
publicat la 28.02.2025
publicat la 28.02.2025
publicat la 28.02.2025
Sa nu vă întoarceţi din drum într-o zi când vă uitaţi fierul de călcat în priză şi vă ardeţi cea mai bună cămaşă. Mirosul de ars îi alertează pe vecini iar aceştia vă sună, în timp util, astfel că în afară de cămaşă şi masa de călcat, singurul lucru ars va fi parchetul!
Bucataras.ro
[email protected]
Gulas de miel cu carnati
Astazi iti prezint o varianta altfel, cu miel, ca sa-ti stimulez inspiratia in perioada sarbatorilor de Pasti. Ai nevoie de: 1,5 kg pulpa de miel, fara os, curatata bine, 700 g de carnati proaspeti de miel; cate 2 ardei kapia rosii si 1 ardei gras galben, 2 morcovi, un sfert de telina...
Stufat fraged de miel
Carnea va fi atat de frageda incat ti se va topi in gura, iar aromele se vor imbina perfect intr-un preparat pe care vei vrea sa-l faci iar si iar. Ai nevoie de: 1 kg de carne de miel fara os (eu am folosit pulpa, pe care am curatat-o bine in prealabil), 3 legaturi de usturoi verde, 3...
Drob de miel aromat cu tarhon si menta verde
Carnea si organele de miel trebuie curatate de piele si grasime, apoi spalate bine cu apa rece. Pune-le la fiert in 2-3 litri de apa si aduna spuma formata la suprafata. Adauga in oala foile de dafin, piperul, menta si tarhonul uscat si lasa-le sa fiarba . Cand sunt gata, strecoara-le...
Ostropel de pui
Portionam puiul si-l rumenim in ulei incins, pe toate partile, intr-o tigaie cu capac. Cand carnea este bine patrunsa o scoatem pe o farfurie. In uleiul ramas punem usturoiul, rosiile decojite taiate-n bucati, sarea si piperul. Cind sosul este gata adaugam puiul, amestecam, oprim focul si...
Ciulama de pui
Transam puiul si-l punem la fiert intr-un litru si jumatate de apa. Intre timp curatam si taiem legumele. Dupa ce luam spuma de la carne adaugam legumele in supa, dam un praf de sare si le lasam la fiert. Dupa ce se fierbe, scoatem carnea pe o farfurie. In tigaia incinsa punem untul sa se...
Coaste de porc fripte pe gratar
Se face o marinata din vin rosu, condimente si ulei Arpis, in felul urmator: Se pune o ceasca si jumatate de vin intr-un bol. Se adauga 2 lingurite de ulei Arpis si cativa catei de usturoi tocati. Apoi se adauga condimentele (maghiran, salvie, ierburi provensale etc.). Se...
Ciolan cu varza a la Bierhaus67
Ciolanul de porc se pune la marinat in condimente amestecate cu vin şi/ sau apa şi putin ulei Arpis; se lasa la rece, timp de 24 ore. Se introduce la cuptor, intr-o cratita termorezistenta Dekassa, impreuna cu sosul marinat; Se adauga 2 crengute de rozmarin...
Rulada de pui cu emmentaler
Am pregatit fasiile de piept de pui: le-am spalat, uscat, le-am suprapus putin si le-am batut, cat sa formez o foaie pe care sa asez umplutura. Am condimentat pieptul de pui cu verdeturi italienesti. Am uns carnea de pui cu gem de piersici, iar deasupra am asezat fasii de emmentaler....
Pui cu ciuperci si camembert
M-am ocupat intai de pulpitele de pui. Dupa ce le-am spalat si curatat bine de pielite le-am pus intr-un vas la cuptor, cu putina apa, sare, piper si usturoi. Le-am lasat cam 40 minute la cuptor. Puteti adauga si putin vin alb, daca doriti. Am tocat ceapa si usturoiul marunt. Untul l-am...
