Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam nuca de cocos si amestecam bine cu o lingura.
Tava in care urmeaza sa coacem blatul o ungem cu ulei si o tapetam cu hartie de copt, pe care o ungem la randul ei cu...
Eu am vrut sa modific un pic clasica reteta de carnaciori in foiataj, asa ca am adaugat ceapa, castravetii si susanul.
Taiem carnaciorii in bucati de 5 cm. (aproximativ); ceapa si castravetii ii taiem marunt, iar susanul in prajim 10-15 minute intr-o tava fara ulei. Dupa ce s-a dezghetat...
Spanacul il curatam si il spalam bine in cateva ape, apoi il oparim 5-6 minute in apa clocotita. Dupa ce s-a fiert il scoatem intr-o sita si il lasam sa se scurga bine si sa se raceasca. Il stoarcem bine si il tocam cu cutitul.
Intr-un vas amestecam toate ingredientele: spanacul...
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Usturoiul curatat il zdrobim si preparam un sos cu mustar, sare, piper, ulei. Sosul obtinut il amestecam bine cu cartofii, adaugam cimbrul si chimenul, dupa care ii dam la cuptor pe o tava tapetata cu hartie de copt, pana se rumenesc....
Biscuitii ii rupem bucati mici, turnam peste ei compotul de ananas si amestecam putin.
Untul (aflat la temperatura camerei) il mixam cu zaharul pudra pentru 2-3 minute, apoi adaugam cacaoa.
Punem separat 2-3 linguri din crema de unt (pentru ornat), iar restul o adaugam peste biscuiti. De...
Intr-un vas punem faina, ouale si incepem sa le amestecam cu mixerul, adaugand treptat laptele. Apoi adaugam apa minerala, sarea si amestecam bine.
Incingem bine tigaia, o luam de pe foc, punem o lingura de ulei, turnam un polonic din compozitie - pe care o intindem bine...
Fierbem burta bine in 2-3 ape, iar cand se raceste o taiem bucati potrivite. Separat incepem sa pregatim sosul: punem pe foc o cratita, in care am turnat uleiul, si adaugam treptat faina, amestecand bine sa nu faca cocoloase.
Apoi turnam treptat laptele si completam cu zeama (din ultima...
Cepele le curatam, le taiem marunt si le dam intr-o cratita la prajit. Cand au inceput sa capete o culoare aurie adaugam boiaua.
Adaugam pulpele dezosate si taiate, le lasam 1-2 minute sa se prajeasca, apoi adaugam apa cat sa acopere carnea, acoperim vasul cu un capac si le lasam sa fiarba....
Dovlecelul il curatam si il taiem felii; asezam feliile pe rand intr-o sita (sau farfurie) presarand pe fiecare nivel sare. Dupa 1 ora scurgem bine dovlecelul de apa si scoatem samburii.
Separat batem bine ouale peste care adugam condimentele, laptele si faina.
Trecem...
Zaharul si apa le punem intr-un ibric pe foc pana se topeste zaharul si devine un sirou consistent. Peste albusurile batute spuma tare turnam siropul fierbinte si mai amestecam putin cu mixerul.
Adaugam praful de copt, galbenusurile si linguritele de capucino, mai amestecam putin, apoi...
Pentru inceput pregatim blatul astfel:
frecam bine galbenusurile cu zaharul, peste adaugam albusurile batute spuma,
apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca, amestecand usor cu o lingura.
Aluatul il turnam intr-un vas ( cu diametrul de 26 cm) tapetat cu unt si...
Aluatul il pregatim astfel: intr-un vas punem toate ingredientele si le amestecam bine pana obtinem un aluat compact. Il invelim in folie si il dam la frigider pentru 30-45 minute. Merge lasat si de pe o zi pe alta (asa am facut eu).
Pe planul de lucru presaram faina si intindem aluatul in...
