Ouale le punem intr-un castron,peste acestea adaugam zaharul si amestecam bine cu un tel,pana ce zaharul se topeste aproape 100% .
Dupa adaugam laptele si uleiul.Tot cu ajutorul telului amestecam bine,pana ce omogenizam laptele si uleiul.Faina se adauga treptat in ploaie.Adaugam si praful de...
Tiramisu reţetă originală
Pregatim toate ingredientele.Intr-un bol,punem branza mascarpone si zaharul. Cu ajutorul unui mixer amestecam pana ce zaharul se incorporeaza bine, circa 5 minute. Separat se bate frisca foarte bine. Se adauga peste frisca batuta smantana si se mai amesteca din...
Mai intai pregatim toate ingredientele.Apoi,intr-o cratita punem laptele,zaharul,si margarina,la fiert.
Lasam amestecul pe foc,pana ce zaharul si margarina,s-au topit.Oprim focul.Separat pisam biscuiti si nucile,foarte bine.Adaugam biscuiti si nucile pisate,peste amestecul lichid.Amestecam...
Pregatim blatul asa: Mai intai pregatim toate ingredientele. Apoi separam in doua boluri albusurile si galbenusurile. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca si ele cu un praf se sare. Peste albusuri se pun galbenusurile frecate, zaharul si faina cu praful de copt....
Se pune intr-o oala apa, se adauga ceapa tocata cubulete, ardeii tocati marunt si morcovul dat prin razatoare sau tot tocat cubulete. Se pune oala pe foc pana ce a dat primul clocot. Adaugam cartofii, ii lasam sa fiarba bine, apoi adaugam o conserva de rosii pasate sau zarzavat de ciorba. Lasam...
Faina se pune intr-un bol impreuna,cu zaharul,praful de sare,bicarbonatul de sodiu si cacaoa.Se amesteca bine,pana ce sunt perfect omogenizate.Peste acestea se adauga apa,uleiul,otetul si esenta de rom.Amestecam iarasi bine de tot.Dupa ce sunt incorporate toate ingredientele,fara a se mai ivi...
Mai intai se pregatesc toate ingredientele. Dupa care, intr-un bol punem ouale, untura si zaharul, amestecand bine. Adaugam amoniacul stins cu putin otet sau cu putina zeama de lamaie, coaja de lamaie si faina treptat. Amestecam foarte bine, pana ce toate ingredientele sunt incorporate.
La...
Intr-o cratita se pun zaharul si untul si se lasa pana ce zaharul s-a topit complet. Se ia de pe foc si se adauga coaja si zeama de la lamaie. Dupa care punem nuca de cocos. Amestecam bine. Adaugam treptat si laptele praf. Amestecam si lasam la racit putin.
Formam bilute medii din compozitia...
Mai intai pregatim ingredientele.Apoi,punem laptele la incalzit pe foc.Separat intr-o cana amesteca cacaoa,zaharul si sarea,pana ce se omogenizeaza.Dupa ce laptele s-a incalzit,nu foarte mult,il adaugam peste amestecul uscat.Amestecam bine,pana ce spargem si ultimul "cocolos" de...
Mai intai pregatim toate ingredientele. Apoi, amestecam intr-un bol: untura, ouale, bobul de drojdie dizolvat in lapte, zaharul si faina. Se amesteca bine pana ce devine un aluat destul de tare.
Se formeaza cateva bile aproximativ egale din aluat. Se intinde fiecare bila in foaie si se...
Carnea,se fierbe in apa,impreuna cu un praf de sare,foile de dafin,si piper,pana ce carnea se desprinde de pe os.Se scoate,intr-un bol.
Zeama in care a fiert carne,se strecoara,si se amesteca cu capatana de usturoi curatata,si zdrobita.Carnea,se desprinde de pe os,si se pune in castroane,sau...
Spalati si curatati toate legumele.Ceapa si ardei ii pui intr-o cratita,dupa care pui telina,si pastarnacul tocate marunt.Separat pui o jumatate de ceapa tocata marunt,si rosiile din conserva,si lasi pe foc 3 minute.Apoi adaugi amestecul lichid peste legumele tocate.Le pui la fiert 30 de...
Aluatul: Toate ingredientele se amesteca bine,pana ce devine un aluat destul de tare,care se imparte in trei bucati egale.Fiecare bucata se intinde intr-o foaie nici prea groasa nici prea subtire.Aceste foi se coc pe fundul unei tavi unse cu ulei,pana ce sunt un pic tari pe margini (se coc pe...
