publicat la 11.05.2014
publicat la 09.05.2014
publicat la 05.05.2014
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Ciorba de coaste afumate
Taiem coasta de porc in bucati potrivite, apoi o spalam cu apa calduta. Intr-o oala incapatoare punem coasta sa fiarba cu apa rece. Intre timp curatam legumele. Morcovul, telina,si pastarnacul le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Cine doreste le poate taia cubulete potrivite. Rosia se...
Ciorba de pui a la grec
Spalam puiul bine si il taiem bucati. Intr-o oala mai mare punem puiul la fiert. Spumam bine, pana cand nu se mai formeaza spuma la suprafata. Curatam toate legumele si le taiem in bucati mari, mai putin un morcovul, si le punem in oala. Acoperim cu un capac si lasam sa fiarba, cam o ora. Cand...
Supa crema de rosii cu dovlecei
Oparim rosiile si le curatam de pielita,apoi le taiem cubulete.Taiem si dovleceii cubulete, iar ceapa,morcovul,telina si pastarnacul le dam pe razatoarea cu gauri mari,sau le putem taia cubulete mici.Punem ceapa la calit in oala in care vom face supa.O lasam pe foc pana devine sticloasa.Adaugam...
Supa crema de ciuperci
Tocam ceapa marunt si o punem la calit impreuna cu untul si uleiul.Adaugam catelul de usturoi tocat marunt.Intre timp curatam ciupercile si le taiem cubulete.Pastram doua ciuperci si le taiem pe lungime pentru decor.Punem ciupercile peste ceapa si le lasam circa 7-10 minute,pana scade apa pe care...
Ciorba de salata
Deci, curatam salata, morcovul si ceapa si le spalam. Oprim doua fire de ceapa pentru prajeala. Taiem salata fideluta, morovul se rade pe razatoarea cu ochiuri mici, iar ceapa se taie rondele micute. Intr-o oala mai maricica punem salata, morcovul ras si ceapa. Punema apa si punem la fiert. Cand...
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Alegem fasolea si o punem la inmuiat in apa rece de seara. Spalam ciolanul si il taiem cubulete,sau feliute sau cum doreste fiecare.Se pune la fiert intr-o oala cu apa. Ceapa,ardeiul,morcovul si telina se taie cubulete.Cand ciolanul aproape a fiert se adauga legumele si fasolea. Se lasa...
Ciorba de burta
Se spala carnea de vita si burta,apoi se pun la fiert cu un praf de sare.Se spumeaza ori de cate ori este nevoie,pana cand zeama ramane limpede. Se curata morcovii,ceapa,pastarnacul si telina.Usturoiul se curata si se piseaza cu un pic de sare. Cam la jumatatea timpului de...
Supa de rosii cu galuste.
Oparim rosiile cateva minute sa le putem curata pielitele.Le taiem cubulete. Taiem,morcovii,telina si ceapa cubulete. Se pun morcovii,telina si ceapa la calit..Le calim bine,apoi adaugam rosiile si rosiile din cutie. Adaugam circa 4 litri de apa si lasam sa fiarba bine zarzavatul....
Ciorbita de pui
Se spala puiul,se taie in bucati.Se pune la fiert in 3-4 litri de apa,sau dupa caz. Cat timp fierbe puiul,se toaca zarzavatul si rosiile marunt.Cand incepe sa fiarba se spumeaza bine.Se adauga zarzavatul tocat,si se lasa sa fiarba. Cand este aproape fiert se adauga bulionul si sare dupa...
Ciorbita de perisoare
Pentru perisoare: se pune carnea intr-un castron.Se adauga ceapa tocata marunt,orezul,oul si sarea.Eu pun si leustean verde tocat marunt.Le da un gust aparte.Se fac perisoare rotunde si se dau deoparte. Pentru ciorbita: se toaca marunt morcovul,telina,pastarnacul,si ceapa.Se pune o oala la...
Ciorbita de purcel
Se taie carnea (in cazul meu am folosit oase de purcel,asta a fost dorinta baiatului meu),se spala si se pune cu apa rece pe foc. Intre timp se taie zarzavatul.Se pun rosiile in apa clocotita pentru a le curata mai usor de pielita.Se dau si ele pe razatoare. Cand incepe carnea sa fiarba,se...
Supa de galuste
Se spala carnea de pui bine si se pune la fiert. Zarzavatul se taie mai mare. Cand incepe sa fiarba se spumeaza bine. Se adauga zarzavatul. Intre timp se bat ouale cu mixerul bine.Apoi se adauga grisul si se mesteca cu o lingura pana se incorporeaza tot.Se lasa sa fiarba bine. Cand...