publicat la 10.11.2017
publicat la 23.08.2016
publicat la 28.01.2016
Te învârți cât mai mult în jurul cozii, doar-doar s-o termina ziua și nu mai e nevoie să mai faci ce trebuie să faci. Nu te îngrijora, nu ești singurul care recepționează greșit vibrația lui Jupiter.
Bucataras.ro
[email protected]
Prajitura Snickers
Blatul: se bat albusurile spuma cu un praf de sare, adaugand treptat zaharul pana ce acesta se incorporeaza bine, formand o bezea. Se pune nuca macinata amestecata cu faina si praful de copt. Amestecam usor cu ajutorul unei spatule. Punem compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu...
Cozonac delicios cu faina de canepa
Am preparat laptele vegetal la blender (apa, seminte canepa, seminte susan), apoi l-am strecurat si l-am pus in cuva masinii de paine. Se adauga restul ingredientelor pentru aluat, exact in ordinea de mai sus. Am pus masina la programul de framantat si dospit. Dureaza o ora si 50 minute la...
Desert rulada cu nuca de cocos
Foaia de biscuiti: Biscuitii se rup bucatele si se maruntesc la robot. Se pune intr-un vas pe foc laptele amestecat cu cacao. Se adauga untul. Se lasa sa se omogenizeze bine. Se toarna amestecul peste biscuitii maruntiti, se adauga esenta de rom si se amesteca foarte bine. Se pune pe...
Cozonaci baby friendly (fara zahar)
Pentru inceput, am pus la hidratat, timp de 4-5 ore, toate fructele confiate (smochine, curmale, stafide, merisoare, goji - le-am pus intr-un bol mare cu apa). Scurgem apa, punem fructele in blender impreuna cu laptele. Mixam bine pana se face un lichid omogen. Compozitia obtinuta se aseaza...
Batoane de susan raw
Punem intr-un bol ingredientele uscate (susan, fulgi de cocos, migdale) si in alt bol, cele umede (tahini, miere, ulei de cocos). Amestecam bine ingredientele umede cu un tel, urmand sa le combinam cu ingredientele uscate. Omogenizam bine. Compozitia obtinuta o punem intr-o tava de chec...
Pizza la tigaie
Se face aluatul din ou, iaurt, faina si praf de copt. Este un aluat mai gros ca la clatite. Se niveleaza intr-o tigaie (fara ulei sau doar putin unsa cu ulei). Se adauga sosul de rosii si toate ingredientele de mai sus. Puteti pune pe pizza orice le place copilasilor vostri. Se tine la foc...
Desert rulada din foi Lica
Crema 1 Se caramelizeaza o cana de zahar (300 g). Se stinge cu 3 cani de apa (750 ml). Se adauga 400 g biscuiti petit beurre pisati marunt. Se intinde fierbinte pe foile de napolitana. Acest pas se face rapid pentru a nu se raci crema. Daca se raceste, o reincalziti, adaugand putina...
Briose cu migdale, fara zahar
Untul trebuie sa fie la temperatura camerei, sa poata fi mixat. Dam drumul la cuptor si pregatim formele de briose, pe care le ungem cu unt. Eu am niste forme mari, nu sunt ca briosele clasice, micute. De aceea au iesit doar 5 briose uriase. Mixam ingredientele, adaugandu-le pe rand, pana...
Pasca fara aluat pentru copii
Punem ouale intr-un castron, adaugam mierea si mixam bine. Adaugam branza maruntita si untul la temperatura camerei si omogenizam foarte bine amestecul. Punem apoi faina, putin cate putin. Amestecam bine, adaugam smantana si jumatate din stafide. Punem compozitia intr-o tava unsa cu unt si...
Chec satios pentru copii mofturosi
In primul rand, scoatem din timp ouale de la frigider. Trebuie sa fie la temperatura camerei cand sunt mixate. Pregatim o tava de chec pe care o ungem cu ulei si o tapetam cu faina. Apoi, curatam ciupercile si cotoarele, le spalam bine si le punem la fiert. Aruncam prima apa si lasam sa...
Budinca de mere cu mei si karob
Punem curmalele in apa si le hidratam pentru 30-40 minute. Tot in aceasta perioada lasam si meiul in apa (cana completata cu apa). Cand a trecut timpul, golim apa de la mei, punem alta. Punem meiul in blender impreuna cu apa si-l maruntim bine. Spalam si curatam bine merele, le taiam bucatele....
Biscuiti cu fructe pentru bebelusi
Punem stafidele si merisoarele la hidratat in apa, eu le-am tinut 40 de minute. Cand s-au hidratat, le punem in robot sau in blender impreuna cu banana, marul, sucul de portocale. Pregatim faina de ovaz peste care punem compozitia de mai sus. Adaugam untul si iaurtul si framantam pana se face...
Clafoutis cu cirese - Reteta nr.100
Spalam bine ciresele si le scoatem samburii. Eu am achizitionat un aparat de plastic de scos samburii si m-a ajutat foarte mult. Ungem cu unt o tava patrata de cuptor (30/30 cm) si asezam ciresele curatate. Ouale le batem usor cu un praf de sare, adaugam zaharul si amestecam usor, apoi...
Prajitura Bounty
Blatul: Se mixeaza untul la temperatura camerei cu zaharul. Apoi se adauga pe rand ouale amestecand foarte bine dupa fiecare. Se pune laptele, cacaoa si faina in care se amesteca praful de copt si se omogenizeaza bine. Se toarna aluatul in 2 tavi de chec tapetate cu hartie de copt. Se da...