Reteta simpla de mancare de cartofi asa cum ne facea bunica
Punem uleiul intr-o cratita ,adaugam ceapa tocata cubulete,si lasam la calit.
Dupa ce s-a calit,adaugam morcovul taiat tot cubulete mici,si punem putina apa calduta.Punem si ardeiul tocat fasii subtiri.Si lasam sa fiarba pana...
Cum se prepara Spaghete cu sos de rosii, reteta simpla, ieftina si gustoasa:
Pastele se pun la fiert, in apa cu sare, se fierb dupa timpul inscriptionat pe ambalaj.
Separat intr-o craticioara se pune putin ulei, ceapa si usturoiul tocat marunt, la calit. Dupa ce s-au calit se adauga sosul...
Se freaca drojdia cu zaharul, pana devine o pasta. Faina o cernem intr-un bol, adaugam apoi sarea, drojdia,si iaurtul. Amestecam bine, cu mana, apoi punem coaja de portocala si apa calduta, pana devine un aluat omogen si nelipicios. Apoi incorporam uleiul. Punem peste aluat o foaie de plastic si...
Mai intai pregatim ingredientele!Dupa care,intr-un bol,punem faina,zaharul,borsul,uleiul, si praful de sare.Amestecam bine,pana la omogenizare.Trebuie sa rezulte un aluat care curge foarte usor de pe lingura.Aluatul se pune la frigider,circa 1 ora,iar apoi se incinge o tigaie de clatite.Tigaia se...
Se amesteca faina,coaja de la lamaie,si praful de copt intr-un bol.Separat se amesteca ouale,zaharul si untul topit,apoi se pune laptele,zeama de la lamaie,esenta de lamaie,si nucile.Se amesteca compozitia lichida,cu compozitia solida.Se pune in forme pentru briose,si se coc 20-25 de minute la...
Mai intai pregatim toate ingredientele necesare. Apoi, drojdia se freaca cu zaharul pana ce devine lichida. Apoi se adauga ouale si uleiul. Se amesteca bine, dupa care se adauga apa si faina. Compozitia nu trebuie sa fie foarte tare. Aluatul astfel obtinut, se imparte egal in 2 bucati. Se intinde...
Dovlecii,se spala,bine,se imparte fiecare dovleac in patru,si li se scot semintele cu o lingura.
Pregatim o tava,punem dovleacul,si presaram daca este nevoie niste zahar peste el. Bagam tava,la cuptor,eu l-am copt in duba la bunica mea.Dupa ce este copt foarte bine se scoate din cuptor si se...
Se feliaza,si se bate pieptul de pui.
Pe fiecare parte a bucatilor de pui,se pune putin piper,putina sare,si daca vreti si alte condimente.
Pieptul de pui se da prin faina,ou,faina,si se prajesc in ulei incins!Se servesc cu un piure sau cu ce doriti dvs.
Ceapa si morcovii se taie cubulete si se calesc in putin ulei. Apoi se adauga ciupercile, tocate marunt, le lasi si pe acestea sa se caleasca nitel. Apoi pui orezul si completezi cu apa 3 sferturi de oala, acoperi totul cu un capac. Dupa ce orezul este fiert, pufos si foarte bine umflat, mai...
Mai intai pregatim ingredientele.Apoi punem toate ingredientele,intr-un bol. Amestecam,pana la omogenizare. Apoi, lasam aluatul o ora, la frigider. Scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie subtire, cam de 1 cm. Apoi decupam forme, cu un pahar, dat prin faina. Asezam totul in tava, dam la...
Se pun la fiert pastele,in apa,cu un praf mic de sare.Dupa ce absorb o parte din apa,si s-au fiert,se adauga laptele.Se lasa pe foc cca. 15 minute,sau cat de gros doriti dumneavoastra.Dupa ce opriti focul,adaugati zaharul,zaharul vanilat,si esenta de rom(optional daca mai doriti si alte arome,de...
Mai intai pregatim ingredientele. In primul rand separam ouale si batem galbenusurile cu zaharul, iar albusurile cu un praf de sare. Apoi punem galbenusurile peste albusurile batute. Dupa ce mixam bine, adaugam laptele, faina, uleiul si praful de copt. Din nou mixam bine pana la omogenizare. Se...
