Nopti libaneze in cupe-“Layali libnan”

de Mihaela11_jo in Prajituri, 1 Sep 2011 | 9766 vizualizari

COMENTARII (23)

DIANA B 1

01.09.2011, 18:27

De ce nu iordaniene ??? sa ma gandeeesc ... si de ce doar nopti ? aaaaaaaaaaaa , da ai dreptate ... ziua esti la spital , la pacienti

Mihaela11_jo 1

01.09.2011, 18:30


Portie dubla pentru panseu

DIANA B 1

01.09.2011, 18:31

Multumesc mult , Mihaela ! ce generoasa esti ... da' vasu' de ciorba mi-l dai ?

Mihaela11_jo 1

01.09.2011, 18:36

Daaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Lau 1

01.09.2011, 18:51

acum cer cu tot cu vas

Rocsi 1

01.09.2011, 18:58

e nebunie delicioasa este aici

DIANA B 1

01.09.2011, 19:13

Mihaela , multumesc ...

DIANA B 1

01.09.2011, 19:14

Sufletista , ciuciu ii luat ... alta data

Xandrinne 1

01.09.2011, 19:43

Ce bunatate!!

LUK 1

02.09.2011, 08:12

imi place

divainbucatarie 1

02.09.2011, 08:47

Delicios!!! Imi place!

alinutzika 1

02.09.2011, 09:09

aziz 1

02.09.2011, 09:34

Mihaela11_jo 1

02.09.2011, 10:10

Sufletista
Rocsi
Diana
Xandrine
LUK
Cristina
Alinutzika
Mona

adry88 1

02.09.2011, 11:30

foarte bun imi place

jolygina 1

02.09.2011, 17:17

foarte buna reteta mai ales ca putem si noi sa o incercam ,arata bestial la fel ca toate retetele tale sunt excelente

Mihaela11_jo 1

02.09.2011, 18:42

Eduard
Gina

Sandie 1

03.09.2011, 09:48

Ce este mastica ? Se poate omite?

Mihaela11_jo 1

03.09.2011, 20:49

Sandie

Mastica este o raşina obtinuta din copacul mastic sau Pistacia lentiscus.
Mai este cunoscuta sub numele de “guma araba” sau “guma iemeneza”.
Forma lichida se usuca la soare pentru a se obtine granulele solide.
In Grecia mai este cunoscuta sub numele de “ lacrimile de Chios”, fiind produsa in aceasta insula.
Cand se mesteca, granulele se inmoaie si devin ca o guma de mestecat.
Gustul este la inceput amarui, dar ulterior se transforma intr-o aroma de pin sau de cedru.
Una din primele utilizari culinare a fost cea de guma de mestecat.
In tarile arabe din Orientul Mijlociu este folosita in prepararea inghetatelor, a sosurilor,a gemurilor,a afumaturilor.
Si in Turcia se foloseste la prepararea unor deserturi traditionale:rahatul turcesc”Turkish delight”,dondurma,budinci-sϋtlaç,salep,mamelika; de asemenea se foloseste la prepararea unor bauturi racoritoare.Este un ingredient al cafelei turcesti din zona Marii Egee.
In tarile arabe din Africa de Nord este un ingredient essential la prajituri,budinci,bezele si nugat.
In Grecia in afara prepararii unei mari varietati de dulciuri se mai foloseste ca aroma la lichiorul “Mastichato” sau la unele branzeturi.
Efectele medicinale au fost mentionate incepand cu Hipocrate, care o recomanada in tulburarile digestive si pulmonare.
Studii recente in centre medicale specializate sugereaza ca are un efect pozitiv in tratamentul ulcerului gastric prin eradicarea infectiei cu Helicobacter Pylori , dar si un effect pozitiv in scaderea colesterolului .
Nu se poate inlocui in prepararea acestor deserturi traditionale fiind ingredientul care le confera aroma specifica.
O seara buna iti doresc!

anomisana 1

04.09.2011, 22:15

Foarte......bun, savuros şi încă 100 de superlative. Oare se gaseşte mastică în România?

VERONICA2607 1

19.03.2012, 17:17

Mihaela11_jo 1

22.03.2012, 09:04

Ana
veronica

Rahela Velicu 1

13.06.2021, 14:03

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

ieri la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

ieri la 16:05

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert clafoutis cu cirese