Spalam bine orezul si-l punem la fiert, la foc domol. Cat fierbe orezul pregatim legumele. Taiem ardeiul cubulete, ceapa marunt, morcovul in rondele mici. Toate legumele le punem la calit in tigaia cu ulei incins, se adauga putina sare si se pune un capac peste tigaie sa se inabuse. Cand sunt...
Pregatim legumele,le spalam,curatam si taiem mai ''din topor'' legumele,asa sa simti ce mananci.Le amestecam cu putina sare si ulei de masline si le punem in vasul de yena,mai putin rosiile si mararul.Turnam 2-3 cani de apa si dam la cuptor pentru 1/2 de ora.Scoatem vasul,adaugam si linguritele...
Se spala buretii de impuritati se taie in bucati mai mari,se aseaza intr-un vas de yena,se adauga un pic de sare,piper ulei si o cana cu apa si se dau la cuptor.Dupa cca 25 min se adauga si linguritele de legume si se mai lasa 30 min la foc domol.La final se adauga marar tocat.
Se Paseaza bananele pana devin un piure,se adauga zaharul,uleiul ca la maioneza,bautura soia si esenta de vanilie.Apoi faina amestecata cu praful de copt.Se toarna in tava ( 40/26) compozitia,deasupra s epun fructele si se da la cuptor la 180 grade,e gata cand trece testul scobitorii.Se taie rece...
Foile:
Se amesteca faina cu zaharul,sucul de rosii,uleiul si laptele de soia,se adauga amoniacul si se formeaza o coca care se imparte in 4 foi care se coc pe fundul tavii.
Crema:
Zaharul,faina si laptele de soia se fierb pe baie de abur pana se ingroasa si se lasa sa se...
Jeleul:
Am taiat visinele mai mici,am adaugat apa,zahar si le-am pus la fiert cca 15 min,apoi am adaugat amidoul,amestecan continuu sa nu faca cocoloase si am mai lasat sa fiarba 5-6 min.
Budinca:
Praful de budinca,zaharul si laptele de soia pe baie de abur pana se ingroasa.
Turnat...
Soia am hidratat-o cu 100 ml apa fiarta. Mixul de legume impreuna cu ceapa taiata marunt le-am calit in 50 ml ulei, cca 10 minute. Soia am scurs-o intr-o strecuratoare, am pus-o in castron, am adaugat si legumele calite, mararul tocat marunt, sare, piper dupa gust, am pus 3 linguri de pesmet si...
Curatam ciupercile, coditele le taiem in cubulete foarte mici, apoi ceapa verde. Incingem tigaia si adaugam 30 ml ulei. Soia o hidratam cu apa fiarta, o lasam cca 20 minute. In uleiul incins punem coditele de ciuperci, ceapa verde si soia, pe care am scurs-o de surplusul de apa. Calim cca 5...
Mai intai le culegem cu simt de raspundere ca sa nu muncim mult cand le spalam,cine nu are de unde sa le culeaga le cumpara. Apoi le spalam bine,in vreo 2-3 ape,sa scapam de impuritati.Punem pe foc o oala cu apa si sare,cand a inceput sa fiarba adaugam urzicile si le lasam cca 15 min sa fiarba,le...
Culegem stevia,o curatam,o spalam bine si apoi o taiem mai marunt.Ceapa o taiem marunt si o calim impreuna cu orezul si un praf de sare ,cca 2 min,apoi adaugam 2 l de apa si lasam sa fiarba.
Cand a inceput sa fiarba adaugam stevia si o lasam sa fiarba pana cand orezul e inflorit,stevia fierbe...
Fasolea se lasa la inmuiat de seara.Dimineata se pune la fiert si se schimba apa de 3 ori.Cand s-a fiert bine se scurge de apa si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se pune in robot si se paseaza bine,se adauga sare dupa gust si 100 ml ulei.Separat taiem ceapa solzisori si o punem la calit in...
Curatam si taiem ciupercile in bucatele potrivite.Ceapa o taiem marunt.Punem cratita in care pregatim ciupercile,pe foc,o lasam sa se incinga adaugam ulei,cca 50 ml,punem ceapa si o inabusim putin,adaugam un praf de sare,apoi adaugam rosiile cu ardei,lasam sa dea in clocot.Apoi punem si...
Orez basmati cu ardei colorati
Spalam bine orezul si-l punem la fiert, la foc domol. Cat fierbe orezul pregatim legumele. Taiem ardeiul cubulete, ceapa marunt, morcovul in rondele mici. Toate legumele le punem la calit in tigaia cu ulei incins, se adauga putina sare si se pune un capac peste tigaie sa se inabuse. Cand sunt...