Glazura se prepara asa:Zaharul,si apa,se pun la fiert.Dupa ce s-a dizolvat zaharul,si a dat cateva clocote,se adauga cacaoa,si margarina.Dupa ce s-au incorporat toate ingredientele,se lasa pe foc 5 minute,apoi se stinge focul se adauga zaharul vanilat,si se amesteca,Se glazureaza gogosile si...
Mai intai pregatim ingredientele.Apoi punem intr-un bol faina,zaharul,cacaoa,praful de copt, si bicarbonatul,si amestecam.Se obtine un amestec faina,maroniu.Apoi adaugam oul in amestecul de faina,si il incorparam putin.Dupa acest pas,adauga laptele,si uleiul treptat,pentru a forma compozitia...
Mai intai pregatim aluatul. Smantana si oul se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga faina amestecata cu praful de sare si praful de copt. Dupa care se adauga si uleiul. Se amesteca pana la omogenizare dar nu complet. Aluatul astfel obtinut se pune intr-o tigaie antiaderenta unsa cu unt....
Mai intai de toate pregatim ingredientele. Apoi, luam zucchinele si il feliem cu ajutorul cutitului econom, dupa ardeiul se taie fasii subtiri. Ghimbirul il decojim si il radem cu ajutorul razatoarei.
Pregatim sosul asa: intr-un bol se pune sosul de soia, piperul, ghimbirul si otetul. Se...
Ouale se sparg intr-un bol si se bat cu o furculita.Apoi ceapa si ardeiul,se taie cubulete mici.Peste ouale batute se adauga sarea,piperul,ceapa,ardeiul,verdeata tocata marunt, si maslinele (de preferabil fara samburi).Se amesteca bine.Se pune pe foc o tigaie ceramica ,si se toarna uleiul in...
Chec cu cacao si nuci
Ouale le punem intr-un castron,peste acestea adaugam zaharul si amestecam bine cu un tel,pana ce zaharul se topeste aproape 100% . Dupa adaugam laptele si uleiul.Tot cu ajutorul telului amestecam bine,pana ce omogenizam laptele si uleiul.Faina se adauga treptat in ploaie.Adaugam si praful de...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Pregatim toate ingredientele.Intr-un bol,punem branza mascarpone si zaharul. Cu ajutorul unui mixer amestecam pana ce zaharul se incorporeaza bine, circa 5 minute. Separat se bate frisca foarte bine. Se adauga peste frisca batuta smantana si se mai amesteca din...
Bombonele din biscuiti
Mai intai pregatim toate ingredientele.Apoi,intr-o cratita punem laptele,zaharul,si margarina,la fiert. Lasam amestecul pe foc,pana ce zaharul si margarina,s-au topit.Oprim focul.Separat pisam biscuiti si nucile,foarte bine.Adaugam biscuiti si nucile pisate,peste amestecul lichid.Amestecam...
Prajitura "Betiva"
Pregatim blatul asa: Mai intai pregatim toate ingredientele. Apoi separam in doua boluri albusurile si galbenusurile. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Galbenusurile se freaca si ele cu un praf se sare. Peste albusuri se pun galbenusurile frecate, zaharul si faina cu praful de copt....
Ciorba de cartofi
Se pune intr-o oala apa, se adauga ceapa tocata cubulete, ardeii tocati marunt si morcovul dat prin razatoare sau tot tocat cubulete. Se pune oala pe foc pana ce a dat primul clocot. Adaugam cartofii, ii lasam sa fiarba bine, apoi adaugam o conserva de rosii pasate sau zarzavat de ciorba. Lasam...
Negresa de post 2
Faina se pune intr-un bol impreuna,cu zaharul,praful de sare,bicarbonatul de sodiu si cacaoa.Se amesteca bine,pana ce sunt perfect omogenizate.Peste acestea se adauga apa,uleiul,otetul si esenta de rom.Amestecam iarasi bine de tot.Dupa ce sunt incorporate toate ingredientele,fara a se mai ivi...
Fursecuri fragede cu untura
Mai intai se pregatesc toate ingredientele. Dupa care, intr-un bol punem ouale, untura si zaharul, amestecand bine. Adaugam amoniacul stins cu putin otet sau cu putina zeama de lamaie, coaja de lamaie si faina treptat. Amestecam foarte bine, pana ce toate ingredientele sunt incorporate. La...
