Secrete si sfaturi in bucatarie, retete culinare
Am adunat in aceasta carte de bucate virtuala cele mai interesante retete romanesti traditionale sau retete din bucataria internationala create si testate de prietenii nostri pasionati de arta culinara.
Categoriile de retete culinare includ toate tipurile de preparate, de la mancaruri de post sau mancaruri cu carne pana la salate si aperitive sau retete de dulciuri si bauturi.
Retetele culinare propuse de bucatarasi pe site-ul nostru nu sunt doar liste cu ingrediente si imagini ci si sfaturi, diete incercate de ei sau secrete culinare descoperite in bucatarie. De asemenea, le puteti adresa intrebari sau puteti impartasi aici experienta voastra arta culinara.
Retete culinare, arome si condimente
O mancare bine preparata inseamna nu doar o serie de ingrediente si instructiuni de preparare dupa ceas, ci si potrivirea aromelor dupa gustul fiecaruia. Fiecare reteta poate fi imbogatita cu plante aromate si condimente prezentate pe site-ul nostru de bucatarasii pasionati de retete culinare originale.
Desert crumble cu capsuni si...
Postat de: oanapl in PrajituriSpeli tijele de rubarba, le cureti si le tai in bucati de 1,5- 2 cm. Capsunile spalate, le tai in sferturi sau mai mici. Amesteci fructele, adaugi zaharul si le lasi deoparte 20-30 minute, ca...Citeste continuarea
Desert friganele dulci cu aroma de...
Postat de: CameliaComan in DulciuriPentru inceput, trebuie sa taiem coaja feliilor de paine. La final, vom obtine un patrat. Cu ajutorul unui sucitor, intindem patratele de paine. Ungem fiecare felie cu gem de caise, iar...Citeste continuarea
Salata cu oua de prepelita
Postat de: oanapl in SalateSpeli frunzele de salata, le scurgi bine de apa si le tai fasii. Ardeiul il tai felii scurte si subtiri, iar ridichile le tai in doua si le feliezi. Tai rosiile felii, iar ceapa verde o tai...Citeste continuarea
Musaca de cartofi cu varza si carne
Postat de: AdrianUdrea in PuiSe incepe mai intai cu varza care se toaca si se lasa la desarat pentru 10-5 minute, in apa cat sa o acopere. Daca este prea acra, se mai schimba odata apa. Dupa acest interval, se caleste...Citeste continuarea
Desert prajitura Madalina
Postat de: Constelatialeu in PrajituriAm folosit o tava cu dimensiuni de 36/24 cm, tapetata cu hartie de copt. Blat : Margarina la temperatura camerei am mixat-o cu zaharul si galbenusurile. Am mixat albusurile cu un praf de sare,...Citeste continuarea
Desert prajitura dietetica cu capsuni
Postat de: Valclaudia in PrajituriSpalam capsunile si le taiem bucatele. Cuptorul il preincalzim la 175 grade C. Separam ouale, batem spuma albusurile cu praful de sare. Galbenusurile se mixeaza cu fructoza si praful de...Citeste continuarea
Placinta cu legume
Postat de: postavaru in Mancaruri de legumeCuratam morcovii si telina si le dam pe razatoarea cu ochiuri mari. Calim legumele in uleiul de masline, iar apoi adaugam ciupercile taiate marunt, cimbrul si chimenul. Mai lasam putin pe...Citeste continuarea
Desert savarine
Postat de: sufletista in DulciuriIntr-un bol, adaugam faina cernuta, facem o adancitura, adaugam laptele amestecat cu drojdia, zaharul, ouale, esenta de vanilie si amestecam bine, pana ce se omogenizeaza, apoi adaugam praful de...Citeste continuarea
Desert tort diplomat cu iaurt si...
Postat de: Alepaty in TorturiAm inceput cu gelatina. Intr-o cratita cu 500 ml apa, se toarna gelatina se amesteca si se lasa 15 minute, conform instructiunilor de pe ambalaj. Dupa cele 15 minute se pune pe foc mic pana se...Citeste continuarea
Desert crema de zahar ars
Postat de: CameliaComan in DulciuriPentru inceput, trebuie sa caramelizam zaharul. Intr-o craticioara, punem zaharul si il topim la foc mic. Amestecam din cand in cand. Recomandat ar fi sa executati in acelasi vas, toate...Citeste continuarea
Salata de cruditati cu carne de pui
Postat de: mirela0911 in SalatePentru inceput, se prepara pieptul sau pulpele dezosate. Se condimenteaza dupa gust si se gatesc in tigaia grill. Cand sunt gata, se taie fasii. Se spala funzele de salata si se lasa sa se...Citeste continuarea
Sandvis cu salam banatean, rosii,...
