Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Supa de broccoli cu ciuperci
Postat de: mihaelar63 in Supe/CiorbeCeapa , morcovul , ardeiul si telina se taie marunt cubulete . Ciupercile se scurg de saramura si se limpezesc cu apa rece . Se soteaza in ulei incins ceapa , si orezul ....Citeste continuarea
Desert tarta crocanta cu magiun de...
Postat de: Ksenya in DulciuriCu ajutorul unui robot de bucatarie se adauga in cuva lui, faina si untul rece si se amesteca timp de 2-3 minute. Se adauga sarea si ouale s i coaja de...Citeste continuarea
Desert tort de ciocolata cu dulce...
Postat de: ReteteAlina in TorturiLaptele se amesteca cu sucul de lamaie si se lasa deoparte. Intr-un bol se cerne faina cu praful de copt, bicarbonatul, cacaua si scortisoara. In un bol mare se mizeaza ouale intregi impreuna...Citeste continuarea
Desert cornuri cu capsuni si banane
Postat de: ladydi in DulciuriIncalzim putin lapte si punem drojdia la inmuiat in el. Intre timp facem un aluat moale din faina, laptele ramas, zahar, untul topit, sare si oua, in care adaugam laptele cu drojdia. Framantam...Citeste continuarea
Desert chec cu banane
Postat de: TAB1TA in DulciuriAm batut ouale. Am amestecat untul cu zaharul pudra, zaharul vanilat si ouale batute. Am taiat bananele rondele si le-am zdrobit cu furculita. Am adaugat piureul de banane peste amestecul cu...Citeste continuarea
Tocanita de vitel cu condimente...
Postat de: mihaelar63 in VitaCarnea de vitel se portioneaza in cuburi. Ceapa se taie cubulete. Nu este necesar sa fie taiata prea marunt . La fierberea indelungata ceapa se va ,, topi " si...Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere
Postat de: oanapl in PrajituriBlatul: Se separă albușurile de gălbenușuri. Se mixează albușurile spumă tare cu praful de sare. Se adaugă zahărul măcinat în două tranșe și se mixează după fiecare...Citeste continuarea
Tigaie cu rosii, cartofi si oua
Postat de: madi_marin in Mancaruri de legumeSe curăţă cartofii, se spală, se şterg şi se taie cubuleţe. Se stropesc cu ulei şi se presară cu sare şi piper. Se pun într-un singur strat pe o tavă tapetată cu hârtie de...Citeste continuarea
Desert croissante umplute
Postat de: mirela0911 in PrajituriSe incalzeste laptele usor impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga drojdia, se amesteca si se lasa apoi deoparte, la loc caldut. Intr-un bol se cerne faina, se pune sarea apoi...Citeste continuarea
Tocanita cu ciuperci de padure
Postat de: panacris in Mancaruri de postCeapa și usturoiul se curăță, taie rondele și se trag la tigaie în ulei de măsline încins, cca. 5 minute la foc puternic. Apoi se adaugă ciupercile scurse de zeamă, atenție...Citeste continuarea
Tarta cu branza si spanac
Postat de: oanapl in Mancare copiiDin ingredientele menționate mai sus, se frământă un aluat omogen și elastic, care se dă la rece circa 30 de minute, apoi se întinde în foaie și se tapetează cu el o...Citeste continuarea
Bucatele de pui cu mango si lapte...
Postat de: panacris in PuiCeapa și usturoiul se curăță, apoi se toacă mărunt. Pieptul de pui se spală, curăță și se taie bucățele mai mari. Într-o tigaie mai înaltă, sau chiar un wok, se...Citeste continuarea
Supa crema de spanac
Postat de: oanapl in SupeSe spală și se curăță legumele. Ceapa se taie julien, dovlecelul, morcovul, usturoiul, țelina, pătrunjelul și păstârnacul se taie felii, iar cartofii se taie cubulețe. Se pun...Citeste continuarea
Pui pe sticla cu pere, dovlecel si...
Postat de: panacris in PuiPuiul se curăță de eventualii tulei rămași de la pigulit, folosindu-se lampa de gaz, mă rog brener-ul acela micuț, de flambat pentru bucătărie. Sticla de bere curățată de...Citeste continuarea
Desert gogosi cu flori de salcam
Postat de: Pungasa_Rogue in DulciuriOuale, sarea, zaharul si zaharul vanilinat se mixeaza. Se adauga smantana, apa minerala, esenta de vanilie, praful de copt si faina si se omogenizeaza. Florile de salcam se spala bine. Se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu crema de...
Postat de: rocsi_1612 in PrajituriBlatul: Mixati albusurile cu un praf de sare, adaugati indulcitorul treptat, mixati pana obtineti o spuma. Incorporati galbenusurile, apoi uleiul, laptele, vanilia si la final faina cernuta...Citeste continuarea
Desert prajitura grilaj cu blat de...