Bomboane "Raffaello"
Intr-o cratita se pun zaharul si untul si se lasa pana ce zaharul s-a topit complet. Se ia de pe foc si se adauga coaja si zeama de la lamaie. Dupa care punem nuca de cocos. Amestecam bine. Adaugam treptat si laptele praf. Amestecam si lasam la racit putin. Formam bilute medii din compozitia...
Bautura cu lapte si baton rom
Mai intai pregatim ingredientele.Apoi,punem laptele la incalzit pe foc.Separat intr-o cana amesteca cacaoa,zaharul si sarea,pana ce se omogenizeaza.Dupa ce laptele s-a incalzit,nu foarte mult,il adaugam peste amestecul uscat.Amestecam bine,pana ce spargem si ultimul "cocolos" de...
Cornuletele copilariei
Mai intai pregatim toate ingredientele. Apoi, amestecam intr-un bol: untura, ouale, bobul de drojdie dizolvat in lapte, zaharul si faina. Se amesteca bine pana ce devine un aluat destul de tare. Se formeaza cateva bile aproximativ egale din aluat. Se intinde fiecare bila in foaie si se...
Racituri moldovenesti
Carnea,se fierbe in apa,impreuna cu un praf de sare,foile de dafin,si piper,pana ce carnea se desprinde de pe os.Se scoate,intr-un bol. Zeama in care a fiert carne,se strecoara,si se amesteca cu capatana de usturoi curatata,si zdrobita.Carnea,se desprinde de pe os,si se pune in castroane,sau...
Ciorba de perisoare
Spalati si curatati toate legumele.Ceapa si ardei ii pui intr-o cratita,dupa care pui telina,si pastarnacul tocate marunt.Separat pui o jumatate de ceapa tocata marunt,si rosiile din conserva,si lasi pe foc 3 minute.Apoi adaugi amestecul lichid peste legumele tocate.Le pui la fiert 30 de...
Prajitura cu foi
Aluatul: Toate ingredientele se amesteca bine,pana ce devine un aluat destul de tare,care se imparte in trei bucati egale.Fiecare bucata se intinde intr-o foaie nici prea groasa nici prea subtire.Aceste foi se coc pe fundul unei tavi unse cu ulei,pana ce sunt un pic tari pe margini (se coc pe...
Reteta simpla de mancare de cartofi asa cum ne facea bunica
Reteta simpla de mancare de cartofi asa cum ne facea bunica Punem uleiul intr-o cratita ,adaugam ceapa tocata cubulete,si lasam la calit. Dupa ce s-a calit,adaugam morcovul taiat tot cubulete mici,si punem putina apa calduta.Punem si ardeiul tocat fasii subtiri.Si lasam sa fiarba pana...
Spaghete cu sos de rosii, reteta simpla, ieftina si gustoasa
Cum se prepara Spaghete cu sos de rosii, reteta simpla, ieftina si gustoasa: Pastele se pun la fiert, in apa cu sare, se fierb dupa timpul inscriptionat pe ambalaj. Separat intr-o craticioara se pune putin ulei, ceapa si usturoiul tocat marunt, la calit. Dupa ce s-au calit se adauga sosul...
Placinte cu mere trase la tigaie
Se freaca drojdia cu zaharul, pana devine o pasta. Faina o cernem intr-un bol, adaugam apoi sarea, drojdia,si iaurtul. Amestecam bine, cu mana, apoi punem coaja de portocala si apa calduta, pana devine un aluat omogen si nelipicios. Apoi incorporam uleiul. Punem peste aluat o foaie de plastic si...
Clatite de post cu bors
Mai intai pregatim ingredientele!Dupa care,intr-un bol,punem faina,zaharul,borsul,uleiul, si praful de sare.Amestecam bine,pana la omogenizare.Trebuie sa rezulte un aluat care curge foarte usor de pe lingura.Aluatul se pune la frigider,circa 1 ora,iar apoi se incinge o tigaie de clatite.Tigaia se...
Briose cu lamaie
Se amesteca faina,coaja de la lamaie,si praful de copt intr-un bol.Separat se amesteca ouale,zaharul si untul topit,apoi se pune laptele,zeama de la lamaie,esenta de lamaie,si nucile.Se amesteca compozitia lichida,cu compozitia solida.Se pune in forme pentru briose,si se coc 20-25 de minute la...
Pizza cu blat pufos
Mai intai pregatim toate ingredientele necesare. Apoi, drojdia se freaca cu zaharul pana ce devine lichida. Apoi se adauga ouale si uleiul. Se amesteca bine, dupa care se adauga apa si faina. Compozitia nu trebuie sa fie foarte tare. Aluatul astfel obtinut, se imparte egal in 2 bucati. Se intinde...
