A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare

Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.


Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.


Retete culinare, arome si condimente

O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.

Desert crumble cu capsuni si...

Postat de: oanapl in Prajituri

Speli tijele de rubarba, le cureti si le tai in bucati de 1,5- 2 cm. Capsunile spalate, le tai in sferturi sau mai mici. Amesteci fructele, adaugi zaharul si le lasi deoparte 20-30 minute, ca...Citeste continuarea

Desert friganele dulci cu aroma de...

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Pentru inceput, trebuie sa taiem coaja feliilor de paine. La final, vom obtine un patrat.  Cu ajutorul unui sucitor, intindem patratele de paine. Ungem fiecare felie cu gem de caise, iar...Citeste continuarea

Salata cu oua de prepelita

Postat de: oanapl in Salate

Speli frunzele de salata, le scurgi bine de apa si le tai fasii. Ardeiul il tai felii scurte si subtiri, iar ridichile le tai in doua si le feliezi. Tai rosiile felii, iar ceapa verde o tai...Citeste continuarea

Musaca de cartofi cu varza si carne

Postat de: AdrianUdrea in Pui

Se incepe mai intai cu varza care se toaca si se lasa la desarat pentru 10-5 minute, in apa cat sa o acopere. Daca este prea acra, se mai schimba odata apa. Dupa acest interval, se caleste...Citeste continuarea

Desert prajitura Madalina

Postat de: Constelatialeu in Prajituri

Am folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat : Margarina la temperatura camerei am mixat-o cu zaharul si galbenusurile. Am mixat albusurile cu un praf de sare,...Citeste continuarea

Desert prajitura dietetica cu capsuni

Postat de: Valclaudia in Prajituri

Spalam capsunile si le taiem bucatele. Cuptorul il preincalzim la 175 grade C. Separam ouale, batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu fructoza si praful de...Citeste continuarea

Placinta cu legume

Postat de: postavaru in Mancaruri de legume

Curatam morcovii si telina si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Calim legumele in uleiul de masline, iar apoi adaugam ciupercile taiate marunt, cimbrul si chimenul. Mai lasam putin pe...Citeste continuarea

Desert savarine

Postat de: sufletista in Dulciuri

Intr-un bol, adaugam faina cernuta, facem o adancitura, adaugam laptele amestecat cu drojdia, zaharul, ouale, esenta de vanilie si amestecam bine, pana ce se omogenizeaza, apoi adaugam praful de...Citeste continuarea

Desert tort diplomat cu iaurt si...

Postat de: Alepaty in Torturi

Am inceput cu gelatina. Intr-o cratita cu 500 ml apa, se toarna gelatina se amesteca si se lasa 15 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa cele 15 minute se pune pe foc mic pana se...Citeste continuarea

Desert crema de zahar ars

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Pentru inceput, trebuie sa caramelizam zaharul. Intr-o craticioara, punem zaharul si il topim la foc mic. Amestecam din cand in cand. Recomandat ar fi sa executati in acelasi vas, toate...Citeste continuarea

Salata de cruditati cu carne de pui

Postat de: mirela0911 in Salate

Pentru inceput, se prepara pieptul sau pulpele dezosate. Se condimenteaza dupa gust si se gatesc in tigaia grill. Cand sunt gata, se taie fasii. Se spala funzele de salata si se lasa sa se...Citeste continuarea

Sandvis cu salam banatean, rosii,...

Postat de: autodiag in Sandvisuri

Se taie bagheta in doua, pe lung. Se asaza doua frunze de salata verde (spalate si zvantate) peste felia de bagheta care urmeaza sa fie baza sandvisului. Se pun feliile rotunde de rosie si feliie...Citeste continuarea

Desert tort cu crema de ananas

Postat de: sufletista in Torturi

Blatul-mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Turnam...Citeste continuarea

Desert tort cu jeleu de capsuni si...

Postat de: Pungasa_Rogue in Torturi

Blat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta...Citeste continuarea

Desert gris cu lapte si capsuni

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Fierbem laptele impreuna cu esenta de vanilie. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cele 130 g de gris, presarandu-l in ploaie si amestecam continuu. Dam focul la minim si amestecam pana obtinem...Citeste continuarea

Desert rulouri cu mere, nuci si...

Postat de: madi_marin in Dulciuri

Merele se spală, se şterg, se curăţă de coajă, apoi se taie în sferturi şi li se scoate căsuţa cu sâmburi. Se taie în cubuleţe mici. Se pun la foc iute pentru...Citeste continuarea

Desert negresa cu nuci si fructe...

Postat de: sufletista in Prajituri

Mixam ouale cu zaharul si un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit. Adaugam ciocolata topita impreuna cu untul si nutella (racita in prealabil). Amestecam cu o paleta,...Citeste continuarea

Desert gris cu dulceata de mure si...