Inainte sa ma apuc de prepararea pandispanului am taiat prunele si le-am presarat cu o lingura de zahar si un pic de scortisoara.
Ca sa fim siguri de reusita pandispanului trebuie ca ouale folosite sa fie la temperatura camerei, nu tocmai scoase din frigider. Separam...
Intr-un vas punem faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, apa si uleiul. Le amestecam bine cu mixerul, pana obtinem o compozitie omogena. Compozitia obtinuta o impartim in doua. In jumatate punem gemul sau dulceata (eu am folosit gem de corcoduse), iar in cealalta jumatate amestecam...
Cartofii curatati ii radem, ii punem intr-o sita, ii spalam cu apa rece si ii lasam la scurs.
Tocam marunt ceapa, patrunjeleul si mararul si le punem intr-un vas in care am asezat carnea tocata. Mai adaugam ouale crude, usturoiul zdrobit si condimentele. Painea o punem pentru 2-3 minute...
Aluatul trebuie sa stea la frigider cateva ore bune, asa ca o sa pregatim aluatul cu o zi inainte astfel: intr-un vas punem toate ingredientele si le amestecam bine pana cand obtinem un aluat compact care nu se lipeste de maini. Il invelim intr-o folie si il lasam la frigider.
Pentru umplutura...
Curatam toate ingredientele si le punem la fiert sau in steamer.
Pieptul de curcan l-am pus in steamer pentru 80 minute. Dupa ce au trecut 50 minute am adaugat cartoful si morcovul. Dovlecelul l-am taiat pe jumatate, in lung, si l-am lasat la aburi numai pentru 10 minute (daca il fierbem nu il...
Punem faina intr-un vas, adaugam drojdia si le amestecam. Facem o groapa in centru si adaugam sarea, zaharul, apa calda si laptele si incepem sa framantam pentru 10 minute, pana cand aluatul devine compact si elastic
Vasul in care e aluatul il acoperim cu un prosop de bucatarie si il...
Ceapa tocata o calim pana capata o culoare aurie. Adaugam ciupercile taiate si condimentam. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand.
Dupa aproximativ 15 minute adaugam si morcovii taiati cubulete mici si lasam sa fiarba in continuare, pana...
Ceapa o tocam marunt si o prajim pana capata o culoare aurie, moment in care punem o lingurita rasa de boia si o mai lasam sa se prajeasca aproximativ 1 minut. Adaugam aripioarele, turnam apa cat sa le acoperim si le lasam sa fiarba.
Cand au inceput sa se inmoaie aripioarele condimentam...
6 linguri de zahar le punem intr-un vas pe foc sa se caramelizeze. Cand s-a topit, luam vasul de pe foc, si intindem zaharul pe peretii vasului si il lasam cateva minute pana incepe sa trosneasca.
Merele le curatam, le taiem felii si le asezam in vasul cu zaharul...
Apa, uleiul, sarea si zaharul le punem intr-o oala pe foc, iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam toata faina deodata si amestecam foarte rapid pana ce faina va fi complet incorporata. Amestecam incontinuu pana cand aluatul se compacteaza si nu se mai lipeste de oala
Lasam aluatul sa...
Intr-o tigaie punem ceapa tocata, ficatelul, uleiul si apa. Acoperim tigaia si le lasam sa se dunstuleasca, amestecand din cand in cand. Cand s-a patruns ficatelul, luam cratita de pe foc si il lasam sa se raceasca.
Ficateii taiati cubulete ii amestecam cu untul si incepem sa ii...
Prajitura cu nuca de cocos
Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul si mixam pana obtinem o spuma tare si lucioasa. Adaugam nuca de cocos si amestecam bine cu o lingura. Tava in care urmeaza sa coacem blatul o ungem cu ulei si o tapetam cu hartie de copt, pe care o ungem la randul ei cu...
