Mama_Lizica

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 31.12.2009

RETETE23
PRIETENI6
Retete / Dulciuri

Inghetata din banane

In Dulciuri la 10 Apr 2010

Cureti bananele de coaja, le tai in cate 2-3 bucati si le pui la congelator intr-o punga. Cand sunt inghetate, le scoti si le pui in blender (sau le pisezi cu ciocanul de bucatarie ori facaletul, daca nu ai blender).  Topesti ciocolata pe baie de aburi si o torni peste bananele mixate. Le...

Tort cu smantana

In Torturi la 7 Apr 2010

Separi ouale, freci galbenusurile cu 4 linguri zahar. Bati 6 albusuri spuma cu 4 linguri zahar, apoi adaugi galbenusurile frecate, in fir subtire, batand continuu. Adaugi coaja de portocala, esenta si 6 linguri de faina, amestecand usor, prin rasturnare, cu o lingura de lemn. Dupa ce s-a...

Mucenici in caramel

In Prajituri la 9 Mar 2010

Zaharul se pune intr-o oala sau cratita de 7 l si se caramelizeaza. Se lasa la racit. Intre timp, zdrobesti nucile cu facaletul, sa ramana bucati de marimea cuisoarelor. Cand s-a racit zaharul (incepe sa pocneasca si s-a solidificat), pui apa si lasi pe foc mic. Cand fierbe apa, pui nucile si...

Crema de zahar ars

In Prajituri la 21 Feb 2010

Opresti 3 linguri din zahar si pui restul la caramelizat pe foc. Cand devine lichid, rasucesti cratita ca sa tapetezi si peretii ei, apoi dai la racit. Intre timp, bati ouale cu cele 3 linguri de zahar, adaugi coaja de citrice, apoi laptele si omogenizezi cu o lingura de lemn, usor. Cand zaharul...

Hrisca in lapte

In Prajituri la 19 Feb 2010

Speli hrisca in 2-3 ape reci si o lasi la inmuiat de seara in 200 ml apa. A doua zi, iei bobitele care s-au ridicat la suprafata si le arunci, apoi arunci apa si mai clatesti o data. Pui la fiert in lapte cu mierea si esenta si lasi pana da laptele primul clocot. Acoperi si lasi sa se umfle.

Budinca betiva

In Prajituri la 15 Feb 2010

Separi ouale si procedezi ca pentru blatul de tort: bati albusurile, adaugand zaharul, apoi galbenusurile, unul cate unul, uleiul, in fir subtire si, in loc de faina, grisul. Adaugi ciocolata rasa si amesteci usor prin rasturnare. Pui intr-o cratita mai inalta, tapetata cu faina. Dai la...

Tort cu mere si zahar caramelizat

In Torturi la 31 Dec 2009

6 linguri de zahar se caramelizeaza, cu grija, sa nu devina maroniu (deci amar) zaharul. Cand e lichefiat, se tapeteaza peretii cratitei cu el si se lasa la racit. Intre timp, se rad merele. Se pun peste zaharul caramelizat si se dau la cuptor 10 minute, la foc potrivit. Cat stau ele acolo, faci...

Stea cu portocale si sarlota

In Prajituri la 31 Dec 2009

Faci un blat de pandispan: Separi albusurile de galbenusuri. Bati spuma albusurile, adaugi zaharul, lingura cu lingura. Bati in continuare, adaugi galbenusurile, unul cate unul, apoi uleiul, in fir subtire. La final, esenta de portocale si faina, presarata in ploaie. In acest moment, scoti telul...

Banane cu chiloti de ciocolata

In Prajituri la 31 Dec 2009

Bananele se decojesc, se taie varfurile negre si fiecare banana se taie in 3 bucati. Razi ciocolata intr-un vas, adaugi lingura de ulei si pui pe foc, amestecand continuu. Infigi scobitori in fiecare bucata de banana, o treci cu grija prin ciocolata fierbinte si o pui pe farfurie. Dai la frigider...

Biscuiti pestisori

In Prajituri la 31 Dec 2009

Toate ingredientele se amesteca bine, apoi se framanta energic pe o planseta presarata cu putina faina. Cand coca e legata si putin tare, se intinde intr-o foaie de jumatate de centimetru grosime si se taie (cu formele de biscuiti sau folosind un sablon de carton decupat in forma de pestisor). Se...

Afisate 1 - 10 din 10 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Termină cu glumele proaste! Nimeni nu apreciază astăzi umorul tău “special”. Cum să ceri la Metalo-Chimice “Fiţi amabilă, aş dori o pompă funebră de doi ţoli!” Foarte urât…

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]