le asezam in tava pe hartie de copt si le stropim cu ulei de porumb. Presaram sare si piper, dam tava la cuptor la temperatura medie cca 10 min sa se usuce bucatelele de paine sa devina crocante. Intre timp pisam usuroiul cu putina sare, adaugam iaurtul si...

Bruschete cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2013

Decupam floricele din feliile de paine folosindu-ne de formele pentru biscuiti. Le asezam in tava pe hartie de copt, le ungem cu ulei de porumb. Presaram piper alb si sare aromata cu ierburi de Provence. Dam tava pentru 5 minute la copt la temperatura moderata (170 grade). Scoatem...

Aperitiv langosi cu branza

In Aperitive / Garnituri la 2 Noi 2013

Amestecam drojdia cu sarea, zaharul si laptele caldut. Adaugam albusurile, apoi faina iar la final uleiul. Framantam aluatul cca 10 minute, apoi il lasam la dospit, acoperit, intr-un loc ferit de curenti. Trebuie lasat pana isi dubleaza volumul (la mine a durat cca 30 min.). Cele doua...

Rulada cu bureti de roua si branza telemea

In Aperitive / Garnituri la 27 Oct 2013

Intai preparam buretii... (Ii spalam in mai multe ape apoi ii calim in ulei si ii condimentam cu sare si piper dupa gust.) Amestecam drojdia cu sare si zahar sa devina lichida. Adaugam oul+ albusul, margarina topita, laptele caldut, apa calduta, apoi incorporam faina. La final adaugam...

Cozonac aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 22 Oct 2013

Amestecam drojdia cu sare si zahar sa devina lichida. Adaugam ouale, margarina topita, laptele caldut, apa calduta, apoi incorporam faina. La final adaugam uleiul pentru a lega aluatul, sa nu se mai lipeasca de maini. Lasam aluatul acoperit la dospit cca 20-30 min intr-un loc ferit de...

Pasta de branza cu telina verde

In Aperitive / Garnituri la 22 Oct 2013

Spalam frunzele de telina, le scurgem bine de apa si le taiem. Le asezam in robot, impreuna cu sarea, piperul si uleiul. Obtinem o pasta. 3/4 din cantitatea obtinuta o punem intr-un borcan cu filet si o pastram la rece pentru viitoare preparate. Restul din pasta de telina se amesteca cu...

Chiftele de cartofi

In Aperitive / Garnituri la 21 Oct 2013

Spalam cartofii, ii fierbem in coaja. Ii curatam de coaja, ii dam pe razatoarea fina, adaugam cele 2 oua, busuiocul uscat, sare si piper dupa gust, patrunjelul verde tocat. Curatam ceapa,o spalam si o trecem pe razatoarea cu ochiuri fine. O stoarcem in mana sa scurgem apa din ea si adaugam...

Omleta in culori

In Aperitive / Garnituri la 6 Oct 2013

Amestecam intr-un castron ouale cu faina, avand grija sa nu ramana cocoloase. Adaugam uleiul, sarea si piperul. Asezam intr-o tigaie antiaderenta cele 3 felii de salam, le prajim pe ambele fete,apoi turnam amestecul de oua si faina. Deasupra asezam bucati de cascaval afumat si fasii de salata...

Saratele Delaco

In Aperitive / Garnituri la 1 Oct 2013

Amestecam drojdia cu 1 lingurita de zahar si putina sare sa se fluidizeze. Cernem faina intr-un castron. Formam o groapa la mijloc, turnam drojdia, adaugam untul (la temperatura camerei), iaurtul, branza Delaco, albusul de ou si incorporam mai intai fulgii de ovaz. Adaugam faina, obtinem un...

Dovlecei pane

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2013

Spalam dovlecelul, il curatam de coaja si il feliem subtire. Punem sare peste feliile de dovlecel si le lasam la scurs intr-o strecuratoare, o jumatate de ora. Ouale se mixeaza cu faina si condimentele pana obtinem o compozitie de consistenta aluatului pentru clatite. Punem o tingaie cu...

Bruschete cu cascaval Delaco

In Aperitive / Garnituri la 29 Sep 2013

Feliem cornul, asezam feliile in tava si le stropim cu ulei de arahide. Feliem cascavalul si peste fiecare felie de corn asezam una de cascaval. Condimentam si dam tava la copt la foc potrivit pana se topeste cascavalul si se rumenesc usor. Scoatem tava din cuptor, decoram fiecare...

Pilaf de orez cu praz si curry

In Aperitive / Garnituri la 22 Sep 2013

Spalam ardeii si prazul, le taiem bucati (respectiv rondele). Calim aceste legume in ulei, adaugam sare dupa gust si boabe de piper. Dupa ce am calit legumele, adaugam orezul spalat, il calim cateva secunde in uleiul ramas de la calitul legumelor, apoi adaugam cate o cana cu apa si fierbem...

Afisate 121 - 150 din 211 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Balanta

Viitorul tau depinde de visele tale. DECI - nu pierde timpul, du-te si te culca.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 31

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]