Prajitura desteapta

de Miha in Prajituri, 28 Sep 2009 | 8347 vizualizari

COMENTARII (20)

Oana 1

28.09.2009, 17:34

Ce bine arata! Vad ca e cremoasa jos si pufoasa, ca un pandispan, deasupra

ANCA 1

28.09.2009, 18:16

senzatie prajitura asta, nu am mancat demult!

leoflori 1

28.09.2009, 18:32

si frumoasa si desteapta! sa o manance mama pe ea de inteligenta

rivka 1

28.09.2009, 19:02

arata f bine seamana putin cu prajitura racoroasa de vara postata de Bunica, acolo doar se pune 1 l de lapte si seamana la consistenta de fapt cu crema de zahar ars sau ce aici se gaseste sub numele de creme brulle...

probabil ca asta e aprox la fel...

Miha 1

28.09.2009, 19:44

Oana,is 2 straturi de blat,cel de jos mai subtire decat cel de sus.dar,sincer,asta n-a fost un inconvenient.

Miha 1

28.09.2009, 19:45

Anca,eu n-am mai facut niciodata pana acum.Desi stiam reteta de mai demult. Si foarte rau am facut.

Miha 1

28.09.2009, 19:46

Flori,asa de draga mi-a fost si mie ca am mancat-o pana la ultima firimitura.

Miha 1

28.09.2009, 19:54

Rivka,m-am uitat acum si am comparat cele 2 retete.Asa e...is la fel. In functie de zona,are alta denumire proobabil.
Imi pare rau ca nu ti-a iesit atunci cand ai incercat-o. Nu stiu sa-ti spun unde ai gresit sau daca ai gresit undeva. Esential este faptul ca se coace la foc mic,chiar si mai mult de-o ora,in functie de cuptor.Si nu trebuie deschisa usa cuptorului in tot acest timp.

rivka 1

28.09.2009, 20:02

Ba nu e chair la fel ca Buni pune 1 l de lapte , si da atunci eu am deschis usa de nenumarate ori ca nu stiam de ce nu mi se mai intareste odata ma asteptam sa iasa ca o prajitura dar a iesit ca o budinca, exact ca si creme brulle daca puneam zahar ars desupra e EXACT creme brulle prajitura lui buni, deci a iesit ! atunci.
asta nu e la fel ca e mai putin lapte, jumatate, deci cam stiu asa cam cum e consistenta...e buna cred...

Miha 1

28.09.2009, 20:12

Rivka,eu am injumatatit cumva cantitatile din reteta originala,mi s-a parut mult sa pun 8 oua la o prajitura ce-o mancam repede repejor. Nu de alta,dar sa nu explodeze colesterolul. Si nici nu am tava asa mare.

victo_53 1

29.09.2009, 11:30

Imi place cum arata si este si foarte usor de preparat o voi face chiar azi !

boscodina 1

03.10.2009, 08:24

miha, rabdarea e un lucru tare strain mie( am mai deschis si usa...dupa o ora blatul parea ca ar mai trebui copt...am marit temperatura ca deja ma dezhidratasem de pofta..deci greseli cu duiumul) intrebarea e ce trebuia sa iasa . mi-a iesit de sus in jos: un pandispan pufos , o crema sub si un alt "blat" ca o budinca cu multa faina , sta bine , dar daca te uiti la el zici ca nu e copt.

rivka 1

03.10.2009, 10:24

hahahaha bosco exact asa mi-a iesit si mie, dupa ce o dai la frigider se mai intepeneste budinca aia...iese ca un creme brulle....
probabil ca asa trebuie sa iasa dar in poza arata altfel?
dar e buna la gust! eu am pus atuncisi coaja de lamaie.

Miha 1

03.10.2009, 10:28

Asa mi-a iesit si mie.Un strat de crema (de consistenta cremei de zahar ars) intre doua straturi de blat.Din cate am mai citit cica ar fi trebuit sa fie amandoua pufoase,dar mie mi-a iesit numai cel de deasupra.Cel de jos era insiropat. Si da,ca sa fie buna buna tre lasata la frigider,macar o ora.

Mihaela 1

01.11.2009, 05:03

am facut si eu "inteligenta" asta.. buna la gust, dar parca mai mergea un pic de zahar.. sau poate maine cand e rece e altfel.. blatul la fel, cel de jos mi-a iesit fff subtire si ca o coca mai fainoasa.. oricum din cum arata si in poza originala si aici chiar se aseamana.. in final e buna si va fi pe "repeat" si altadata! si probabil nu am sa o mai coc in yena, dar conform compozitiei in tava asta se potrivea cel mai bine ca volum, ca cea normala era cam mare..

Mihaela 1

01.11.2009, 05:06

m-am gandit..data viitoare fac in cratita in care fac si crema de zahar ars si cred ca am sa ii ard un pic de zahar.. hmm.. cred ca iese mai buna...

Miha 1

01.11.2009, 12:23

Miha, rece e buna prajitura asta. Si eu tot intr-un vas yena am copt si a iesit exact asa cum ai spus.

Mihaela 1

01.11.2009, 19:44

Azi parca e mai buna .. blatul ala pufos efectiv se topeste in gura... asa deci si tu tot in yena, bun asa...

Michelle 1

08.11.2009, 20:12

elena1988 1

06.03.2011, 08:13

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema