Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

de Catalina L in Dulciuri, 28 Dec 2024 | 121 vizualizari

 

O reteta low carb si fara gluten in format familial si individual Biscuitul il puteti face o seara inainte, il filmati cand este rece sa nu se usuce. 
A 2a zi pregatiti frisca si crema de ciocolata. Montati buturuga si dati la congelator.  
https://www.blogulluicatalina.com/2022/12/buturuga-de-craciun-tip-foret-noire.html

 

INGREDIENTE

Biscuit cu cacao:
  • 4 oua
  • 25 gr cacao pudra
  • 40 gr de poudra de migdale
  • 2 linguri pline de indulcitor natural (sau de zahar)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 2 linguri de apa
  • 2 linguri ulei
Frisca vanilie :
  • 300 ml de smantana lichida
  • 50 gr de mascarpone
  • 2 linguri pline de indulcitor natural (sau de zahar)
  • aroma de vanilie
  • 2 foi de gelatina (4 g)
Crema de ciocolata
  • 150 gr de ciocolata neagra 70%
  • 60 ml de lapte
  • 300 ml de smantana lichida
  • 75 gr de mascarpone
in plus:
  • 100 g de cirese in sirop
  • 2 linguri de lichior de visine sau dupa gustul dvs
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire :

Preparati biscuitul :

Incalziti cuptorul la 180°C. Separati albusurile de galbenusuri.

Bateti albusurile spuma. Frecati galbenusurile cu indulcitorul , cacaoa, pudra de migdale si praful de copt. Adaugati apa si uleiul si amestecati.

Incorporati treptat albusurile spuma. Etalati compozitia pe o placa acoperita cu foaie de copt.

Coaceti timp de 12 minute. Intoarceti biscuitul pe o alta foaie de copt, indepartati foaia pe care a copt si lasati-l sa raceasca

Preparati frisca cu vanilie: 
Puneti la-nmuiat foile de gelatina intr-un bol de apa rece. Inalziti 50 ml de smantana lichida.  Puneti foile de gelatina scurse bine si amestecati. Lasati sa se raceasca. Bateti smantana lichida cu indulcitorul si vanilia.  Adaugati mascarponele si bateti pana obtineti o frisca ferma. Inorporati smantana cu gelatina si amestecati bine. In forma de buturuga puneti pe fund modelul in silicon daca l-aveti. Daca nu captusiti-o cu film alimentar. Imbracati fundul su peretii cu frisca de vanilie. Puneti un strat uniform, acoperiti cu film alimentar si dati la congelator.  

Pregatiti ciresele si siropul: Am utilizat cirese din dulceata de casa facuta asta vara (fara zahar adevarat). Au ramas destul de intregi asa ca erau perfecte. Am scos ciresele si le-am amestecat cu lichiorul. Lasati sa macereze 1 ora. Scurgeti-le apoi si utilizati lichidul ramas + un pic de sirop din dulceata pentru a imbiba biscuitul.  

Pregatiti crema de ciocolata :  Puneti la topit ciocolata la bain marie impreuna cu laptele. Amestecati bine si rezervati. Bateti smantana lichida, adaugati mascarponele si bateti pana obtineti o frisca ferma. Inoroporati ciocolata topita si racita si amestecati.  

Montaj final :  Taiati biscuitul la dimensiunea formei folosite. Scoateti din congelator buturuga si puneti pe fund peste frisca bucatile de biscuit ramase imbibate cu sirop. Acoperiti cu cirese si varsati peste ele crema de ciocolata. Terminati cu biscuitul taiat si imbibat. Apasati usor.  

Filmati buturuga si dati-o la congelator.

O puteti face inainte si scoate o zi inainte sau o noapte inainte de servire. Scoateti din congelator, indepartati filmul sau modelul in silicon. Lasati sa decongeleze la rece timp de 4-6 ore.   Decorati dupa dorinta . Buturuga mare am taiatt-o in 2. Am masat jumatate la congelator si am utilizat-o la alta masa.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire " nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Buturuga de Crăciun tip Forêt-Noire

ieri la 21:41

Tort cu crema de portocale, ciocolata si ananas

de Rocsi 9

ieri la 19:44

Prăjitura răsturnată cu clementine

de RODIMUR 8

ieri la 17:00

Somon la cuptor în stil asiatic - Rețeta perfectă pentru revelion

pe 27.12 la 10:30

TOP
utilizatori

oanapl

1117 puncte

 Merisor

1100 puncte

MotanLaOale

1042 puncte

Mitinita

1000 puncte

Rocsi

321 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Degete de vrajitoare