Postat de: autodiag in SandvisuriSe taie bagheta in doua, pe lung. Se asaza doua frunze de salata verde (spalate si zvantate) peste felia de bagheta care urmeaza sa fie baza sandvisului. Se pun feliile rotunde de rosie si feliie...Citeste continuarea
Desert tort cu crema de ananas
Postat de: sufletista in TorturiBlatul-mixam albusurile cu un praf de sare pana ce isi dubleaza volumul. Adaugam zaharul si mixam pana ce devine o spuma foarte tare. Adaugam galbenusurile, mixand bine dupa fiecare. Turnam...Citeste continuarea
Desert tort cu jeleu de capsuni si...
Postat de: Pungasa_Rogue in TorturiBlat: Se separa albusurile de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se mixeaza cu zaharul si zaharul vanilat pana cand devin ca o bezea. Se adauga uleiul, esenta...Citeste continuarea
Desert gris cu lapte si capsuni
Postat de: CameliaComan in DulciuriFierbem laptele impreuna cu esenta de vanilie. Cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cele 130 g de gris, presarandu-l in ploaie si amestecam continuu. Dam focul la minim si amestecam pana obtinem...Citeste continuarea
Desert rulouri cu mere, nuci si...
Postat de: madi_marin in DulciuriMerele se spală, se şterg, se curăţă de coajă, apoi se taie în sferturi şi li se scoate căsuţa cu sâmburi. Se taie în cubuleţe mici. Se pun la foc iute pentru...Citeste continuarea
Desert negresa cu nuci si fructe...
Postat de: sufletista in PrajituriMixam ouale cu zaharul si un praf de sare, pana ce isi dubleaza volumul si zaharul s-a topit. Adaugam ciocolata topita impreuna cu untul si nutella (racita in prealabil). Amestecam cu o paleta,...Citeste continuarea
Desert gris cu dulceata de mure si...
Postat de: CameliaComan in DulciuriPentru inceput, trebuie sa fierbem laptele impreuna cu esenta de vanilie. Atunci cand laptele incepe sa fiarba, adaugam cele 130 g de gris, presarandu-l in ploaie si amestecam continuu....Citeste continuarea
Desert prajitura Chocoflan reteta...
Postat de: iri_love in PrajituriCum se prepara Desert prajitura Chocoflan reteta adaptata de crema de zahar ars Pentru inceput, punem apa cu zahărul intr-o cratiță si apoi o punem pe foc moderat,...Citeste continuarea
Desert tort cu mousse de ciocolata...
Postat de: amalia01 in TorturiPe un platou rotund, asezi o hartie de tort si inelul invelit in folie alimentara. Prepari un sirop din apa si siropul de capsuni in care vei inmuia piscoturile si le asezi in inel. Crema se...Citeste continuarea
Desert prajitura cu miere si...
Postat de: cristina1985 in PrajituriAluat : se topeste margarina, pe aburi, se adauga mierea, ouale ( amestecand dupa fiecare), scortisoara, cacaua si zaharul pudra. Se inchide focul si se adauga treptat faina, amestecata cu...Citeste continuarea
Calzone
Postat de: cristina1985 in PizzaAluat : se bate oul cu untul, apoi se adauga zaharul, sarea, bicarbonatul stins si smantana. Faina se adauga treptat. Aluatul se imparte in 3 bucati din care se intind 3 foi, pe rand. Se...Citeste continuarea
Salata orientala de primavara
Postat de: Valclaudia in Mancaruri de postCartofii noi se spala bine, cu partea abraziva a unui burete nou, sub jet de apa rece, pana indepartam coaja. Punem cartofii la fiert, in apa cu putina sare. Cand furculita intra usor in ei,...Citeste continuarea
Dulceata de cirese negre
Postat de: oanapl in Dulceata / GemSpeli ciresele, le scurgi bine de apa si scoti samburii. Noi i-am scos, cu ajutorul unui aparat special de scos samburii. Cantaresti ciresele dupa ce scoti samburii si adaugi zaharul. ...Citeste continuarea
Desert reteta de preparare a...
