publicat la 17.04.2022
publicat la 15.02.2022
publicat la 14.02.2022
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Conopida cu oua si patrunjel
Spalam conopida si desfacem in buchetele. Fierbem in apa sarata circa 15-20 minute. Cand conopida devine moale, scurgem apa. Intre timp incem 3 linguri de ulei intr-o tigaie mai mare si adaugam ceapa maruntita. Adaugam conopida fiarta si prajim pentru cateva minute. Asezonam cu sare, piper si...
Varza rosie calita cu otet balsamic
Taiem slanina in cubulete si introducem intr-o tigaie mai adanca. Adaugam putin ulei si prajim pentru cateva minute si adaugam rozmarin uscat. Prajim pana se rumenesc apoi scoatem din tigaie. Introducem unt in tigaie si chimen. Adaugam varza taiata in fasii subtiri, mere taiata in cubulete,...
Rulada de vinete
Spalam si curatam vinetele, apoi le taiem in felii subtiri. Presaram cu sare si le introducem intr-o tigaie cu ulei incins. Nu trebuie sa folosim mult ulei in acest caz. Prajim feliile de vinete pana se rumenesc, apoi le scoatem pe o farfurie, acoperita cu prosop de bucatarie. Intre timp,...
Legume la cuptor
In primul rand pregatim legumele, curatam si taiem in bucatele mai mici. Conopida introducem in apa clocotita sarata si lasam la fiert 6 minute. Scoatem si lasam sa raceasca. Ungem tava cu unt si asezam rondele de dovleceii. Asezonam bine si asezam rosiile si ciupercile. Ultimul rand...
Dovlecei aromati pe grill
Taiem dovleceii felii, presaram cu sare, piper, ardei iute si coaja rasa de lamaie. Adaugam ulei de masline si amestecam bine. Incingem o tigaie grill, focul trebuie sa fie la maxim. Asezam dovleceii pe tigaie si reducem focul. Lasam cateva minute sa prajeasca pe ambele parti....
Kabak mücver - Crochete turcesti de dovlecei
Curatam dovleceii, spalam bine apoi se dau pe razatoarea mare. Spalam patrunjelul si mararul si le maruntim. Batem oule apoi adaugam faina si condimentele. Adaugam dovlecei, patrunjelul si mararul , amestecam bine. Din acest amestestec luam cate o lingurita si punem in ulei bine...
Fasole prajita
Punem fasolea cu o zi inainte de preparare in apa. A doua zi scurgem si fierbem. Maruntim ceapa si calim in ulei, adaugam apoi fasolea si ardeiul. Prajim pentru cateva minute apoi adaugam pasta de tomate si condimentele. Lasam cateva minute sa fiarba cu un capac deasupra. Eu am servit pe...
Ghiveci de legume
Taiem ceapa si o calim in ulei. Curatam rosiile si ardeii, le taiem in cubulete sau rondele si le punem peste ceapa. Presarim cu sare si piper si se lasa circa 10 minute. Daca legumele sunt putin inmuiate, adaugam oul si lasam la foc mic sa fiarba.
Spanakopita ( Placinta greceasca cu spanac)
Se marunteste spanacul fiert, ceapa, mararul, branza si telemeaua. Se pune intr-un vas, si se amesteca cu ouale batute. Se pune deoparte. Se ia o tava, se unge cu unt si se aseaza in ea o foaie de placinte intinzand-o si pe peretii tavii. Se unge fiecare foaie de placinta si se aseaza in...