Bucataras TV: File de porc umplut cu sparanghel și cârnat
Se taie cotorul sparanghelului. Într-o oală se pune apa la fiert cu foarte multă sare. Când dă în clocot se pune sparanghelul la opărit. Se scoate din apă și se pune în interiorul cârnatului. Apoi se iau două felii de ceafă afumată și se îmbracă...
Bucataras TV: Pulpe de pui cu ciuperci și roșii
Un bucătar desăvârșit nu stă ore în șir în bucătărie. Chef Roberto ne arată cum în 20 de minute se pot pregăti două feluri principale: o rețetă cu pulpe de pui și arahide și una cu coaste de porc și fructe. Se taie coasta pe lungime. Se...
Bucataras TV: reteta de Millefeuille din carne de porc umplută cu ruccola
Millefeuille te duce în general cu gândul la un desert fin. Însă rețeta există și în varianta sărată, la fel de deosită. Chef Roberto pregătește un millefeuille din carne de porc și legume. Se taie mărunt pătrunjelul. Dacă vreți să îl tocați...
Bucataras TV: reteta de Pulpă de pui vânătorească
Chef Roberto pregătește o rețetă rapidă de pulpe de pui cu rucola și țelină – o nebunie de arome într-o combinație simplă, dar de efect. Se taie carnea unde este încheiatura pe os. Este important să nu tăiem niciodată carnea de pui sau de iepure la...
Bucataras TV: retete de Vițel cu șuncă crudă neafumată și ierburi aromate / Supă cu chifteluțe din cârnați
Carnea de vițel este fragedă și sănătoasă și este un ingredient ce permite numeroase combinații de arome. Chef Roberto pregătește o rețetă aromată de carne de vițel umplută cu șuncă și ierburi aromate. Apoi va pregăti o rețetă rapidă de supă cu chifteluțe din carne de...
Bucataras TV: reteta de Vită cu sparanghel și cremă de cartofi
Crema de cartofi poate înlocui cu succes sosul clasic care se servește în general la friptură. Chef Roberto prepară o rețetă din biftec fraged, completată cu această c remă fină și gustoasă. Carnea se pune pe o farfurie și se unge cu ulei. Deasupra și...
Bucataras TV: reteta de Ruladă de pui cu cârnat, andive și praz
Cârnăciorii sunt delicioși vara pe grătar sau iarna la crăciun, dar carnea tocată din interiorul lor poate fi folosită cu succes la prepararea a numeroase rețete. Chef Roberto ne arată cum să facem ruladă de pui cu umplutură de cârnat. Pulpa de pui a fost mai...
Bucataras TV: reteta de Costiță de porc cu migdale, pe pat de ardei gras și ceapă
Costițele de porc prăjite sunt una dintre cele mai simple și rapide rețete, iar Chef Roberto ne arată cum le putem transforma în ceva spectaculos, în câțiva pași simpli. Costița de porc se taie mai întâi pe lungime și apoi pe diagonală. ...
Bucataras TV: doua retete video cu aripioare de pui
Chef Roberto ne prezintă nu una, ci două rețete aromate cu aripiore de pui. Secretul reușitei oricărui preparat constă în ingredientele de bună calitate și condimentele care le pun în valoare. Prima dată se taie carnea de pe partea de sus a aripii la un capăt de...
Muşchi fraged de viţel cu ceapă verde şi saute de salată verde preparate in vas Zepter
Îndepărtaţi cotorul salatei şi frunzele exterioare, apoi spălaţi şi uscaţi frunzele cu grijă. Încălziţi un vas Zepter până când termocontrolul arata culoarea roşie. Reduceţi focul la minim. Frigeţi muşchiul de de vită până când...
Pui Shanghai preparat in vas Zepter
Pieptul de pui se taie fasii. Se prepara un amestec din oua, faina, susan, sare, boia. Amestecul se dezleaga cu apa sau lapte pana capata consistenta unei smantani groase. Fasiile de pui se trec prin amidon, apoi se introduc in amestec. Vasul de 2l se pune pe sursa de...