Postat de: oanapl in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Intr-un castron, pui branza faramitata, apoi adaugi sarea, zaharul vanilat, praful de copt si ouale batute. Amesteci pana se omogenizeaza compozitia,...Citeste continuarea
Desert tort Primavara cu crema de...
Postat de: eumimi in TorturiPregatim intai blatul. Separam albusurile de galbenusuri (ouale trebuie sa fie la temperatura camerei, nu de la frigider). Mixam albusurile spuma, cu jumatate din zahar. Galbenusurile le mixam...Citeste continuarea
Desert clafoutis cu cirese
Postat de: merisor67 in PrajituriMixăm ouăle cu un praf de sare, apoi adăugăm zahărul și mixăm în continuare până se spumează ușor. Adăugăm esența, făina și omogenizăm, apoi adăugăm laptele și...Citeste continuarea
Ratatouille pe grill
Postat de: BakeUpArtist in Mancaruri de legumeAm curățat legumele și le-am tăiat felii. Am încins grătarul și le-am fript la foc iute. Am ținut legumele cam 30 de secunde pe fiecare parte, astfel încât să nu se...Citeste continuarea
Desert clafoutis cu capsuni
Postat de: BakeUpArtist in PrajituriAm curățat căpșunile și le-am așezat în tava tapetată cu unt. Am mixat ouăle cu zahărul până am obținut o spumă, apoi am adăugat laptele, făina, și vanilia și am...Citeste continuarea
Tortelloni cu fasole verde
Postat de: mihaelar63 in TortelliniTortelloni se fierb in apa cu sare, respectand timpul de fierbere, de pe ambalaj. Pentru preparare rapida, se fierbe in acelasi timp si aceeasi oala si fasolea verde....Citeste continuarea
Ciorba cu broccoli si carnat de casa
Postat de: mihaelar63 in CiorbeSpalati si curatati legumele. Se taie morcovul rondele [ eu l-am taiat cu ajutorul cutitului ondulat ]. Ardeiul se taie patrate. Cartoful se taie cuburi. Taiati rondele...Citeste continuarea
Aperitiv cu spanac si mozzarella
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriIntindem aluatul, apoi decupam discuri. Pe fiecare disc, asezam frunze de spanac spalate si uscate. Peste spanac, presaram mozzarella rasa. Indoim fiecare disc pe jumatate si lipim colturile....Citeste continuarea
Desert negresa cu unt de arahide
Postat de: sufletista in PrajituriIntr-o cratita, adaugam untul taiat cubulete, cand s-a topit, adaugam ciocolata, zaharul si amestecam continuu pana ce se topeste ciocolata. Lasam sa se raceasca cca. 5 min, dupa care adaugam...Citeste continuarea
Desert reteta de preparare a...
Postat de: Meea in DulciuriReteta de preparare a papanasilor Amestecăm brânza, ouăle bătute, zahărul, zahărul vanilat, sarea și grișul până când...Citeste continuarea
Lasagna cu carnati
Postat de: sufletista in LasagnaSe taie ceapa, telina in cubulete mici, se caleste putin in untul topit, dupa care adaugam morcovul dat prin razatoare, amestecam si lasam 1 minut, apoi adaugam rosiile tocate cu tot cu sos,...Citeste continuarea
Aperitiv saratele cu mix de branza
Postat de: GeorgianaGrigorescu in Aperitive / GarnituriTaiem cubulete untul rece, adaugam mixul de branza, sare si faina si framantam usor cu mana, adaugand cate o lingura de otet, una de apa. Amestecam bine toate ingredientele, apoi invelim...Citeste continuarea
Desert tort de inghetata
Postat de: ancutsa in DulciuriVasul de la aparatul de inghetata l-am lasat la congelator, cu o zi inainte. Se separa ouale si vom folosi numai galbenusurile. Acestea se pun intr-o craticioara cu fundul...Citeste continuarea
Gratar cu garnitura de cartofi copti
Postat de: ancutsa in PorcSe fierb cativa cartofi in coaja, intr-o oala cu apa si putina sare. Cand sunt gata, se curata cu grija, se feliaza si se asaza intr-o tava cu hartie de copt. Se ung cu unt si se presara...Citeste continuarea
Desert tort cu ciocolata si cirese
Postat de: ancutsa in TorturiBlatul: Se separa ouale. Se bat cu mixerul albusurile cu un praf de sare, pana se fac spuma, se adauga treptat zaharul si galbenusurile. Acum se adauga praful de copt, faina si nuca...Citeste continuarea
Spaghete cu bacon
Postat de: sufletista in SpagheteFierbem spaghetele, conform instructiunilor de pe cutie. Intr-o tigaie, adaugam uleiul si, cand s-a incalzit, adaugam baconul, muschiul taiat felii si lasam sa se prajeasca, cat sa se...Citeste continuarea
Desert foietaj-trandafirasi cu...