Mancarica asortata
Pregatim legumele,le spalam,curatam si taiem mai ''din topor'' legumele,asa sa simti ce mananci.Le amestecam cu putina sare si ulei de masline si le punem in vasul de yena,mai putin rosiile si mararul.Turnam 2-3 cani de apa si dam la cuptor pentru 1/2 de ora.Scoatem vasul,adaugam si linguritele...
''Fripturica'' de bureti vineciori
Se spala buretii de impuritati se taie in bucati mai mari,se aseaza intr-un vas de yena,se adauga un pic de sare,piper ulei si o cana cu apa si se dau la cuptor.Dupa cca 25 min se adauga si linguritele de legume si se mai lasa 30 min la foc domol.La final se adauga marar tocat.
Prajitura cu fructe
Se Paseaza bananele pana devin un piure,se adauga zaharul,uleiul ca la maioneza,bautura soia si esenta de vanilie.Apoi faina amestecata cu praful de copt.Se toarna in tava ( 40/26) compozitia,deasupra s epun fructele si se da la cuptor la 180 grade,e gata cand trece testul scobitorii.Se taie rece...
Prajitura ''10'' cu Joya
Foile: Se amesteca faina cu zaharul,sucul de rosii,uleiul si laptele de soia,se adauga amoniacul si se formeaza o coca care se imparte in 4 foi care se coc pe fundul tavii. Crema: Zaharul,faina si laptele de soia se fierb pe baie de abur pana se ingroasa si se lasa sa se...
Budinca la pahar cu jeleu de visine si Joya Natur
Jeleul: Am taiat visinele mai mici,am adaugat apa,zahar si le-am pus la fiert cca 15 min,apoi am adaugat amidoul,amestecan continuu sa nu faca cocoloase si am mai lasat sa fiarba 5-6 min. Budinca: Praful de budinca,zaharul si laptele de soia pe baie de abur pana se ingroasa. Turnat...
Gustare cu soia si mixt de legume
Soia am hidratat-o cu 100 ml apa fiarta. Mixul de legume impreuna cu ceapa taiata marunt le-am calit in 50 ml ulei, cca 10 minute. Soia am scurs-o intr-o strecuratoare, am pus-o in castron, am adaugat si legumele calite, mararul tocat marunt, sare, piper dupa gust, am pus 3 linguri de pesmet si...
Ciupercute umplute cu soia
Curatam ciupercile, coditele le taiem in cubulete foarte mici, apoi ceapa verde. Incingem tigaia si adaugam 30 ml ulei. Soia o hidratam cu apa fiarta, o lasam cca 20 minute. In uleiul incins punem coditele de ciuperci, ceapa verde si soia, pe care am scurs-o de surplusul de apa. Calim cca 5...
Urzici cu hrean si mamaliga
Mai intai le culegem cu simt de raspundere ca sa nu muncim mult cand le spalam,cine nu are de unde sa le culeaga le cumpara. Apoi le spalam bine,in vreo 2-3 ape,sa scapam de impuritati.Punem pe foc o oala cu apa si sare,cand a inceput sa fiarba adaugam urzicile si le lasam cca 15 min sa fiarba,le...
Ciorba de stevie
Culegem stevia,o curatam,o spalam bine si apoi o taiem mai marunt.Ceapa o taiem marunt si o calim impreuna cu orezul si un praf de sare ,cca 2 min,apoi adaugam 2 l de apa si lasam sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba adaugam stevia si o lasam sa fiarba pana cand orezul e inflorit,stevia fierbe...
Fasole batuta
Fasolea se lasa la inmuiat de seara.Dimineata se pune la fiert si se schimba apa de 3 ori.Cand s-a fiert bine se scurge de apa si se lasa la racit.Dupa ce s-a racit se pune in robot si se paseaza bine,se adauga sare dupa gust si 100 ml ulei.Separat taiem ceapa solzisori si o punem la calit in...
Ciupercute cu sos iutel
Curatam si taiem ciupercile in bucatele potrivite.Ceapa o taiem marunt.Punem cratita in care pregatim ciupercile,pe foc,o lasam sa se incinga adaugam ulei,cca 50 ml,punem ceapa si o inabusim putin,adaugam un praf de sare,apoi adaugam rosiile cu ardei,lasam sa dea in clocot.Apoi punem si...