Se curata ciupercile se fierb si se toaca, se amesteca cu faina sarea si piperul. Se formeaza galusti pe care le fierbem in apa clocotita cu sare. Cat fierb ,se pregateste sosul. Ceapa se taie marunt se caleste, apoi se toarna rosiile decojite si pasate. Se pune sare si piper si se lasa sa fiarba...
Se amesteca merele rase cu zaharul,faina ,nuca si bicarbonatul stins cu otet si se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Se coace la foc potrivit timp de 30 de minute.In acest timp se pregateste glazura:se freaca margarina cu zaharul,se adauga cacao si apa si se fierb la foc mic...
Se caleste ceapa, peste care se pun: morcovul, ciupercile, orezul si condimentele. Se amesteca in jur de 10 minute pe foc, apoi se pun in foile de varza si se ruleaza. Se aseaza in craticioara, se stropesc cu bulion, se arunca printre ele si o foaie, doua de dafin si se pun la cuptor...
Se curata telina, se taie sferturi si se pune la fiert cu apa si sare. Separat se fierb cartofii in coaja si cand sunt gata se decojesc. Se scurge telina fiarta si se paseaza impreuna cu cartofii. Se adauga uleiul sau margarina, sare si se amesteca. Poate fi o garnitura delicioasa pentru snitelul...
Se spala bine legumele, se taie marunt, se amesteca. Pentru vinegreta, zdrobim catelul de usturoi si se amesteca cu uleiul, otetul si zeama de lamaie. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Crengutele de cimbru si patrunjelul se spala, se usuca si apoi se toaca marunt. Se adauga in...
Ceapa se toaca si se caleste in ulei, apoi se adauga ciupercile taiate si orezul, care a fost spalat inainte. Cand ceapa devine aurie, se stinge cu o cana de apa, se adauga o lingura de vegeta si se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie orezul. Se opreste focul si se amesteca verdeata tocata cu...
Intai se face umplutura: Se calesc ceapa cu morcovul,usturoiul ,se adauga condimentele,sarea,1 ceasca apa si soia si se lasa sa fiarba15 minute la foc mic.Intr-o tava mare se aseaza jumatate din macaroanele fierte,se adauga umplutura,restul de macaroane, iar deasupra sosul Bechamel.Se lasa la...
Se spala conopida si se lasa pentru 30 min. in apa cu sare. Se curata morcovul, patrunjelul, ceapa. Se da morcovul prin razatoare, iar celelalte legume se toaca. Se calesc legumele, mai putin conopida si cartofii, se toarna apa peste legumele calite, se adauga cartofii cubulete, conopida...
Se curata legumele si se spala. Ciupecile, feliile de paine inmuiate in apa in prealabil se dau prin masina de tocat, se toaca ceapa si usturoiul marunt, morcovul si cartoful se dau prin razatoarea mica. Se amesteca toate legumele, se condimenteaza cu sare, piper si marar pana se omogeneaza. Se...
Se lasa soia in apa rece de pe o zi pe alta. Se pune soia la fiert,dupa care se scurge si se da prin masina de tocat. Se pregateste compozitia de sarmale cu ceapa calita, delikatul, bulionul, orezul si morcovul dat pe razatoarea mica si verdeata. Se fac sarmalutele si se lasa la fiert. Se poate...
Se curata morcovii, ceapa si cartofii. Ceapa se taie marunt, morcovii cubulete si cartofii felii groase. Sunca afumata se taie cubulete sau felii.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se pun ceapa si morcovii. Se lasa sa se caleasca un pic, apoi se adauga sunca si se amesteca pana ce...
Apoi se pune la fiert cu ceapa taiata marunt (cam 2 cepe), cu morcovi (cam 3 morcovi), cu telina, dar si putin usturoi si un praf de sare. Dupa ce a fiert, se mixeaza cu tot cu legumele, punind si ulei (nu de masline, caci amareste). In functie de gust se poate pune si putina zeama de lamiie. Se...
Galusti de ciuperci cu sos de rosii
Se curata ciupercile se fierb si se toaca, se amesteca cu faina sarea si piperul. Se formeaza galusti pe care le fierbem in apa clocotita cu sare. Cat fierb ,se pregateste sosul. Ceapa se taie marunt se caleste, apoi se toarna rosiile decojite si pasate. Se pune sare si piper si se lasa sa fiarba...
