Multumesc tuturor pentru aprecieri.
Pe aceasta cale doresc sa-i raspund lui Adasev : 1. drojdia naturala NU este drojdia de bere. Este drojdia facuta din faina si apa. Este o drojdie 100% naturala, care o poate face fiecare in casa. In curand voi face un site dedicat fermentilor, care va cuprinde informatii despre aceasta drojdie, precum si despre tipurile de kefir si ciuperca Kombucha. Pana atunci, puteti vedea despre ce drojdie este vorba aici : http://vegetarian-gustos-si-sanatos.blogspot.com/2010/03/drojdie-naturala-masa-madre.html .
2. Impachetarile le-am facut direct in vasul in care am framantat aluatul , ca si cum as face un plic : prindeti (cu mana "umezita" cu apa sau ulei) de o parte a aluatului, trageti in sus si lasati sa cada peste restul de aluat. Repetati operatiunea si din partea opusa, apoi din partea de sus si cea de jos. Ordinea nu are importanta . Ideea e ca ,presupunand ca aluatul ar fi patrat, trebuie sa aduceti toate marginile pe mijloc suprapunandu-le. Promit ca data viitoare cand voi face aceasta paine sa fac poze la modul de impachetare si le voi posta tot aici.
3. Cat despre "ciocanitul" painii...da, am scos-o putin din tava, am ciocanit-o pe spate si i-am dat drumu repede inapoi ca ma frigea )) . Nu am avut probleme cu ea pentru ca folosisem hartie de copt.
Intr-adevar este o paine foarte sanatoasa, foarte simpla si foarte economica faina, apa, sare. Nimic mai mult. Pana si drojdia tot numai din faina si apa e facuta . Aaaa si mai e si de post