publicat la 11.05.2014
publicat la 09.05.2014
publicat la 05.05.2014
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Diplomat cu piscoturi
Ouale si zaharul le batem bine pe baie de abur,pana capata consistenta unei smantani.Lasam crema sa se raceasca.Frisca o batem bine,apoi o dam la frigider. Fructele le scurgem bine,apoi le taiem cubulete mici.Punem gelatina la inmuiat in 2-3 linguri zeama de la compot. Cand crema s-a racit...
Chiftelute
Se da prin masina de tocat carnea de porc.Dam prin masina si ceapa,felia de paine inmuiata in apa si stoarsa si cartoful pentru a fi mai pufoase.Adaugam oul, verdeata tocata marunt,sare si piper dupa gust.Usturoiul il pisam bine si il adaugam in compozitia de carne. Formam mici bilute,pe care...
Placinta cu dovleac
Aluat: batem ouale cu zaharul pana cand acestea se topesc. Adaugam margarina topita, apa, laptele, esenta si faina amestecata cu praful de copt. Framantam un aluat tare bun de intins.Il lasam la odihnit circa 15 minute. Amestecam dovleacul cu scortisoara si cu zaharul, in functie de cat de...
Floricele cu dulceata
Se cerne faina impreuna cu sarea intr-un caston mai mare.Se adauga untul sau margarina taiat(a) bucati si se amesteca cu degetele,pana se obtine un aluat sfaramicios.Se adauga zaharul,apoi laptele.Se framanta pana se formeaza un aluat uniform,mai tare.Se infasoara in folie alimentara si se pune...
Tarte cu peste
Aluatul: -frecam untul moale,la temperatura camerei cu galbenusul,un praf de sare,apoi adaugam putin cate putin faina si apa.Framantam bine aluatul pana cand nu se mai lipeste de maini.Ungem formele de tarta,sau formele de briose cu putin ulei. Intindem aluatul,apoi taiem si punem aluatul in...
Gogosi a la Sidy
Din drojdie,lapte si 2 linguri de zahar facem o maia pe care o lasam la crescut,pana face basicute si isi dubleaza volumul. Punem intr-un lighean mai mare faina,sarea,zaharul,ouale,coaja si esenta de lamaie.Turnam putin cate putin apa minerala,pana o turnam pe toata.Framantam bine,pana cand...
Pizza tarta
Blatul de pizza: -amestecam intr-un castron drojdia cu o lingura de faina,trei linguri cu apa calda si putin zahar,pana obtinem o pasta omogena.O acoperim si o lasam la crescut pana se umfla si isi dubleaza volumul.Punem intr-un castron faina,iar in mijlocul ei facem o gropita unde turnam...
Acadele cu cascaval
Cascavalul se rade pe razatoarea cu gauri mici. Se pune hartie de copt in tava.Punem stiksurile la distanta de circa 10 cm unele de altele. Cascavalul ras se pune la capatul din mijloc al tavii. Coacem la foc mic cateva secunde,pana se inmoaie cascavalul. Se lasa sa se raceasca in tava.
Fursecuri cu stafide.
Se lasa untul sa se inmoaie la temperatura camerei.Stafidele se lasa la inmuiat in rom. Frecam galbenusurile cu zaharul, pana cand acesta se topeste.Adaum untul, esenta, praful de sare,faina si la sfarsit albusurile batute spuma. Incorporam si stafidele,pe care le scurgem.Omogenizam...
Prajitura Frantuzeasca.
Foile: -amestecam smantana cu zaharul,adaugam margarina topita si un praf de sare.Deasupra compozitiei lichide cernem faina amestecata cu praful de copt si cacaoa.Amestecam bine pana cand rezulta o compozitie pastoasa,mai groasa. Impartim compozitia in doua. Pentru umplutura: -batem...
Savarine
Frecam galbenusurile cu zaharul pana se albesc.Adaugam pesmetul,faina si albusurile batute spuma. Turnam compozitia in forme unse cu unt si tapetate cu faina.Coacem la cuptor circa 25-30 de minute. Intre timp facem siropul:fierbem apa cu zaharul,pana se leaga bine.Dupa ce s-a racit putin...
Briose cu cacao
Se bat ouale cu zaharul, pana cand acesta se topeste de tot. Adaugam uleiul putin cate putin, iaurtul, sucul si coaja de lamaie, faina cernuta cu praful de copt si sarea. Se amesteca bine pana se incorporeaza toata faina. Se imarte compozitia in doua parti. Intr-o parte se adauga cacaoa si...
Trandafirasi
Se amesteca intr-o craticioara zaharul cu tort jeleul.Se adauga zeama de la compot si se omogenizeaza bine. Se pune pe foc si cand a devenit fluida se pune cu lingura in forme.Eu am pus si intr-o forma de bomboane (asa a fost cererea). Se lasa la racit,apoi se pot scoate din forma.Sunt...
Patratele cu frisca
Amestecam ingredientele uscate (faina cu praful de copt, zaharul si cacao), apoi turnam treptat laptele si uleiul sau margarina topita, plicul finesse, amestecand continuu. Va rezulta o compozitie lichida. Tapetam o forma (20/30cm) cu ulei si faina si coacem blatul la foc mic pentru 40-50...
Coronita cu fructe confiate
Intr-un castron se amesteca faina cu zaharul si se face o gropita la mijoc. Se incalzeste laptele. Se amesteca drojdia cu 5 linguri de lape si se toarna in gropita.Se lasa sa creasca la caldura circa 30 minute. In restul de lapte se topeste margarina se adauga ouale batute,...