Postat de: momo121 in PrajituriIntr-un bol punem ouale, zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare si incepem sa mixam bine pana ce compozitia se albeste, dupa care adaugam lichidele (laptele, uleiul si...Citeste continuarea
Desert pricomigdale
Postat de: RODIMUR in DulciuriAlbușurile se mixează cu sarea și când încep să ia volum, se adaugă vanilia și zahărul pudră, puțin câte puțin. Se mixează întruna. Când se epuizează...Citeste continuarea
Desert tort cu migdale si flori
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se bat spumă albușurile cu un praf de sare și îndulcitorul, se adaugă apa din flori de portocal, apoi treptat gălbenușurile, migdalele, praful de copt...Citeste continuarea
Desert cornuri pufoase cu gem
Postat de: Constelatialeu in DulciuriAluat :Intr-un castron incapator se sfarama drojdia se adauga o lingura de zahar din cele 75 g, apoi se adauga laptele cald , se amesteca pana se topeste zaharul, se adauga 4 linguri de faina, se...Citeste continuarea
Desert prajitura fina cu iaurt si...
Postat de: madi_marin in DulciuriSe prepară aluatul: se mixează untul la temperatura camerei cu zahărul până se obţine o cremă. Se adaugă praful de sare, zahărul vanilat, coaja rasă de lămâie şi...Citeste continuarea
Desert briose din albusuri cu...
Postat de: panacris in DulciuriAlbușurile reci, se bat energic împreună cu sarea și oțetul. După ce au devenit o spumă consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilinat și se continuă baterea, până ce...Citeste continuarea
Desert tort cu blat de cacao si...
Postat de: katty in TorturiPregatim blatul. Separam ouale. Mixam albusurile cu sare pana fac creste. Adaugam zaharul si mixam in continuare pana capata consistenta unei smantani groase. Adaugam galbenusurile si mixam....Citeste continuarea
Bors taranesc de primavara
Postat de: katty in CiorbeTaiem carnea in bucatele mai mici. O spalam bine si o punem la fiert cu apa cat sa o depaseasca de doua degete intr-o oala. Spumam ori de cate ori este nevoie pentru a obtine o zeama...Citeste continuarea
Aperitiv briose cu ciuperci de...
Postat de: panacris in Aperitive / GarnituriOuăle se bat energic cu sarea, piperul și muștarul, până se obține o cremă omogenă. Apoi se adaugă făina, pesmetul și praful de copt cernute, iaurtul și uleiul amestecânduse...Citeste continuarea
Tortellini in sos verde de spanac
Postat de: mihaelar63 in TortelliniSpanacul se spala si se fierbe in putina apa cu sare . Scurgeti de apa . Tocati spanacul dupa ce s-a racit usor cu ajutorul robotului . Sunculita taraneasca se taie...Citeste continuarea
Mini rulouri de lasagna ondulate,...
Postat de: RODIMUR in LasagnaSe fierb în apă cu sare, conform indicațiilor de pe ambalaj atâtea bucăți de lasagna ondulate, câte felii de șuncă aveți. Cât timp fierb pastele, se pregătește...Citeste continuarea
Paine turceasca
Postat de: mihaelar63 in PiineDrojdia proaspata se faramiteaza si se amesteca cu apa incalzita la 45 grade cu uleiul, zaharul si cu putina faina alba. Zaharul ajuta la activarea drojdiei ....Citeste continuarea
Desert mini tarte cu cirese
Postat de: merisor67 in PrajituriMai întâi, pregătim umplutura de cireșe. Îndepărtăm sâmburii de la cireșe și le punem într-un bol. Adăugăm zahărul peste ele, le amestecăm și le dăm...Citeste continuarea
Paine cu smantana
Postat de: Pungasa_Rogue in PiineIntr-un castron mare se amesteca drojdia cu o lingura de zahar, putina apa calda (circa 100 ml) si 100 g faina si se lasa sa creasca la loc cald. Dupa aceea, se cern 900 g faina peste maiaua...Citeste continuarea
Aripioare de pui super crispy
Postat de: Ksenya in PuiAripioarele le trecem prin flacara aragazului, pentru a elimina eventualul puf care mai exista pe ele. Spalam si inlaturam varfurile...Citeste continuarea
Cartofi cu oregano la slow cooker...
Postat de: Bunica in Mancaruri de legumeCartofii ii cureti, speli si ii tai in sferturi. Impreuna cu condimentele, apa, se pun in vasul "cioroiului" Crock-Pot. Fixezi pe functia High si lasi o ora si jumatate la copt....Citeste continuarea
Musaca de cartofi cu ciuperci
Postat de: katty in Mancaruri de legumeCuratam ciupercile, le trecem printr-un jet de apa, le scurgem si le feliem. Curatam ceapa si o tocam fin. In uleiul incins punem ceapa la calit. Adaugam ciupercile si cand acestea au scazut...Citeste continuarea
Ceafa la tigaie cu sos
Postat de: katty in PorcCarnea spalata si zvantata se condimenteaza cu cimbru. sare si piper. Punem carnea la prajit intr-o tigaie in uleiul incins. Intoarcem carnea pe ambele parti sa se rumeneasca frumos, apoi...Citeste continuarea
Paine alba de casa cu susan
Postat de: katty in PiineCernem faina intr-un castron. Facem o adancitura la mijloc in care punem drojdia dizolvata cu zaharul in putina apa calda. Pe o margine punem sarea. Turnam cate putina apa calda si...Citeste continuarea
Tocanita de miel cu smantana
Postat de: katty in OaiePortionam carnea si o spalam bine, apoi o scurgem de apa. In uleiul incins rumenim usor carnea pe toate partile. Adaugam ceapa tocata fin. Amestecam din cand in cand pana ceapa se inmoaie...Citeste continuarea
Pizza rapida cu blat pufos (fara...
