Corinuta

5

Bucataras
senzational

undeva langa Erfurt

Bucataras din 01.02.2010

RETETE571
PRIETENI325
Retete / Dulciuri

Budinca pufoasa de vanilie

In Dulciuri la 8 Apr 2011

Se pun separat 3 linguri de lapte, iar restul se pune la fiert impreuna cu zaharul, semintele si coaja de la batonul de vanilie si batonul de scortisoara. Cand da in clocot se ia de pe foc si se scot batoanele. Se amesteca laptele ramas cu amidonul si coaja de lamaie si se adauga peste laptele...

Tortul Alinei

In Torturi la 5 Apr 2011

Se tapeteaza o forma de tort cu hartie de copt si se incinge cuptorul la 170 de grade. Se separa albusurile de galbenusuri. Se amesteca faina cu cacaua si praful de copt. Albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se mixeaza pana se topeste. Se adauga galbenusurile unul cate...

Tort cu mere si crusta de nuci

In Torturi la 5 Apr 2011

Se tapeteaza forma de tort cu unt si faina sau cu hartie de copt si se da drumul la cuptor la o temp. de 120 de grade. Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca bine cu untul, albusurile se bat spuma, se adauga zaharul in ploaie si se bat pana nu se mai simte zaharul. Apoi...

Prajitura cu branza si mere

In Prajituri la 25 Mar 2011

Se freaca untul cu zaharul, apoi se adauga faina si 2-3 linguri de apa rece. Se framanta pana se omogenizeaza, se acopera cu o folie si se da la frigider 30 de minute. Ouale se amesteca cu zaharul, branza, vanilia, faina si grisul. Merele se spala, se taie in patru si se scot cotoarele, apoi...

Tortulet cu budinca si ananas

In Torturi la 21 Mar 2011

Se bat bine ouale cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se adauga uleiul. Se amesteca faina cu praful de copt si se adauga la compozitie amestecand cu mixerul pana la omogenizare. Intr-o tava de tort tapetata cu hartie de copt se toarna aluatul si se da la cuptorul incalzit la foc mediu ptr 30 de...

Melci cu branza dulce

In Prajituri la 18 Feb 2011

Se amesteca ingredientele ptr aluat, mai intai cele uscate, apoi se pun restul, apa se adauga la sfarsit si se framanta bine aluatul, dupa care se lasa la dospit pana isi dubleaza volumul.  Branza se amesteca bine cu zaharul, galbenusul si coaja de lamaie. Din aluat se intinde o foaie...

Biscuiti cu cioco si cocos

In Prajituri la 7 Feb 2011

Se amesteca bine ingredientele uscate, apoi se adauga untul si oul si se framanta aluatul pana la omogenizare. Din aluat se formeaza o rulada care se taie felii de aprox. un centimetru grosime. Se aseaza feliile intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coc la 200 de grade timp de 20-25...

Prajitura de cocos cu vanilie si ciocolata

In Prajituri la 27 Noi 2010

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare. Se adauga zaharul treptat si zaharul vanilat si se mixeaza pana se topeste tot zaharul si spuma devine lucioasa. Se adauga fulgii de cocos si se incorporeaza amestecand usor. Se toarna compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se coace la foc...

Gutui coapte

In Dulciuri la 27 Noi 2010

Se spala bine gutuile, se taie in doua si se scot samburii, se curata si de codite. Se pun intr-un vas termorezistent si se umplu in golul ramas de la samburi cu zahar. Se poate presara si putina scortisoara, apoi se dau la cuptor la foc mediu pentru aprox. 30 de minute. Se pot servi simplu...

Desert prajitura felii de London

In Prajituri la 26 Noi 2010

Blat: Se mixeaza bine untul cu zaharul, se adauga galbenusurile unul cate unul, apoi faina in ploaie si bicarbonatul stins cu otet. Se intinde aluatul intr-o tava tapeteta cu hartie de copt si se coace de jumatate, aproximativ 15-20 minute. Topping: Se bat albusurile spuma cu zaharul si...

