A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Bors de peste

Postat de: katty in Ciorbe

Spalam bine capetele de peste si le fierbem intr-o oala cu apa cat sa le acopere. Spumam pentru a obtine o zeama limpede. Curatam legumele si le taiem cubulete. In uleiul incins punem intai...Citeste continuarea

Gem de cirese amare

Postat de: katty in Dulceata / Gem

Spalam ciresele, le curatam de codite si eventuale frunze si le scurgem bine intr-o sita. Scoatem samburii cu ajutorul unui aparat special. Punem ciresele intr-o cratita, stoarcem deasupra...Citeste continuarea

Salata Italiana

Postat de: dantes in Salate

Rosiile se taie in felii. Castravetii se curata de coaja si se taie in felii subtiri. Mozzarela se taie in cubulete. Verdeata preferata se taie marunt. Intr-un vas se amesteca rosiile...Citeste continuarea

Ardei umpluti cu carne de porc

Postat de: katty in Porc

Scoatem cotoarele si semintele ardeilor, fie cu ajutorul unui cutit, fie impingand cotorul cu mana spre interior, apoi tragand de el spre exterior. Spalam bine ardeii, apoi ii asezam putin cu gura...Citeste continuarea

Snitele din file de piept de pui la...

Postat de: RODIMUR in Pui

Pieptul de pui se spală, se fasonează și se subțiază puțin, pentru a avea șase bucăți de file. Cașcavalul se răzuiește pe răzătoarea fină. Într-o farfurie se amestecă...Citeste continuarea

Dovlecei umpluti cu branza

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii taiem in jumatate pe lungime. Cu o lingurita scoatem partea cu semintele. Presaram putina sare si piper si ii lasam deoparte. Taiem afumatura cubulete...Citeste continuarea

Supa de mazare cu salata verde

Postat de: katty in Supe

Spalam ceapa verde si o taiem marunt, separat frunzele de partea alba. Taiem afumatura cubulete mici. In uleiul incins punem cubuletele de afumatura si le rumenim putin. Adaugam partea alba...Citeste continuarea

Zucchini la grill, cu ochiuri si...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Mai întâi se prepară sosul din iaurt (smântână) cu usturoi și mărar, pentru că trebuie ținut câteva ore la frigider, înainte de servire. Pentru aceasta se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu crema...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Intr-un bol puneti ouale cu un praf de sare, le mixati cu telul blenderului, apoi puneti zaharul si amestecati pana devin spuma. Adaugati untul de arahide, mixati, apoi puneti laptele si...Citeste continuarea

Pastrav la cuptor

Postat de: mihaelar63 in Pastrav

Pestele meu a fost curatat, dar nu de branhii si solzisori. Am scos branhiile. Am curatat solzii cu un cutit zimtat si l-am spalat bine . Nu am aruncat capul pentru ca am in...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde cu loboda

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Dacă se folosește fasole verde congelată, se scoate din timp de la congelator și se lasă să se decongeleze natural. Rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul, țelina) se curăță, se...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de ciocolata...

Postat de: mirela0911 in Torturi

Blatul: In bolul mixerului se pun ouale, praful de sare, zaharul si zaharul vanilat. Se mixeaza timp de 10-15 minute, pana isi tripleaza volumul. Faina se amesteca cu praful de copt apoi se...Citeste continuarea

Cirese ( inima de porumbel)...

Postat de: Constelatialeu in Sirop / Compot

Ca sa fie placerea si mai mare m-am urcat in cires si am cules direct de la sursa, pe alese. Apoi le-am cantarit, le-am spalat si le-am scos samburii. Le-am pus intr-un tuci incapator am adaugat...Citeste continuarea

Desert prajitura cu capsuni

Postat de: dantes in Prajituri

Punem in vasul mixerului ouale intregi, adaugam sarea, zaharul si zaharul vanilat si mixam pana isi tripleaza volumul. Adaugam treptat uleiul fara sa ne oprim din mixat, apoi adaugam iaurtul si...Citeste continuarea

Aperitiv oua Benedict

Postat de: RODIMUR in Aperitive / Garnituri

Chiflele se taie la orizontală și se prăjesc frumos. Feliile de mușchi, bacon, sau șuncă se prăjesc ușor, în ulei puțin și la foc mic, numai cât să prindă un gust...Citeste continuarea

Sos hollandaise

Postat de: RODIMUR in Clasice

Se aleg gălbenușurile de albușuri și se bat cu telul timp de 3-4 minute, cu zeama de lămâie, într-un bol care după acest interval de timp se va da la bain-marie. Se topește...Citeste continuarea

Sos din iaurt, cu usturoi

Postat de: RODIMUR in Sosuri

Se curăță cățeii de usturoi, se spală, se șterg cu un prosop de hârtie și se dau pe răzătoarea mică sau se mixează fin. Se alege mărarul, se spală, se zvântă, se...Citeste continuarea

Desert ciocolata de casa cu apa de...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

Se cern laptele praf și cacaua și se amestecă. Separat, se pregătește o tavă cu folie alimentară, să o avem la îndemână, pentru când vom turna ciocolata fierbinte....Citeste continuarea