Mancarica de spanac
Se curata de codite si se spala spanacul.Se pune intr-o oala si se opareste. Intre timp se toaca ceapa marunt si se pune la calit la foc mic.Dupa ce spanacul s-a oparit se scurge de zeama si se toaca marunt. Peste ceapa se adauga lingura de faina si se mesteca bine sa nu se faca...
Rulada cu dovleac
Se amesteca apa minerala cu uleiul si un praf de sare.Se adauga faina pana iese un aluat tare,bun de intins.Se lasa sa se odihneasca 10 minute. Dovleacul se curata si se rade.Se amesteca cu zahar in functie de cat de dulce doreste fiecare.Se adauga un praf de scortisoara. Se taie aluatul in...
Suberek
Intr-un castron se pune faina,sarea si uleiul.Se adauga cate un pic de apa calduta si amestecam pana obtinem un aluat nici prea tare nici prea moale.Se lasa la odihnit circa 15 minute. Cepa se toaca marunt si se pune la calit in 2 linguri de ulei.Se adauga carnea,sare si piper si se mai...
Pogacele cu jumari
Macinam jumarile si le amestecam cu sare si piper.Intr-un castron punem drojdia,1 lingurita de zahar,putin lapte si doua linguri de faina.Preparam o maia pe care o lasam la loc caldut,pana cand face basici. Intr-un castron mai mare punem faina si untura,pe care le frecam pana capata un aspect...
Prajitura diplomat cu fructe
Toate ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei. Pentru blat: Separam albusurile de galbenusuri.Batem albusurile bine cu un praf de sare. Fierbem zaharul si apa pana devin un sirop.Fierbinte il turnam peste albusuri,si mixam continuu.Cand am terminat de turnat tot...
Aripioare de pui cu sos de telina
Curatam aripioarele,le parlim la flacara aragazului,apoi le spalam si le scurgem.Le punem intr-un castron si turnam peste ele berea,otetul,si uleiul.Adaugam apoi ceapa si usturoiul tocate marunt,cimbrul,coriandrul,ghimbirul,sare si piper dupa gust. Amestecam bine si dam castronul la frigider...
Tocanita cu afumatura
Se spala,se curata si se taie julien legumele.Scaricica de porc o taiem bucati si o spalam. Cartofii se curata,se spala si se taie cubulete.Punem la calit ceapa,apoi adaugam morcovul si la sfarsit ardeii. Cand toate au devenit sticloase se adauga carnea,apa cat sa le cuprinda si se da la...
Gogosele din cartofi
Se fierb cartofii in coaja,se curata apoi se paseaza ca pentru piure. Se amesteca cu ouale,faina si branza.Se condimenteaza dupa gust.Se framanta pana se omogenizeaza bine compozitia. Se formeaza bilute care se prajesc in ulei incins.Se scot pe hartie absorbanta. Sunt delicioase atat...
Tort Krem a la krem
Blat: Separam albusurile de galbenusuri.Batem bine albusurile cu zaharul,pana ajung la consistenta bezelei.Adaugam pe rand galbenusurile,mixand bine dupa fiecare. Cand s-au incorporat bine toate galbenusurile adaugam plicul Crem Ole cu gust de ciocolata.Amestecam bine pana se incorporeaza....
Ficatei cu mamaliguta
Ficateii se spala in apa rece,se curata de pielite,apoi se pun in lapte si se lasa circa 1 ora. Tocam ceapa solzisori si o punem la calit.Cand a devenit sticloasa se adauga ficateii si se lasa sa se rumeneasca usor. Se adauga boiaua,cimbrul,busuiocul,sarea,apa iar la sfarsit paharul cu vin...
Negresa cu ciocolata
Intr-un vas,se amesteca cu telul apa cu zaharul pana cand acesta s-a dizolvat complet.Se adauga cacao,uleiul si sarea.Se adauga esentele,faina si praful de copt si se omogenizeaza bine. Se unge o tava cu ulei si se tapeteaza cu faina.Se toarna compozitia si se introduce la cuptor la foc...
Ciorba de fasole cu ciolan afumat
Alegem fasolea si o punem la inmuiat in apa rece de seara. Spalam ciolanul si il taiem cubulete,sau feliute sau cum doreste fiecare.Se pune la fiert intr-o oala cu apa. Ceapa,ardeiul,morcovul si telina se taie cubulete.Cand ciolanul aproape a fiert se adauga legumele si fasolea. Se lasa...
Prajitura turnata cu mere
Se curata merele de coaja si se dau pe razatoare. Intr-un castron se amesteca faina,grisul,zaharul si scortisoara. Peste amestecul uscat se adauga merele rase.Se amesteca bine pana se omogenizeaza toata compozitia. Se unge un vas cu unt si se toarna compozitia.Se da la cuptor pana se...
Carnaciori melc la gratar
Carnaciorii se taie in bucati de circa 20 cm. Se ruleaza sub forma de melc.Se prind cu betisoare pentru frigarui pentru a nu se desface in timpul prepararii. Se pun pe gratarul incins.Se rumenesc bine pe ambele parti.Cand sunt gata se servesc alaturi de diverse garnituri. Pofta buna!
Pateuri cu ciuperci
Preparam mai intai umplutura de ciuperci:spalam bine ciupercile si le tocam cat mai marunt.Punem intr-o craticioara untul si dupa ce acesta se topeste adaugam ceapa tocata marunt si ciupercile.Se lasa sa se inabuse putin. Separat pregatim un sos alb din smantana,faina,sare,piper si patrunjel...