Prajitura cu mere si glazura de ciocolata
Se amesteca merele rase cu zaharul,faina ,nuca si bicarbonatul stins cu otet si se toarna compozitia intr-o tava unsa si tapetata cu faina.Se coace la foc potrivit timp de 30 de minute.In acest timp se pregateste glazura:se freaca margarina cu zaharul,se adauga cacao si apa si se fierb la foc mic...
Sarmalute de post
Se caleste ceapa, peste care se pun: morcovul, ciupercile, orezul si condimentele. Se amesteca in jur de 10 minute pe foc, apoi se pun in foile de varza si se ruleaza. Se aseaza in craticioara, se stropesc cu bulion, se arunca printre ele si o foaie, doua de dafin si se pun la cuptor...
Piure de telina
Se curata telina, se taie sferturi si se pune la fiert cu apa si sare. Separat se fierb cartofii in coaja si cand sunt gata se decojesc. Se scurge telina fiarta si se paseaza impreuna cu cartofii. Se adauga uleiul sau margarina, sare si se amesteca. Poate fi o garnitura delicioasa pentru snitelul...
Salata de conopida
Se spala bine legumele, se taie marunt, se amesteca. Pentru vinegreta, zdrobim catelul de usturoi si se amesteca cu uleiul, otetul si zeama de lamaie. Se condimenteaza dupa gust cu sare si piper. Crengutele de cimbru si patrunjelul se spala, se usuca si apoi se toaca marunt. Se adauga in...
Ardei umpluti de post
Ceapa se toaca si se caleste in ulei, apoi se adauga ciupercile taiate si orezul, care a fost spalat inainte. Cand ceapa devine aurie, se stinge cu o cana de apa, se adauga o lingura de vegeta si se lasa sa fiarba pana cand se inmoaie orezul. Se opreste focul si se amesteca verdeata tocata cu...
Musaca de macaroane cu soia
Intai se face umplutura: Se calesc ceapa cu morcovul,usturoiul ,se adauga condimentele,sarea,1 ceasca apa si soia si se lasa sa fiarba15 minute la foc mic.Intr-o tava mare se aseaza jumatate din macaroanele fierte,se adauga umplutura,restul de macaroane, iar deasupra sosul Bechamel.Se lasa la...
Supa de conopida cu rosii
Se spala conopida si se lasa pentru 30 min. in apa cu sare. Se curata morcovul, patrunjelul, ceapa. Se da morcovul prin razatoare, iar celelalte legume se toaca. Se calesc legumele, mai putin conopida si cartofii, se toarna apa peste legumele calite, se adauga cartofii cubulete, conopida...
Chiftelute cu ciuperci
Se curata legumele si se spala. Ciupecile, feliile de paine inmuiate in apa in prealabil se dau prin masina de tocat, se toaca ceapa si usturoiul marunt, morcovul si cartoful se dau prin razatoarea mica. Se amesteca toate legumele, se condimenteaza cu sare, piper si marar pana se omogeneaza. Se...
Sarmalute de post cu soia
Se lasa soia in apa rece de pe o zi pe alta. Se pune soia la fiert,dupa care se scurge si se da prin masina de tocat. Se pregateste compozitia de sarmale cu ceapa calita, delikatul, bulionul, orezul si morcovul dat pe razatoarea mica si verdeata. Se fac sarmalutele si se lasa la fiert. Se poate...
Mincarica de cartofi
Se curata morcovii, ceapa si cartofii. Ceapa se taie marunt, morcovii cubulete si cartofii felii groase. Sunca afumata se taie cubulete sau felii. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se pun ceapa si morcovii. Se lasa sa se caleasca un pic, apoi se adauga sunca si se amesteca pana ce...
Fasole batuta
Apoi se pune la fiert cu ceapa taiata marunt (cam 2 cepe), cu morcovi (cam 3 morcovi), cu telina, dar si putin usturoi si un praf de sare. Dupa ce a fiert, se mixeaza cu tot cu legumele, punind si ulei (nu de masline, caci amareste). In functie de gust se poate pune si putina zeama de lamiie. Se...