Vă invit să încercați o prăjitură rapidă și delicioasă. Eu aveam câteva mere care incepeau să se strice și le-am transformat rapid într-o prăjitură.
Pentru aceasta Prajitura cu mere, dovleac si migdale - Reteta gustoasa si aromata, sunt necesare urmatoarele ingrediente: oua, ulei, dovleac, faina, zahar, mere, migdale.
Cum se prepara Prajitura cu mere, dovleac si migdale - Reteta gustoasa si aromata
Într-un castron se pun toate ingredientele uscate: făina de grâu și făina de migdale, zahărul, sarea, scorțisoara și se omogenizează.
Separat se pun ouăle, uleiul și se bat cu un tel pentru un minut, apoi se adaugă piureul de dovleac rece, care în prealabil a fost copt, scurs de apă și tocat cu ajutorul unei mixer vertical.Eu am folosit dovleac de la congelator. După ce omogenizăm compoziția, se adaugă ingredientele uscate și se omogenizează bine.
Se curăță merele de coajă, se taie cubulețe și se adaugă peste aluat, apoi se amestecă ușor.
Se toarnă compoziția în tava tapetată cu hârtie de copt și se presară felii de migdale peste aluat.
Se introduce tava în cuptorul preîncălzit pentru 35 de minute, la 180 de grade C, până când aluatul se rumenește frumos și trece testul scobitorii.
Se lasă să se răcorească și se servește.
Vezi si reteta de Prajitura turnata cu mere si crema de smantana.
Îți recomandăm și rețeta de Prăjitură cu mure și afine sau varianta de Prăjitură Rudy cu urdă și vișine.