Noodles cu legume si ciuperci

Postat de: dantes in Mancaruri de post

  Puneti taiteii in apa clocotita si fierbeti timp de 3 minute, apoi ii scoateti si ii clatiti cu apa rece si ii lasati sa se scurga intr-o strecuratoare. Curatati si taiati morcovul in...Citeste continuarea

Burger vegan cu legume pai prajite

Postat de: Bucataras in Vegan / Raw vegan

Pune burgerii congelati direct pe gratarul incins, condimenteaza cu sare si piper si lasa-i sa se rumeneasca usor, exact ca pe burgerul din carne, apoi intoarce-i cu grija si pe partea...Citeste continuarea

Ciorba cu carne de miel

Postat de: andaoana in Supe/Ciorbe

Curatam legumele de coaja, le spalam foarte bine si le taiem cubulete. Intr-o oala de 4 litri punem 2 linguri de ulei la incins. Calim in el ceapa, morcovii, patrunjelul, pastarnacul si telina....Citeste continuarea

Desert rulada cu crema de vanilie,...

Postat de: rocsi_1612 in Prajituri

Blatul: Separati ouale, mixati albusurile cu un praf de sare pana incep sa devina spuma. Adaugati zaharul treptat, mixati pana bezeaua devine tare. Galbenusurile le amestecati cu uleiul si...Citeste continuarea

Fusilli cu vitel

Postat de: dantes in Fusilli

Puneti la fiert pastele in apa clocotita cu sare, respectand timpul inscris pe ambalaj. Scurgeti pastele, punand deoparte circa 100 ml din apa in care au fiert. Taiem cubulete ceapa,...Citeste continuarea

Foietaj cu branza - Reteta rapida...

Postat de: Dea_Dea in Dulciuri

Cum se prepara Foietaj cu branza - Reteta rapida pentru un desert delicios Incepem cu umplutura. Branza, zaharul, esenta de vanilie si ouale se amesteca intr-un castron, la final se adauga...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu capsuni si caise

Postat de: mirela0911 in Torturi

Mai intai se pregateste crusta. Se macina biscuitii la robot si se toarna apoi untul topit si racit. Se tapeteaza cu hartie de copt o tava rotunda cu pereti detasabili. Se toarna biscuitii si...Citeste continuarea

Gratin de zucchini

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Zucchinii se spală, li se îndepărtează capetele și apoi se taie sub formă de rondele, late de 1 cm. Se unge cu unt o tavă termorezistentă și se presară pesmetul uniform, pe...Citeste continuarea

Dulceata de capsuni

Postat de: panacris in Dulceata / Gem

Căpșunile se spală cu codițe cu tot sub un jet de apă rece într-un vas strecurătoare. Apoi se curăță de codițe și se cântăresc, ar trebui să se obțină cca. 2000 g de...Citeste continuarea

Desert tort Padurea Neagra

Postat de: katty in Torturi

Mai intai pregatim blatul. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam zaharul si batem in continuare pana capata astectul unei smantani...Citeste continuarea

Omleta cu friptura de pui, carnati...

Postat de: panacris in Mancaruri de legume

Ceapa verde și ardeiul gras se curăță, spală și se toacă mărunt. Într-o tigaie se pun verdețurile și uleiul, eu am o tigaie dubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;)...Citeste continuarea

Cotlete cu legume si carnati la...

Postat de: panacris in Slow Cooker

Într-un vas termorezistent, în cazul meu în vasul CrockPot-ului se așează intercalat bucățile de cotlet și cârnații. Se presară condimentele: boia de ardei dulce,...Citeste continuarea

Varza dulce cu carne de miel

Postat de: katty in Oaie

Taiem carnea in bucati potrivite pe care le spalam bine. Intr-o cratita punem uleiul sa sa incinte. Adaugam carnea si acoperim cu un capac. Lasam carnea pana scade zeama lasata, apoi punem mai...Citeste continuarea

Ciorba de dovlecei cu taitei lati

Postat de: katty in Ciorbe

Curatam morcovul si il dam pe razatoarea mare. In uleiul incins punem morcovul ras, putina sare si il lasam la foc mic sa se inmoaie. Adaugam ceapa tocata fin, apoi ardeiul gras cubulete. Lasam...Citeste continuarea

Dovlecei la gratar

Postat de: katty in Mancaruri de legume

Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii feliem fie pe lungime, fie in rondele. Presaram putina sare si ii lasam intr-o sita la scurs pentru jumatate de ora. Dupa ce s-au scurs ii punem pe...Citeste continuarea

Sos tzatziki

Postat de: katty in Sosuri

Decojim castravetii dupa ce i-am spalat si ii radem pe razatoarea mare. Presaram sare si ii lasam 10 minute sa isi lase zeama. Intr-un castron punem iaurtul, usturoiul pisat, uleiul de masline,...Citeste continuarea

Omleta bicolora

Postat de: RODIMUR in Mancare copii

Se separă gălbenușurile de albușuri și se omogenizează ușor fiecare, separat, cu câte o furculiță. Se unge cu ulei tigaia pentru prăjit și se dă pe aragaz, la foc mic. Se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu caise si apa de...

