Cozonac moldovenesc

de Miha in Dulciuri, 6 Apr 2010 | 40079 vizualizari

COMENTARII (19)

ramo_cata 1

06.04.2010, 08:54

rivka 1

06.04.2010, 10:14

fain e .......

Dana Cristea - pusikmea 1

06.04.2010, 10:45

Miha 1

06.04.2010, 11:14

Multumesc! Va poftesc la o feliuta si la un ou rosu.

Rocsi 1

06.04.2010, 11:19

super super

Miha 1

06.04.2010, 11:50

Mersi Rocsi.

madi_marin 1

06.04.2010, 12:22

imi place mult cozonacul cu umplutura de nuca si cacao.......vin si eu la o feliuta....

Miha 1

06.04.2010, 12:44

Madi, eu nu prea ma dau in vant dupa cozonac. Mananc doar atunci cand e foarte proaspat, daca se poate chiar cald sa fie. In schimb, alor mei le place, dar numai cu nuca si cacao, alta umplutura nu vor.

Doralinda 1

06.04.2012, 16:45

In fiecare an, cozonacul de paste il facea bunica, dar cum nu mai e, anul acesta vreu sa fac eu, intrebarea mea e, pot sa pun aluatul la framantat si dospit in masina de paine?!
Mersi mult!

Miha 1

06.04.2012, 22:03

Doralinda, eu pentru framantat numai masina de paine o folosesc.

Doralinda 1

09.04.2012, 18:56

Mersi ptr raspuns! Inca ceva, locuiesc in strainatate de multi ani si crede-ma ca in timpul cat am stat in romania nu am gatit de loc, eram o tanara care le gasea pe toate de-a gata, deci nu stiu ce branza as putea sa folosesc la pasca ptr paste, de vaca am ivazut,doar ca aici unde locuiesc branzeturile sunt diferite din romania, ba e mozzarella sau branzeturi galbene, nu ca la noi, singura branza care am gasit-o care e ca la noi, e branza de burduf care stiu ca bunica punea in pasca, deci ai putea sa-mi zice cu ce branza as putea sa o fac?!
Mersi mult de tot!

Miha 1

09.04.2012, 21:07

Doralinda, eu n-am mancat niciodata pasca cu branza de burduf. Nici nu stiu daca am mancat branza de burduf vreodata.

Eu as opta mai degraba pentru o branza dulce, ceva gen ricotta sau mascarpone, dar e chestie doar de gusturi.

Doralinda 1

10.04.2012, 00:12

Serios nu ai mancat branza de burduf?! Imi aduc aminte, copil fiind, bunica facea placinte cu branza numite "poale in brau", era din zona Vrancei, poate ca de asta nu ai auzit de branza asta, dar eu am gasit si la brasov, de fapt se mananca oriunde la munte! Si crede-ma, cozonacul care il facea bunica cu branza de burduf(sigur amesteca si cu alta branza!) era nemaipomenit!sa nu iti inchipui ca il umplea, doar cat sa ii dea un gust!intereseaza-te pe site, sigur vei gasi retete cu branza asta prin partile moldovei!pacat ca nu mai traieste bunica, altfel ti-as fi dat reteta!nici macar de bulzul cu mamaliga nu ai auzit?!
Iti multumesc mult ptr ideea cu ricotta sa mascarpone, asta e usor de gasit la mine, suntem la granita cu italienii, deci pot gasi oricand, doar ca nu aveam idee cu ce fel de branza pot inlocui branza noastra dulce! Sper sa imi iasa, si uite ca voi amesteca sigur cu branza de burduf si o sa-ti zic cum mi-a iesit!si voi face si cozonaul tau cu cacao si nuci, am citit mai multe retete, dar al tau mi se pare mai apropiat de ce facea bunica mea!
Mersi inca o data!
Paste fericit!

Doralinda 1

10.04.2012, 00:27

Inca ceva, la mine nu se gaseste nici smantana (doar in Romania am vazut, nicaieri in alta parte!) ,deci cu ce pot inlocui?
Scuza-ma daca te obosesc cu intrebari, dar am vazut ca ai experienta multa in ale gatitului, vro 900 si ceva de retete, bravo!
Mersi inca o data!

Miha 1

10.04.2012, 09:41

Cand eram copil faceau si bunica, si mama mea "Poale-n brau" cu branza sarata amestecata cu branza dulce. Dar de branza de burduf nu-mi aduc aminte.

Cu mascarpone sau cu ricotta pasca va iesi mai cremoasa, nu asa "branzoasa" cum e pasca traditionala, dar va fi buna.

Cu smanatana e mai greu, dar ma gandesc ca o poti inlocui cu un iaurt gras. Sau...depinde de ce anume vrei sa gatesti.

Draga mea, cu drag iti voi raspunde la intrebari, atata timp cat pot si sunt prin zona. Si nu, nu sunt mai priceputa decat restul fetelor. Cele 900 de retete nu releva decat faptul ca am fugit mai repede spre bucatarie.

Doralinda 1

12.04.2012, 14:00

Astazi ma apuc de cozonaci si pasca, va fi ptr prima oara, sper sa-mi reuseasca! Voi face reteta ta de cozonac, cea cu nuca si cacao, dar in loc de nuca voi pune stafide, nu prea ma dau in vant dupa nuci! Si voi face si pasca ta, dar cum e ptr prima oara, as vrea sa fac cel mult 3 cozonaci! Ai cumva unele indicatii de "ultiml minut" pana sa incep?!.....))) iar diseara (cand vor fi si fetitele mele acasa, vor sa ma ajute) voi face si niste biscoturi(koulourakia tou pasxa),e traditional grecesc de paste(sotul meu e grec),asa ca azi voi fi destul de ocupata dar imi place, imi aminteste de copilarie la tara la bunici! Traditiile ne umple oarecum viata si da culoare!

Miha 1

12.04.2012, 15:02

Iti tin pumnii sa iasa totul bine si iti doresc sa ai spor!

Doralinda 1

13.04.2012, 08:44

Buna! O minunatie mi-a iesit pasca!o sa postez poze, doar ca mi-iesit moale aluatul si nu puteam sa-l lucrez, cel putin nu cu faina asa cum am vazut in pozele tale, dar a crescut frumos, acum gustul nu il stiu inca, iti voi zice dupa paste! Am pus jumate mascarpone si jumate branza de burduf, umplutura era f buna la gust, de ce nu ar fi si pasca! Trebuie sa incerci reteta asta, e f buna cu branza burduf!si cozonacii mi-u iesit f frumosi, a meritat munca! Te intrebasem de smantana ptr ca tu in reteta ai 2 linguri de smantana, ptr pasca,dar am gasit aici ceva asemanator!
Paste Fericit!

Miha 1

13.04.2012, 09:49

Probabil ca ar mai fi trebuit putina faina. In functie de tipul de faina uneori este necesar sa punem mai multa sau mai putina. Dar daca pana la urma rezultatul a fost unul reusit nu pot decat sa ma bucur.

Un Paste fericit si tie alaturi de cei dragi.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negreasa de post cu glazura