Postat de: CameliaComan in Dulciuri

Pentru inceput, trebuie sa  fierbem laptele impreuna cu esenta de vanilie. Atunci cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cele 130 g de gris, presarandu-l in ploaie si amestecam continuu....Citeste continuarea

Desert prajitura Chocoflan reteta...

Postat de: iri_love in Prajituri

    Cum se prepara Desert prajitura Chocoflan reteta adaptata de crema de zahar ars Pentru inceput, punem apa cu zahărul intr-o cratiță si apoi o punem pe foc moderat,...Citeste continuarea

Desert tort cu mousse de ciocolata...

Postat de: amalia01 in Torturi

Pe un platou rotund, asezi o hartie de tort si inelul invelit in folie alimentara. Prepari un sirop din apa si siropul de capsuni in care vei inmuia piscoturile si le asezi in inel. Crema se...Citeste continuarea

Desert prajitura cu miere si...

Postat de: cristina1985 in Prajituri

Aluat : se topeste margarina, pe aburi, se adauga mierea, ouale ( amestecand dupa fiecare), scortisoara, cacaua si zaharul pudra. Se inchide focul si se adauga treptat faina, amestecata cu...Citeste continuarea

Calzone

Postat de: cristina1985 in Pizza

Aluat : se bate oul cu untul, apoi se adauga zaharul, sarea, bicarbonatul stins si smantana. Faina se adauga treptat. Aluatul se imparte in 3 bucati din care se intind 3 foi, pe rand. Se...Citeste continuarea

Salata orientala de primavara

Postat de: Valclaudia in Mancaruri de post

Cartofii noi se spala bine, cu partea abraziva a unui burete nou, sub jet de apa rece, pana indepartam coaja. Punem cartofii la fiert, in apa cu putina sare. Cand furculita intra usor in ei,...Citeste continuarea

Dulceata de cirese negre

Postat de: oanapl in Dulceata / Gem

Speli ciresele, le scurgi bine de apa si scoti samburii. Noi i-am scos, cu ajutorul unui aparat special de scos samburii. Cantaresti ciresele dupa ce scoti samburii si adaugi zaharul. ...Citeste continuarea

Desert reteta de preparare a...

Postat de: oanapl in Prajituri

Reteta de preparare a papanasilor  Intr-un castron, pui branza faramitata, apoi adaugi sarea, zaharul vanilat, praful de copt si ouale batute. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia,...Citeste continuarea

Desert tort Primavara cu crema de...

Postat de: eumimi in Torturi

Pregatim intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma, cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam...Citeste continuarea

Desert clafoutis cu cirese

Postat de: merisor67 in Prajituri

Mixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până se spumează ușor. Adăugăm esența, făina și omogenizăm, apoi adăugăm laptele și...Citeste continuarea

Ratatouille pe grill

Postat de: BakeUpArtist in Mancaruri de legume

Am curățat legumele și le-am tăiat felii. Am încins grătarul și le-am fript la foc iute. Am ținut legumele cam 30 de secunde pe fiecare parte, astfel încât să nu se...Citeste continuarea

Desert clafoutis cu capsuni

Postat de: BakeUpArtist in Prajituri

Am curățat căpșunile și le-am așezat în tava tapetată cu unt. Am mixat ouăle cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am adăugat laptele, făina, și vanilia și am...Citeste continuarea

Tortelloni cu fasole verde

Postat de: mihaelar63 in Tortellini

Tortelloni se fierb in apa cu sare, respectand timpul de fierbere, de pe ambalaj. Pentru preparare rapida, se fierbe in acelasi timp si aceeasi oala si fasolea verde....Citeste continuarea

Ciorba cu broccoli si carnat de casa

Postat de: mihaelar63 in Ciorbe

Spalati si curatati legumele. Se taie morcovul rondele [ eu l-am taiat cu ajutorul cutitului ondulat ]. Ardeiul se taie patrate. Cartoful se taie cuburi. Taiati rondele...Citeste continuarea

Aperitiv cu spanac si mozzarella

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Intindem aluatul, apoi decupam discuri. Pe fiecare disc, asezam frunze de spanac spalate si uscate. Peste spanac, presaram mozzarella rasa. Indoim fiecare disc pe jumatate si lipim colturile....Citeste continuarea

Desert negresa cu unt de arahide

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-o cratita, adaugam untul taiat cubulete, cand s-a topit, adaugam ciocolata, zaharul si amestecam continuu pana ce se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca cca. 5 min, dupa care adaugam...Citeste continuarea

Desert reteta de preparare a...