Carnaciori in foietaj
Eu am vrut sa modific un pic clasica reteta de carnaciori in foiataj, asa ca am adaugat ceapa, castravetii si susanul. Taiem carnaciorii in bucati de 5 cm. (aproximativ); ceapa si castravetii ii taiem marunt, iar susanul in prajim 10-15 minute intr-o tava fara ulei. Dupa ce s-a dezghetat...
Spirala cu spanac
Spanacul il curatam si il spalam bine in cateva ape, apoi il oparim 5-6 minute in apa clocotita. Dupa ce s-a fiert il scoatem intr-o sita si il lasam sa se scurga bine si sa se raceasca. Il stoarcem bine si il tocam cu cutitul. Intr-un vas amestecam toate ingredientele: spanacul...
Cartofi copti cu mustar
Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Usturoiul curatat il zdrobim si preparam un sos cu mustar, sare, piper, ulei. Sosul obtinut il amestecam bine cu cartofii, adaugam cimbrul si chimenul, dupa care ii dam la cuptor pe o tava tapetata cu hartie de copt, pana se rumenesc....
Tort de biscuiti
Biscuitii ii rupem bucati mici, turnam peste ei compotul de ananas si amestecam putin. Untul (aflat la temperatura camerei) il mixam cu zaharul pudra pentru 2-3 minute, apoi adaugam cacaoa. Punem separat 2-3 linguri din crema de unt (pentru ornat), iar restul o adaugam peste biscuiti. De...
Clatite cu carne
Intr-un vas punem faina, ouale si incepem sa le amestecam cu mixerul, adaugand treptat laptele. Apoi adaugam apa minerala, sarea si amestecam bine. Incingem bine tigaia, o luam de pe foc, punem o lingura de ulei, turnam un polonic din compozitie - pe care o intindem bine...
Tuslama
Fierbem burta bine in 2-3 ape, iar cand se raceste o taiem bucati potrivite. Separat incepem sa pregatim sosul: punem pe foc o cratita, in care am turnat uleiul, si adaugam treptat faina, amestecand bine sa nu faca cocoloase. Apoi turnam treptat laptele si completam cu zeama (din ultima...
Curcan cu mazare
Cepele le curatam, le taiem marunt si le dam intr-o cratita la prajit. Cand au inceput sa capete o culoare aurie adaugam boiaua. Adaugam pulpele dezosate si taiate, le lasam 1-2 minute sa se prajeasca, apoi adaugam apa cat sa acopere carnea, acoperim vasul cu un capac si le lasam sa fiarba....
Inele de dovlecel
Dovlecelul il curatam si il taiem felii; asezam feliile pe rand intr-o sita (sau farfurie) presarand pe fiecare nivel sare. Dupa 1 ora scurgem bine dovlecelul de apa si scoatem samburii. Separat batem bine ouale peste care adugam condimentele, laptele si faina. Trecem...
Chec
Zaharul si apa le punem intr-un ibric pe foc pana se topeste zaharul si devine un sirou consistent. Peste albusurile batute spuma tare turnam siropul fierbinte si mai amestecam putin cu mixerul. Adaugam praful de copt, galbenusurile si linguritele de capucino, mai amestecam putin, apoi...
Tort cu mousse de piersici
Pentru inceput pregatim blatul astfel: frecam bine galbenusurile cu zaharul, peste adaugam albusurile batute spuma, apoi treptat faina amestecata cu praful de copt si nuca, amestecand usor cu o lingura. Aluatul il turnam intr-un vas ( cu diametrul de 26 cm) tapetat cu unt si...
Tarta cu prune
Aluatul il pregatim astfel: intr-un vas punem toate ingredientele si le amestecam bine pana obtinem un aluat compact. Il invelim in folie si il dam la frigider pentru 30-45 minute. Merge lasat si de pe o zi pe alta (asa am facut eu). Pe planul de lucru presaram faina si intindem aluatul in...