Iepure dezosat cu gorgonzola dolce
Carnea de iepure dezosat se imparte in sase parti egale. Peste fiecare bucata de carne de iepure puneti cate o felie de bacon si cate o felie de gorgonzola dolce IGOR. Rulati –le si asezati-le intr-o tava de copt pe care a-ti acoperit-o cu hartie de pergament. Introduceti la cuptor si...
Escalop de vita cu gorgonzola
Taiati gorgonzola in felii. Dati prin faina carnea. Topiti untul intr-o tigaie si prajiti carnea pe fiecare parte pana cand devine aurie. Adaugati vinul si lasati cateva minute pana se evapora. Adaugati feliile de gorgonzola peste carne, acoperiti cu un capac si lasati cateva...
Biftec tartar cu sos gorgonzola
Fierbeti legumele impreuna cu putin zahar, mirodeniile si vinul, timp de 5- 6 ore. Strecurati-le si lasati sosul rezultat sa se raceasca. Bateti maioneza impreuna cu gorgonzola dolce IGOR si apoi adaugati putin cate putin din smantana. Continuati sa amestecati pana cand obtineti o...
Pui cu Vitasia wok sauce indonesian (by Lidl)
Am spalat pieptul de pui si l-am taiat cuburi (cam 1-2 cm) Am curatat usturoiul si l-am dat prin razatoare. Am curatat morcovii si i-am taiat fisii subtiri de 3-4 cm lungime Am curatat telina si am taiat-o bastonase, ca si morcovii, la fel si ardeiul Am pus uleiul la incins in wok,...
Pui cu Vitasia wok sauce dulce - acrisor (by Lidl)
Am spalat pieptul de pui si l-am taiat cuburi (cam 1-2 cm) Am curatat usturoiul si l-am dat prin razatoare. Am curatat morcovii si i-am taiat fisii subtiri de 3-4 cm lungime Am curatat telina si am taiat-o bastonase, ca si morcovii. Am pus uleiul la incins in wok, am adaugat...
Pui cu Vitasia wok sauce curry (by Lidl)
Am spalat pieptul de pui si l-am taiat cuburi (cam 1-2 cm) Am curatat usturoiul si l-am dat prin razatoare. Am curatat morcovii si i-am taiat fisii subtiri de 3-4 cm lungime Am curatat telina si am taiat-o bastonase, ca si morcovii, la fel ardeiul gras colorat. Am pus uleiul la incins...
Pulpa de miel cu sos picant
Se pune pulpa de miel pe masa, se unge cu mustar, apoise presara cu sare si boia. Se ruleaza si se leaga cu citeva sfori, dar nu prea strins. Se unge din nou cu mustar si se presara cu sare si piper. Se pune la rece peste noapte. Se prepara supa din osul de la pulpa si 1,5 l apa, se da in...
Tocana de miel
Amestecati faina cu sarea si piperul. Treceti carnea prin faina condimentata si rumeniti-o citeva minute in ulei in tigaie, pina cind devine maronie pe toate partile. Rumeniti bucatile de carne in mai multe serii. La sfirsit, puneti bucatile de carne intr-un ceaun cu pereti grosi. Taiati...
Picioare de miel la cuptor a la Jamie Oliver
Incingeti cuptorul la 200 C. Culegeti frunzele de pe doua fire de rozmarin, amestecati-le in robotul de bucatarie cu untul, cimbrul si cea mai mare parte a frunzelor de salvie, apoi condimentati cu sare si piper. Cu un cutit mic faceti o crestatura in picioarele de miel, intre...
Cotlete de miel la gratar a la Robert Rainford
Puneti cotletele de miel intr-o pungamare de plastic etansa Amestecati bine ingredientele pentru marinada intr-un vasrime medie si turnati marinada coetele de miel. Lasati l frigider timp de 6 ore Scoateti cotletele marinate din punga si presati-le cu un prosop de hirtie, aruncati...