Clatite cu mere

In Dulciuri la 26 Noi 2010

Se bat bine ouale cu un praf de sare, apoi se adauga cele 2 lingurite de zahar, faina, laptele si zaharul vanilat. Se bate bine cu telul pana compozitia devine omogena, apoi se da la frigider. Se amesteca scortisoara cu zaharul. Se spala si se curata merele, se scot cotoarele si se feliaza...

Chec cu iaurt si scortisoara

In Prajituri la 24 Noi 2010

Se bat ouale cu zaharul pana acesta din urma se topeste. Se adauga iaurtul si untul moale si se amesteca bine. Ingredientele uscate se amesteca separat intr-un bol, apoi se adauga incet la cele umede si se incorporeaza usor sa ramana compozitia cat mai aerata.  Fulgii de ciocolata se pun...

Prajitura cu piure de castane

In Prajituri la 20 Noi 2010

Albusurile se bat bine cu 4 linguri de apa rece si un praf de sare. Apoi se adauga zaharul si se mixeaza impreuna pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se adauga la albusuri. Ingredientele uscate se amesteca bine, apoi se adauga treptat la oua amestecand usor. Se toarna aluatul...

Prajitura turceasca

In Prajituri la 10 Noi 2010

Se pune la fiert siropul, adica apa cu zaharul, sucul de portocale si zeama de lamaie. Se fierbe aprox. 10 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Ouale se mixeaza bine cu zaharul si zaharul vanilinat pana se topeste, apoi se adauga pe rand iaurtul, grisul, faina si praful de copt. Se unge o tava...

Chec cu mac

In Prajituri la 7 Noi 2010

Se mixeaza ouale cu uleiul si cu zaharul. Cand zaharul s-a topit se adauga faina, coaja rasa de lamaie si praful de copt, se amesteca bine, apoi se pune macul si se mai amesteca putin. In tava unsa si tapetata cu faina se toarna compozitia si se da la cuptorul preincalzit pentru aprox. 40 de...

Blinii dulci&ciocolatoase

In Dulciuri la 7 Noi 2010

Se bat  sau se mixeaza bine ouale cu iaurtul, zaharul si zaharul vanilat. Cand s-a topit zaharul se adauga faina amestecata cu praful de copt si se mixeaza in continuare. Fulgii de ciocolata se pun ultimii si se amesteca usor.  In tigaia unsa cu putin ulei se aseaza cate o lingura...

Palarioare pentru vrajitoare

In Dulciuri la 31 Oct 2010

Se topeste ciocolata in microunde, apoi se intinde pe fata mai lata a biscuitilor. Se dau biscuitii la frigider pana se intareste ciocolata. Pe fiecare biscuite se aseaza o pralina, apoi cu creionul pentru decor se formeaza in jurul lor snurulete.

Fantome ciocolatoase

In Dulciuri la 31 Oct 2010

Se topeste ciocolata pe aburi sau la microunde. Se dau piscoturile prin ciocolata si se aseaza pe o hartie de copt. Cu o furculita puteti desena "modele" prin ciocolata inainte sa se raceasca. Bobitele de ciocolata se folosesc pe post de ochi. Se dau la frigider pana se intareste...

Tarta fluturash

In Prajituri la 29 Oct 2010

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se mai bate pana se topeste. Se incorporeza amestecand incet galbenusurile si apoi faina amestecata cu praful de copt. Se toarna aluatul intr-o forma rotunda tapetata cu hartie de copt si se coace la foc potrivit. Se face testul...

Salata alcoolizata

In Dulciuri la 27 Oct 2010

Se spala si se curata fructele, apoi se taie bucatele - nici prea mari dar nici mici. Ananasul la cutie are avantajul ca e mai dulce decat cel natural si nu mai trebuie adaugat zahar la salata de fructe. Se amesteca fructele cu compotul de ananas si cu vinul. Se lasa 30 minute sau o ora...