Postat de: Meea in Dulciuri

    Reteta de preparare a papanasilor      Amestecăm brânza, ouăle bătute, zahărul, zahărul vanilat, sarea și grișul până când...Citeste continuarea

Lasagna cu carnati

Postat de: sufletista in Lasagna

Se taie ceapa, telina in cubulete mici, se caleste putin in untul topit, dupa care adaugam morcovul dat prin razatoare, amestecam si lasam 1 minut, apoi adaugam rosiile tocate cu tot cu sos,...Citeste continuarea

Aperitiv saratele cu mix de branza

Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / Garnituri

Taiem cubulete untul rece, adaugam mixul de branza, sare si faina si framantam usor cu mana, adaugand cate o lingura de otet, una de apa. Amestecam bine toate ingredientele, apoi  invelim...Citeste continuarea

Desert tort de inghetata

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Vasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator, cu o zi inainte.  Se  separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul...Citeste continuarea

Gratar cu garnitura de cartofi copti

Postat de: ancutsa in Porc

  Se fierb cativa cartofi in coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se curata cu grija, se feliaza si se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Se ung cu unt si se presara...Citeste continuarea

Desert tort cu ciocolata si cirese

Postat de: ancutsa in Torturi

  Blatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul si galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca...Citeste continuarea

Spaghete cu bacon

Postat de: sufletista in Spaghete

Fierbem spaghetele, conform instructiunilor de pe cutie. Intr-o tigaie, adaugam uleiul si, cand s-a incalzit, adaugam baconul, muschiul taiat felii si lasam sa se prajeasca, cat sa se...Citeste continuarea

Desert foietaj-trandafirasi cu...

Postat de: ancutsa in Dulciuri

  Se lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei.  Se desface aluatul si se taie in dreptunghiuri. Se adauga pe o parte, dulceata de visine, dar nu prea multa, caci va curge...Citeste continuarea

Desert rulada de biscuiti

Postat de: sufletista in Dulciuri

Nuca de cocos o amestecam cu laptele condensat, pana ce se omogenizeaza. Intr-o cratita, adaugam zaharul si il punem pe foc sa se caramelizeze, adaugam untul taiat bucati si treptat, laptele....Citeste continuarea

Desert prajitura cu mere si bezea

Postat de: oanapl in Prajituri

Umplutura:  Speli merele, le cureti de coaja si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungi o tigaie antiaderenta cu uleiul, pui merele stoarse de zeama, adaugi zaharul si lasi merele pe...Citeste continuarea

Pulpe de pui lipicioase cu piure de...

Postat de: Valclaudia in Pui

Curatam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert, in apa cu sare. Pulpele de pui se spala, se fierb 15 minute in supa, apoi se scot, se pun in tigaie si adaugam 3-4 linguri...Citeste continuarea

Conopida cu broccoli la cuptor

Postat de: oanapl in Mancaruri de legume

Desfaci in buchetele broccoli si conopida si le fierbi in apa cu sare, timp de 3-5 minute -broccoli si 5-7 minute -conopida. Ungi cu ulei, un vas termorezistent si il tapetezi cu pesmet....Citeste continuarea

Ciorba de pui

Postat de: sufletista in Ciorbe

Pieptul de pui il spalam, il taiem in 2, il adaugam intr-o oala cu apa si sare, lasam sa fiarba cateva clocote, dupa care scoatem pieptul de pui. Aruncam apa, clatim oala si adaugam 3 l apa;...Citeste continuarea

Desert - reteta de preparare a...

Postat de: Oana in Prajituri

Reteta de preparare a papanasilor  Amesteca cu mixerul, branza de vaci cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja rasa de lamaie. Amesteca faina cu praful de copt si adauga cate putin in...Citeste continuarea

Pilaf cu carnati afumati

Postat de: sufletista in Mancaruri cu carne

Intr-o cratita, adaugam 2 linguri ulei de masline, 3 linguri apa, carnatii taiati bucati si ceapa tocata marunt; prajim cca. 2-3 min cat sa lase carnatii putina grasime. Adaugam condimentele,...Citeste continuarea

Desert napolitane cu gem si nuca

Postat de: sufletista in Prajituri

Intr-o cratita, adaugam laptele, margarina, zaharul si punem pe foc pana ce se topeste margarina, amestecand ocazional. Oprim focul, adaugam cacaua, nuca macinata, biscuitii, miezul de nuca...Citeste continuarea

Aperitiv chec cu ciuperci

Postat de: iri_love in Aperitive / Garnituri

Pentru inceput, se curăța si se spala ceapa si ciupercile. Apoi ceapa se va tăia rondele, iar ciupercile se vor tăia felioare sau cubulete. Intr-o tigaie, se va topi unrul, după care se va...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pizza Calzone - Rețeta simplă, pas cu pas

ieri la 14:07

Pui cu lămâie și cartofi la cuptor - Fraged, aromat și ușor de făcut

ieri la 11:46

Mini tarte rustice cu mere - Fragede, aromate și ușor de făcut

ieri la 08:54

Prăjitura cu foi de napolitană și cremă mascarpone - Rapidă, ușoară și delicioasă

pe 02.10 la 10:58

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1066 puncte

Rocsi

427 puncte

Valclaudia

100 puncte

Sidy

3 puncte

oanapl

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]