Postat de: ancutsa in DulciuriSe lasa aluatul la dezghetat, la temperatura camerei. Se desface aluatul si se taie in dreptunghiuri. Se adauga pe o parte, dulceata de visine, dar nu prea multa, caci va curge...Citeste continuarea
Desert rulada de biscuiti
Postat de: sufletista in DulciuriNuca de cocos o amestecam cu laptele condensat, pana ce se omogenizeaza. Intr-o cratita, adaugam zaharul si il punem pe foc sa se caramelizeze, adaugam untul taiat bucati si treptat, laptele....Citeste continuarea
Desert prajitura cu mere si bezea
Postat de: oanapl in PrajituriUmplutura: Speli merele, le cureti de coaja si le dai pe razatoarea cu ochiuri mari. Ungi o tigaie antiaderenta cu uleiul, pui merele stoarse de zeama, adaugi zaharul si lasi merele pe...Citeste continuarea
Pulpe de pui lipicioase cu piure de...
Postat de: Valclaudia in PuiCuratam cartofii, ii spalam, ii taiem cubulete si ii punem la fiert, in apa cu sare. Pulpele de pui se spala, se fierb 15 minute in supa, apoi se scot, se pun in tigaie si adaugam 3-4 linguri...Citeste continuarea
Conopida cu broccoli la cuptor
Postat de: oanapl in Mancaruri de legumeDesfaci in buchetele broccoli si conopida si le fierbi in apa cu sare, timp de 3-5 minute -broccoli si 5-7 minute -conopida. Ungi cu ulei, un vas termorezistent si il tapetezi cu pesmet....Citeste continuarea
Ciorba de pui
Postat de: sufletista in CiorbePieptul de pui il spalam, il taiem in 2, il adaugam intr-o oala cu apa si sare, lasam sa fiarba cateva clocote, dupa care scoatem pieptul de pui. Aruncam apa, clatim oala si adaugam 3 l apa;...Citeste continuarea
Desert - reteta de preparare a...
Postat de: Oana in PrajituriReteta de preparare a papanasilor Amesteca cu mixerul, branza de vaci cu zaharul pudra, oul, vanilia si coaja rasa de lamaie. Amesteca faina cu praful de copt si adauga cate putin in...Citeste continuarea
Pilaf cu carnati afumati
Postat de: sufletista in Mancaruri cu carneIntr-o cratita, adaugam 2 linguri ulei de masline, 3 linguri apa, carnatii taiati bucati si ceapa tocata marunt; prajim cca. 2-3 min cat sa lase carnatii putina grasime. Adaugam condimentele,...Citeste continuarea
Desert napolitane cu gem si nuca
Postat de: sufletista in PrajituriIntr-o cratita, adaugam laptele, margarina, zaharul si punem pe foc pana ce se topeste margarina, amestecand ocazional. Oprim focul, adaugam cacaua, nuca macinata, biscuitii, miezul de nuca...Citeste continuarea
Aperitiv chec cu ciuperci
Postat de: iri_love in Aperitive / GarnituriPentru inceput, se curăța si se spala ceapa si ciupercile. Apoi ceapa se va tăia rondele, iar ciupercile se vor tăia felioare sau cubulete. Intr-o tigaie, se va topi unrul, după care se va...Citeste continuarea