Tortulet Eliza

In Torturi la 24 Oct 2010

Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga zaharul si se bat pana se obtine o spuma lipicioasa. Galbenusurile se amesteca bine cu uleiul apoi se adauga incet la albusuri. Faina se amesteca cu praful de copt si cu cacaua si se adauga la spuma incorporand usor. Se toarna intr-o tava...

Briose negricioase cu cocos si budinca

In Prajituri la 22 Oct 2010

Se amesteca bine intr-un bol toate ingredientele uscate, apoi se adauga ouale, uleiul si laptele si se mixeaza cateva minute. Se pune si cocosul si  se amesteca. Cu o lingurita se aseaza in fiecare forma aluatul, apoi se pune putina budinca de vanilie si se acopera cu cate o lingurita din...

Baton de cacao

In Dulciuri la 20 Oct 2010

Se pune la fiert apa cu zaharul,untul si cacaua si se lasa sa dea in clocot amestecand mereu. Dupa cateva clocote se ia de pe foc si se adauga laptele praf amestecand pana la omogenizare.  Se pune folie alimentara intr-o tava in care se toarna compozitia. Se lasa sa se raceasca dar nu se...

Placinta saseasca

In Dulciuri la 18 Oct 2010

Se pune laptele la fiert, se adauga grisul in ploaie cand fierbe amestecand bine si se fierbe pana se incheaga (in reteta nu scrie dar eu pun in gris un praf de sare si 2 linguri de zahar).  Se unge cu unt o tava termorezistenta si se tapeteaza cu pesmet, apoi se intinde in strat egal...

Rulada cu crema caramel si cocos

In Prajituri la 15 Oct 2010

Se faramiteaza biscutii. Se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se mai lasa pe foc pana se topeste, dupa care se toarna peste biscuiti. Se amesteca bine si se intinde pe foi fierbinte. Se fierbe apa cu zaharul si untul aprox. 5 minute pana se leaga siropul, apoi se adauga laptele praf...

Testoasa ciocolatoasa

In Dulciuri la 10 Oct 2010

Se face o budinca din praful de budinca, lapte si zahar conform cu instructiunile de pe ambalaj. Intr-un castron pe care l-am udat putin turnam budinca, apoi o dam la rece.  Dupa ce s-a racit, rasturnam budinca pe un platou. Taiem capetele de la piscoturi sa formam picioarele si...

Napolitane cu crema de lapte praf si biscuiti

In Prajituri la 8 Oct 2010

Se pregateste prima crema amestecand zaharul si cacaua, apoi se adauga untul si ouale, cate unul pe rand si se pun la fiert pe aburi cam 15-20 minute amestecand mereu cu telul, pana cand crema capata consistenta unei budinci. Se sfarama biscuitii si se adauga la crema cand e gata. Se intinde...

Dulceata de pepene cu citrice

In Dulceata / Gem la 8 Oct 2010

Se taie pepenele felii, se decojeste, se curata de samburi si se taie cubulete. Se cantaresc 400 g. Se taie coaja portocalelor si grapefruiturilor astfel incat partea alba sa fie si ea indepartata. Cu un cutit bine ascutit se taie miezul feliilor de citrice si se pastreaza sucul scurs. Se...

Lapte de pasare cu glazura de ciocolata

In Dulciuri la 4 Oct 2010

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se freaca bine cu jumatate din cantitatea de zahar si zaharul vanilat, apoi se adauga faina si cateva linguri de lapte rece.  Se pune laptele la fiert. Se bat albusurile spuma cu un praf de sare, se adauga restul de zahar si se bat pana...

Albinita

In Prajituri la 28 Sep 2010

Mierea, zaharul, ouale, laptele si untul se pun intr-un castron la foc potrivit amestecand mereu cu un tel, pana capata o culoare caramel, apoi se ia de pe foc si se adauga bicarbonatul si faina in ploaie amestecand bine cu telul. Se imparte aluatul in patru, se intind foile si se coc pe...

Afisate 151 - 180 din 225 retete    

Postari recente

publicat la 02.09.2018

Bulion de casă

publicat la 08.07.2018

Dulceata de coacaze rosii/negre

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Azi auzi voci. Mai ales când vorbeşti la telefon.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]