O reteta low carb si fara gluten in format familial si individual Biscuitul il puteti face o seara inainte, il filmati cand este rece sa nu se usuce.
A 2a zi pregatiti frisca si crema de ciocolata. Montati buturuga si dati la congelator.
https://www.blogulluicatalina.com/2022/12/buturuga-de-craciun-tip-foret-noire.html
Preparati biscuitul :
Incalziti cuptorul la 180°C. Separati albusurile de galbenusuri.
Bateti albusurile spuma. Frecati galbenusurile cu indulcitorul , cacaoa, pudra de migdale si praful de copt. Adaugati apa si uleiul si amestecati.
Incorporati treptat albusurile spuma. Etalati compozitia pe o placa acoperita cu foaie de copt.
Coaceti timp de 12 minute. Intoarceti biscuitul pe o alta foaie de copt, indepartati foaia pe care a copt si lasati-l sa raceasca
Preparati frisca cu vanilie:
Puneti la-nmuiat foile de gelatina intr-un bol de apa rece. Inalziti 50 ml de smantana lichida. Puneti foile de gelatina scurse bine si amestecati. Lasati sa se raceasca. Bateti smantana lichida cu indulcitorul si vanilia. Adaugati mascarponele si bateti pana obtineti o frisca ferma. Inorporati smantana cu gelatina si amestecati bine. In forma de buturuga puneti pe fund modelul in silicon daca l-aveti. Daca nu captusiti-o cu film alimentar. Imbracati fundul su peretii cu frisca de vanilie. Puneti un strat uniform, acoperiti cu film alimentar si dati la congelator.
Pregatiti ciresele si siropul: Am utilizat cirese din dulceata de casa facuta asta vara (fara zahar adevarat). Au ramas destul de intregi asa ca erau perfecte. Am scos ciresele si le-am amestecat cu lichiorul. Lasati sa macereze 1 ora. Scurgeti-le apoi si utilizati lichidul ramas + un pic de sirop din dulceata pentru a imbiba biscuitul.
Pregatiti crema de ciocolata : Puneti la topit ciocolata la bain marie impreuna cu laptele. Amestecati bine si rezervati. Bateti smantana lichida, adaugati mascarponele si bateti pana obtineti o frisca ferma. Inoroporati ciocolata topita si racita si amestecati.
Montaj final : Taiati biscuitul la dimensiunea formei folosite. Scoateti din congelator buturuga si puneti pe fund peste frisca bucatile de biscuit ramase imbibate cu sirop. Acoperiti cu cirese si varsati peste ele crema de ciocolata. Terminati cu biscuitul taiat si imbibat. Apasati usor.
Filmati buturuga si dati-o la congelator.
O puteti face inainte si scoate o zi inainte sau o noapte inainte de servire. Scoateti din congelator, indepartati filmul sau modelul in silicon. Lasati sa decongeleze la rece timp de 4-6 ore. Decorati dupa dorinta . Buturuga mare am taiatt-o in 2. Am masat jumatate la congelator si am utilizat-o la alta masa.