Postat de: deyutzky in PizzaCum se prepara reteta Pizza rapida cu blat pufos (fara drojdie) cu aluat fraged Adaugam intr-un vas 450 g faina (daca mai este nevoie, adaugati la final si restul), praful de copt si sarea....Citeste continuarea
Jambon fiert cu usturoi si boia
Postat de: mihaelar63 in Mezel de casaFeliile de jambon le-am pus la fiert in apa cu piper, sare, foaie de dafin si boabe de ienibahar. l-am fiert doar o jumatate de ora, atat cat s-a inmuiat putin soricul si grasimea....Citeste continuarea
Ficatei de pui in sos de vin si...
Postat de: RODIMUR in FicatFicățeii de pui se curăță, se spală bine și se pun într-o strecurătoare, ca să se scurgă de apă. Se spală roșiile, se feliază și se lasă în așteptare. Se...Citeste continuarea
Tarta galette cu dovlecel si cascaval
Postat de: ReteteAlina in Aperitive / GarnituriAluatul Pentru aluat, se amesteca untul cu faina, se obtine o masa ca si nisipul. Se adauga sarea si apa, amestecam totul pana cand obtinem un aluat omogen. Aluatul se intinde intr-o forma...Citeste continuarea
Dulceata din flori de salcam
Postat de: Constelatialeu in Dulceata / GemMi-am luat frumos cosuletul, o grebla, niste manusi si am plecat prin jungla gradinii, la cules de flori de salcam. Manusile sa nu ma intep, grebla sa pot sa trag crengile la nivelul meu, sa pot...Citeste continuarea
Pulpa de porc la slow cooker Crock...
Postat de: Bunica in Slow CookerToate condimentele uscate le-am pus intr-un bol si le-am amestecat. Pulpa de porc am spalat-o, uscat-o cu servetele de hartie. Am presarat condimentele peste carne si am...Citeste continuarea
Piept de curcan in stil mongolez cu...
Postat de: Bucataras in CurcanSpala orezul negru si lasa-l la inmuiat macar 30 minute, pentru a scurta timpul de preparare. Pune-l la fiert, timp in care poti trece la prepararea pieptului de curcan in stil mongolez. ...Citeste continuarea
Paella cu creveti si chorizo
Postat de: mihaelar63 in Mancaruri cu carneSofranul se pune la hidratat intr-un pahar cu apa calda. Ceapa si usturoiul se toaca marunt si se soteaza in ulei de masline impreuna cu carnatul chorizo taiat rondele....Citeste continuarea
Desert inghetata de vanilie
Postat de: RuxyRux in DulciuriGalbenusurile impreuna cu zaharul se mixeaza 2-3 minute cu un tel. Intr-un vas mai larg (o cratita) , se pune laptele impreuna cu 300 ml frisca lichida si vanilia, se tine la foc mic pana ce da...Citeste continuarea
Placinta cu pui si pate de ficat
Postat de: madi_marin in PuiSe pun într-un castron 70 ml apă caldă, 15 g zahăr, 5 g drojdie uscată şi 50 g făină. Se amestecă bine şi se lasă la odihnit 15 minute. După cele 15 minute, peste maia se...Citeste continuarea
Desert inghetata de ciocolata belgiana
Postat de: RuxyRux in DulciuriGalbenusurile se amesteca cu zaharul brun intr-un bol si se mixeaza cu un tel cateva minute. 250 ml frisca lichida se amesteca intr-un vas larg cu 250 ml lapte, se adauga vanilia si se pune la...Citeste continuarea
Desert savarina uriasa
Postat de: Constelatialeu in PrajituriMai intai am pregatit siropul, apa cu zaharul le-am pus sa fiarba, dupa ce a dat in 2-3 clocote, am stins focul si am adaugat esenta de rom, am lasat siropul sa se raceasca bine. Aluatul pentru...Citeste continuarea
Pizza quattro formaggi
Postat de: rocsi_1612 in PizzaAluatul: Drojdia o frecati cu zaharul pana se dizolva complet. Cerneti faina intr-un bol, adaugati drojdia si sarea. Amestecati, apoi puneti apa treptat si framantati, pana obtineti un aluat...Citeste continuarea
Sandvis cu ou, sunca si cascaval
Postat de: RODIMUR in SandvisuriChiflele se taie pe orizontală și partea inferioară se unge cu unt. Se curăță ceapa, se spală și se feliază. Se fac două ouă ochiuri. Peste jumătățile de chifle unse cu unt...Citeste continuarea