Salata calda cu lipii si humus

de simona72 in Mancaruri de post, 19 Apr 2014 | 5981 vizualizari

COMENTARII (16)

Bya Ralu 1

19.04.2014, 15:49

ce buna e

Bunica 1

19.04.2014, 16:34

Buna salatica!

Mitinita 1

19.04.2014, 17:16

Constelatialeu 1

19.04.2014, 18:40

Bre,eu nu servesc asa ceva...

babi5 1

19.04.2014, 18:40

Lavinia 1

19.04.2014, 19:28

foarte buna

Rocsi 1

19.04.2014, 20:13

Micutza Luana 1

19.04.2014, 21:03

imi place tot

MotanLaOale 1

19.04.2014, 21:04

simonacallas 1

19.04.2014, 21:44

De multa vreme voiam sa fac jummus si nu stiam cum, pentru ca nu am gatit niciodata cu naut si nu stiam cum se face. Acum am inteles. Super reteta

simona72 1

19.04.2014, 21:50

Ma bucur daca va placut! Simona, este foarte usor de facut, cand mergeam prin orasele mari cautam tot felul de condimente pe care nu le gaseam la mine...in Timisoara mi-a vandut un domn acest pont cu facutul pastei in casa...sunt sigura ca iti va placea...

MIUTA 1

19.04.2014, 23:35

Satisfyyourcravings 1

20.04.2014, 16:21

Super!

Mihaela11_jo 1

21.04.2014, 01:30

Pt rezultate mai bune se lasa nautul la inmuiat de seara pana dimineata in apa cu bicarbonat de sodiu;a doua zi se schimba apa si se mai lasa la inmuiat 2 ore si abia apoi se pune la fiert 1 si 1/2- 2 ore; la ingredientele pt hummus se adauga si 1-2 catei de usturoi zdrobiti si putin chimin macinat.
http://www.bucataras.ro/retete/micul-dejun-arab1hummus-bel-tahinipasta-de-naut-de-post-18980.html
Pofta buna!

simona72 1

21.04.2014, 09:25

Multumesc pt vizita doamna Mihaela. Sunteti draguta ca de obicei...pregatirea humusului l-am vazut de n ori si de n oameni hacut la tv printre care chefi de renume. Fiecare la facut in stilul propriu si personal si fiecare a respectat in principiu reteta de baza care consta in naut, sare, piper, zeama de lamaie, ulei de masline si pasta tahini...restul sunt arome de condimente pe care le pui sau nu, depinde doar daca iti plac...tocmai in asta consta frumusetea si placerea gatitului in casa, ca le faci dupa bunul gust si plac...am mancat la o familie simpla in Turcia humus cu patrunjel tocat, la alta, humus simplu asa cum vi l-am prezentat eu si cu seminte de sumac, iar la altii, cu seminte de chimen...se stie ca in bucataria turceasca se foloseste mult chimenul...daca noua ne place sau nu ramane la latitudinea noastra. O zi buna va doresc, Paste fericit alaturi de cei dragi.

Mihaela11_jo 1

21.04.2014, 21:10

Multumesc pt urari si la fel iti doresc un Paste Fericit!
Te rog sa ma crezi ca doar incerc sa-ti dau sfaturi utile pt gatit; nautul se lasa la inmuiat cu bicarbonat de sodiu pt a se fierbe mai bine si datorita faptului ca produce balonari se adauga chimin macinat pt a atenua acest efect.
Aici se mananca f frecvent "hummus" si "foul" si f multi pacienti vin cu balonari si colici intestinale; aceasta este motivatia ca in bucataria araba se foloseste chiminul pe scara larga( si la mancarurile cu conopida si varza printre altele).
Asa cum ai spus sunt multe retete de hummus; preferata mea este hummus cu carne; daca mai mergi in Turcia sa comanzi ca e delicios.
De asemenea cele mai pricepute bucatarese in Orientul Mijlociu sunt libanezele.Ador restaurantele libaneze.
Si de obicei sunt draguta
O seara buna!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Salata orientala de primavara