Postat de: ancutsa in Prajituri

  Se spală caisele, se scot sâmburii (care se lasă la uscat, după care se pot sparge și consuma) și se taie cuburi mai mari. Se adaugă peste ele o lingură de făină,...Citeste continuarea

Desert prajitura cu fructe si...

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Albusurile cu un praf de sare le-am mixat bine, pana am obtinut o spuma tare. Am topit untul si l-am lasat sa se raceasca...Citeste continuarea

Ciorba de cartofi cu ceapa verde si...

Postat de: Constelatialeu in Ciorbe

Mai intai ne pregatim toate ingredientele. Curatam cartofii si ii spalam, apoi ii taiem cubulete. Curatam ceapa verde, taiem marunt doar frunzele de la ceapa. Amestecul de morcov, pastranac si...Citeste continuarea

Stiuca/ salau cu legume si sos...

Postat de: panacris in Peste

Știuca/șalăul eviscerat se sărează și se lasă la rece minim 3 ore, sau cel mai bine până a doua zi. A doua zi se pune într-un vas de lut, hidratat între timp, sau...Citeste continuarea

Desert prajitura cu branza si capsuni

Postat de: mirela0911 in Prajituri

Se spala capsunile si se rup coditele. Se lasa sa se scurga bine de apa. Branza se amesteca bine cu zaharul si smantana pentru a obtine o compozitie mai cremoasa (in cazul in care branza este...Citeste continuarea

Aperitiv cornuri cu carnati afumati

Postat de: panacris in Aperitive / Garnituri

L-am pus la cazne zilele astea pe Thor ;) Adică robotul planetar. În vasul robotului se cerne făina, se adaugă sarea și uleiul de floarea soarelui, se pornește robotul, și se amestecă...Citeste continuarea

Spris- desert cu fructe din Etiopia

Postat de: ctlina in Love Smoothies

Indepartati si rezervati semintele de rodie. Mixati pulpa de avocado cu un pic de apa (60-80 ml) si 1 lingura de indulcitor natural. Varsati-l in pahare. Spalati bolul mixerului. Curatati...Citeste continuarea

Bastonase de dovlecei si morcovi la...

Postat de: ctlina in Mancaruri de legume

Pregatiti sosul din ierburi.  Spalati si mixati ierburile cu usturoiul , sarea, uleiul si bulionulde rosii. Asezonati. Spalati si curatati legumele (daca sunt bio puteti lasa coaja)....Citeste continuarea

Pasta de tartinat Ktipiti cu branza...

Postat de: ctlina in Salate

Taiati rosia, ceapa si usturoiul bucati. Spalati ierburile, taiati rosiile ucate bucatele. Mixati branza cu smantana, uleiul, ierburile, rosiile, ceapa si usturoiul pana obtineti o crema....Citeste continuarea

Desert gogosi melc, cu mere si...

Postat de: RODIMUR in Dulciuri

Se pune făina amestecată cu sarea în vasul pentru frământat și se face o adâncitură în mijloc, unde se pun: drojdia fărâmițată, zahărul, ouăle și...Citeste continuarea

Mancarica de cartofi, cu piept...

Postat de: RODIMUR in Mancaruri de legume

Se pregătește pieptul de porc. Se clătește puțin cu apă caldă, se feliază și se prăjește ușor în uleiul încins, turnat în cratița în care se va prepara...Citeste continuarea

Supa crema de mazare cu dovlecei

Postat de: katty in Supe

Curatam ceapa si telina si le taiem in bucati potrivite. Intr-o oala cu putina apa care fierbe adaugam putina sare, ceapa, telina, mazarea si creanga de cimbru. Fierbem  10 minute, apoi...Citeste continuarea

Salata de legume cu piept de pui si...

Postat de: katty in Salate

Curatam morcovii si cartofii si ii spalam bine. Punem la fiert carnea de pui cu un praf de sare. Spumam bine, apoi adaugam cartofii si morcovii taiati in bucati potrivite. Cand carnea si...Citeste continuarea

Ciorba de fasole verde, cu smantana...

Postat de: RODIMUR in Ciorbe

Se curăță rădăcinoasele (morcovii, pătrunjelul și țelina) se spală, se taie și se pun la fiert, cu 3 litri de apă rece. Când se formează spumă, se culege și se aruncă. Se...Citeste continuarea

Desert cheesecake cu aroma de vanilie

Postat de: momo121 in Dulciuri

Dam biscuitii la blender si ii amestecam cu untul topit.     Intr-o tava de 24cm tapetata cu hartie de copt doar pe fund, asezam biscuitii maruntiti si ii intindem uniform, apoi dam...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de castraveți - Explozie de arome și vitamine într-o rețetă simplă

ieri la 10:37

Paste delicioase - Rețeta simplă cu doar 6 ingrediente

pe 25.02 la 08:56

Negresa cu oreo - Reteta simpla si delicioasa

de Rocsi 9

pe 24.02 la 20:26

Reteta de mucenici moldovenesti - Pufosi si buni

de laura_n 7

pe 24.02 la 11:51

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]