Prajitura cu crema de vanilie
Crema de vanilie - intr-un litru de lapte punem plicurile de budinca si zaharul. Lasam la foc mic si amestecam incontinuu pana fierbe. Adaugam pliculetul de zahar vanilinat si acoperim cu folie alimentara. Lasam sa se raceasca. Aluatul - amestecam faina cernuta, cacaoa si praful de copt....
Aripioare crocante
Se taie aripioarele si se spala bine. Se ia fiecare in parte si se da cu sare, piper, boia dulce si se pun toate intr-un vas. Se adauga iaurtul si se amesteca bine pentru a fi toate aripioarele acoperite. Se lasa la frigider 5-6 ore. Dupa ce a trecut timpul, se ia fiecare aripioara si se...
Tortellini cu sos alb
Taiem sunca bucatele, iar cascavalul si branza le dam pe razatoare. Usturoiul il taiem marunt. Punem uleiul intr-o tigaie si calim usturoiul, peste care punem bucatile de sunca. Apoi adaugam smantana si mai tinem 1 minut pe foc. Punem piper, sare si oregano peste sosul alb. Punem apa cu...
Renumita si delicioasa prajitura Creme a la Creme
Preparare Renumita si delicioasa prajitura Creme a la Creme Blat: separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea lucioasa. Adaugam pe rand galbenusurile, apoi plicurile de crema si incorporam. Turnam...
Desert prajitura Triumf
Blat: Se bat albusurile cu zaharul si se adauga pe rand celelalte ingrediente: laptele, uleiul, faina, cacaua, praful de copt si esenta de rom. Se asaza hartie de copt in tava de aragaz (a mea are dimensiunea de 30 cmx33 cm) si se toarna compozitia de blat. Asezam cele 18 piscoturi cate...
Placinta cu dovleac din foietaj de casa
Prima data preparam umplutura. Dovleacul il spalam, il curatam si il dam pe razatoare. Eu am folosit un dovleac mare, voi puteti folositi jumatate de dovleac, daca nu va place cu multa umplutura. Punem dovleacul ras cu zaharul intr-o cratita pe aragaz si amestecam continuu pana incepe sa...
Crizanteme cu crema de ciocolata si alune
Se tin toate ingredientele la temperatura camerei pentru cel putin 2 ore. Se pune faina cernuta intr-un vas, in mijlocul careia facem un crater, in care punem drojdia, o lingurita zahar si putin lapte cald. Lasam pentru 10 minute sa se umfle drojdia, apoi adaugam ouale batute cu zaharul,...
Mancare de linte verde cu piept de pui
Lintea se pune la inmuiat pentru cel putin 6 ore, timp in care schimbam apa de 2-3 ori. Cand este bine inmuiata, se clateste si se strecoara printr-o sita. Pieptul de pui se pune la fiert si cand e gata, se taie bucati mici. Morcovul se da pe razatoare si ceapa se taie marunt. Se pun la...
Desert cozonac pufos fara framantare
Toate ingredientele sunt puse la temperatura camerei cu cateva ore inainte de a ne apuca de pregatirea cozonacilor. Cele 5 oua se separa. Albusurile se bat cu jumatate din cantitatea de zahar si se amesteca impreuna cu nuca si cacaua pentru umplutura. Faina se cerne intr-un vas. Pentru...
Salam de biscuiţi, reţetă cu ciocolata alba
Salam de biscuiţi reţetă cu ciocolata alba Biscutii se rup in bucati mici. Se topeste untul cu ciocolata, adaugam apoi zaharul vanilinat si se pune fierbinte peste biscuitii rupti. Incalzim laptele cu 2 linguri zahar tos si 2 linguri cacao. Lasam sa se omogenizeze bine si turnam...
Gogosi umplute cu ciocolata
Faina se cerne, se adauga drojdia uscata si se amesteca bine. Se topeste margarina in lapte si se lasa sa se raceasca. Laptele trebuie sa fie caldut cand il punem peste faina. Adaugam ouale si zaharul vanilinat si amestecam cu un tel. Punem aceasta compozitie peste faina si incepem sa...
Chifle cu lapte
Cernem faina alba si faina neagra intr-un vas, apoi le amestecam. Facem in mijloc un loc in care punem drojdia maruntita, zaharul si laptele caldut. Lasam 10 minute sa creasca drojdia si apoi incepem sa framantam pana se obtine un aluat omogen. Adaugam sarea si untul la temperatura camerei si mai...
Prajitura cu ciocolata si rom
Blatul: In 100 ml lapte caldut, topim 300 g unt si apoi adaugam ciocolata. Amestecam bine, nu trebuie sa dea in clocot, ci doar sa fie fierbinte sa se poata topi ciocolata, punem si esenta de rom. Lasam putin la racit vasul. Mixam ouale cu zaharul, zaharul vanilinat si praful de sare,...
Banana Roll Cake
Rulada: Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bate in continuare pana la topirea completa. Se adauga pe rand galbenusurile, apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt. Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se tapeteaza o tava mare cu hartie...
Placinta insiropata, cu piersici
Blatul: foile de placinta se lasa la decongelat cateva ore si se taie fasii lungi, pastrand una pe care o asezam pe fundul tavii. Mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase, adaugam uleiul si mixam pana se omogenizeaza bine. Peste aceasta compozitie punem iaurtul, in care am amestecat praful...
Supa crema de ciuperci
Facem o supa din pulpa de pui, cartof, ardei, conopida si vegeta. Cand s-au fiert, scoatem legumele, carnea si pastram supa. Punem un litru de apa la fiert. Curatam si spalam ciupercile, le taiem bucatele si le scufundam in apa care a fiert. Le scoatem dupa 2 minute si le strecuram, astfel se...