Dovleac copt
Dovlecii,se spala,bine,se imparte fiecare dovleac in patru,si li se scot semintele cu o lingura. Pregatim o tava,punem dovleacul,si presaram daca este nevoie niste zahar peste el. Bagam tava,la cuptor,eu l-am copt in duba la bunica mea.Dupa ce este copt foarte bine se scoate din cuptor si se...
Snitele de pui
Se feliaza,si se bate pieptul de pui. Pe fiecare parte a bucatilor de pui,se pune putin piper,putina sare,si daca vreti si alte condimente. Pieptul de pui se da prin faina,ou,faina,si se prajesc in ulei incins!Se servesc cu un piure sau cu ce doriti dvs.
Pilaf cu ciuperci
Ceapa si morcovii se taie cubulete si se calesc in putin ulei. Apoi se adauga ciupercile, tocate marunt, le lasi si pe acestea sa se caleasca nitel. Apoi pui orezul si completezi cu apa 3 sferturi de oala, acoperi totul cu un capac. Dupa ce orezul este fiert, pufos si foarte bine umflat, mai...
Biscuiti simpli
Mai intai pregatim ingredientele.Apoi punem toate ingredientele,intr-un bol. Amestecam,pana la omogenizare. Apoi, lasam aluatul o ora, la frigider. Scoatem aluatul din frigider, intindem o foaie subtire, cam de 1 cm. Apoi decupam forme, cu un pahar, dat prin faina. Asezam totul in tava, dam la...
Paste (amestec) cu lapte si rom
Se pun la fiert pastele,in apa,cu un praf mic de sare.Dupa ce absorb o parte din apa,si s-au fiert,se adauga laptele.Se lasa pe foc cca. 15 minute,sau cat de gros doriti dumneavoastra.Dupa ce opriti focul,adaugati zaharul,zaharul vanilat,si esenta de rom(optional daca mai doriti si alte arome,de...
Chec simplu
Mai intai pregatim ingredientele. In primul rand separam ouale si batem galbenusurile cu zaharul, iar albusurile cu un praf de sare. Apoi punem galbenusurile peste albusurile batute. Dupa ce mixam bine, adaugam laptele, faina, uleiul si praful de copt. Din nou mixam bine pana la omogenizare. Se...
Gogosi cu glazura de cacao
Glazura se prepara asa:Zaharul,si apa,se pun la fiert.Dupa ce s-a dizolvat zaharul,si a dat cateva clocote,se adauga cacaoa,si margarina.Dupa ce s-au incorporat toate ingredientele,se lasa pe foc 5 minute,apoi se stinge focul se adauga zaharul vanilat,si se amesteca,Se glazureaza gogosile si...
Briose cu cacao
Mai intai pregatim ingredientele.Apoi punem intr-un bol faina,zaharul,cacaoa,praful de copt, si bicarbonatul,si amestecam.Se obtine un amestec faina,maroniu.Apoi adaugam oul in amestecul de faina,si il incorparam putin.Dupa acest pas,adauga laptele,si uleiul treptat,pentru a forma compozitia...
Pizza cu masline si smantana
Mai intai pregatim aluatul. Smantana si oul se amesteca pana se omogenizeaza, apoi se adauga faina amestecata cu praful de sare si praful de copt. Dupa care se adauga si uleiul. Se amesteca pana la omogenizare dar nu complet. Aluatul astfel obtinut se pune intr-o tigaie antiaderenta unsa cu unt....
Salata asiatica de legume
Mai intai de toate pregatim ingredientele. Apoi, luam zucchinele si il feliem cu ajutorul cutitului econom, dupa ardeiul se taie fasii subtiri. Ghimbirul il decojim si il radem cu ajutorul razatoarei. Pregatim sosul asa: intr-un bol se pune sosul de soia, piperul, ghimbirul si otetul. Se...
Omleta taraneasca
Ouale se sparg intr-un bol si se bat cu o furculita.Apoi ceapa si ardeiul,se taie cubulete mici.Peste ouale batute se adauga sarea,piperul,ceapa,ardeiul,verdeata tocata marunt, si maslinele (de preferabil fara samburi).Se amesteca bine.Se pune pe foc o tigaie ceramica ,si se toarna uleiul in...