Pandispan pufos cu prune
Inainte sa ma apuc de prepararea pandispanului am taiat prunele si le-am presarat cu o lingura de zahar si un pic de scortisoara. Ca sa fim siguri de reusita pandispanului trebuie ca ouale folosite sa fie la temperatura camerei, nu tocmai scoase din frigider. Separam...
Prajitura (chec) cu gem
Intr-un vas punem faina, praful de copt, zaharul, zaharul vanilat, apa si uleiul. Le amestecam bine cu mixerul, pana obtinem o compozitie omogena. Compozitia obtinuta o impartim in doua. In jumatate punem gemul sau dulceata (eu am folosit gem de corcoduse), iar in cealalta jumatate amestecam...
Rulada de carne tocata
Cartofii curatati ii radem, ii punem intr-o sita, ii spalam cu apa rece si ii lasam la scurs. Tocam marunt ceapa, patrunjeleul si mararul si le punem intr-un vas in care am asezat carnea tocata. Mai adaugam ouale crude, usturoiul zdrobit si condimentele. Painea o punem pentru 2-3 minute...
Placinta cu ciuperci
Aluatul trebuie sa stea la frigider cateva ore bune, asa ca o sa pregatim aluatul cu o zi inainte astfel: intr-un vas punem toate ingredientele si le amestecam bine pana cand obtinem un aluat compact care nu se lipeste de maini. Il invelim intr-o folie si il lasam la frigider. Pentru umplutura...
Dovlecei umpluti
Curatam toate ingredientele si le punem la fiert sau in steamer. Pieptul de curcan l-am pus in steamer pentru 80 minute. Dupa ce au trecut 50 minute am adaugat cartoful si morcovul. Dovlecelul l-am taiat pe jumatate, in lung, si l-am lasat la aburi numai pentru 10 minute (daca il fierbem nu il...
Paine neagra
Punem faina intr-un vas, adaugam drojdia si le amestecam. Facem o groapa in centru si adaugam sarea, zaharul, apa calda si laptele si incepem sa framantam pentru 10 minute, pana cand aluatul devine compact si elastic Vasul in care e aluatul il acoperim cu un prosop de bucatarie si il...
Ciuperci scazute cu aripioare pane
Ceapa tocata o calim pana capata o culoare aurie. Adaugam ciupercile taiate si condimentam. Acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Dupa aproximativ 15 minute adaugam si morcovii taiati cubulete mici si lasam sa fiarba in continuare, pana...
Tocanita de pui ca la Medias
Ceapa o tocam marunt si o prajim pana capata o culoare aurie, moment in care punem o lingurita rasa de boia si o mai lasam sa se prajeasca aproximativ 1 minut. Adaugam aripioarele, turnam apa cat sa le acoperim si le lasam sa fiarba. Cand au inceput sa se inmoaie aripioarele condimentam...
Tort de mere cu crema de zahar ars
6 linguri de zahar le punem intr-un vas pe foc sa se caramelizeze. Cand s-a topit, luam vasul de pe foc, si intindem zaharul pe peretii vasului si il lasam cateva minute pana incepe sa trosneasca. Merele le curatam, le taiem felii si le asezam in vasul cu zaharul...
Choux a la creme
Apa, uleiul, sarea si zaharul le punem intr-o oala pe foc, iar in momentul in care incepe sa fiarba adaugam toata faina deodata si amestecam foarte rapid pana ce faina va fi complet incorporata. Amestecam incontinuu pana cand aluatul se compacteaza si nu se mai lipeste de oala Lasam aluatul sa...
Pate din ficat de pui
Intr-o tigaie punem ceapa tocata, ficatelul, uleiul si apa. Acoperim tigaia si le lasam sa se dunstuleasca, amestecand din cand in cand. Cand s-a patruns ficatelul, luam cratita de pe foc si il lasam sa se raceasca. Ficateii taiati cubulete ii amestecam cu untul si incepem sa ii...