A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z

Bundt cu lamaie, ghimbir confiat si...

Postat de: gabrielaiancu in Prajituri

Mod de preparare al prajiturii: 1. Preincalziti cuptorul la 180°C. Tapetati cu unt si faina tava de bundt. Intr-un bol de marime medie amestecati faina cu coaja de lamaie, ghimbirul praf,...Citeste continuarea

Biscotti

Postat de: kamy in Prajituri

In untul topit la microunde se adauga zaharul,se amesteca bine,dupa care se adauga pe rand,cate un ou.Cand obtinem o pasta omogena,se adauga praful de copt si faina,amestecam bine,dupa care...Citeste continuarea

Biscuiti cu migdale si vanilie

Postat de: Kadia80 in Prajituri

Se amesteca zaharul cu sarea si ouale pana cand compozitia se albeste (cu toata increderea, mixerul la viteza maxima, veti intelege ce zic cand veti ajunge in acel punct). In robot (sau cu mana)...Citeste continuarea

Boeuf bourguignonne

Postat de: Sylvia in Vita

Preparare: Pentru o buna organizare in efectuarea oricarei retete trebuie respectate cateva reguli de baza: ne asiguram de la inceput ca avem la indemana toate instrumentele si ingredientele...Citeste continuarea

Biscuiti cu dulce de leche

Postat de: Brindusa in Prajituri

Amesteca untul si zaharul cu un mixer, pana ce se formeaza o crema. Adauga galbenusurile si amesteca bine. Pune si esenta de vanilie, apoi praful de copt, sarea si faina. Amesteca dupa fiecare....Citeste continuarea

Briose de Craciun

Postat de: ioana31 in Prajituri

1. Se amesteca faina cu untul batut si cu zaharul pana se omogenizeaza. 2. Se adauga pe rand laptele si se amesteca din nou. 3. Se adauga oul intreg si se omogenizeaza. 4. Se adauga...Citeste continuarea

Birchermuesli

Postat de: Kadia80 in Mancare copii

Se amesteca fulgii de ovaz cu apa si sucul de lamaie si se lasa peste noapte, intr-un borcan acoperit, sa se patrunda. A doua zi, se rad merele si se amesteca cu fulgii inmuiati, mierea,...Citeste continuarea

Bezele cu nuca de cocos(Kokosmakronen)

Postat de: marieta in Prajituri

albusurile se bat spuma tare apoi se pune zaharul,se bat in continuare,pana se topeste zaharul,apoi se pune zeama de lamaie. se pun fulgii de cocos si se amesteca. se aseaza formele de...Citeste continuarea

Biscuiti cu scortisoara(Zimtwaffeln)

Postat de: marieta in Prajituri

din toate ingredientele se framanta un aluat care se ia cu lingurita si se pune in fiecare forma apoi se preseaza inchizandu-se si se lasa la copt,cam 3 sau 4 minute. daca nu avem masina se...Citeste continuarea

Brandy snaps

Postat de: mentasirozmarin in Dulciuri

Pentru inceput preincalzim cuptorul la 180 grade. Intr-o craticioara cu fundul cat mai gros, punem untul, zaharul si siropul (eu am folosit sirop de artar, desi in reteta originala era...Citeste continuarea

Braduti cu ghimbir

Postat de: Xandrinne in Dulciuri

Ouale se amesteca cu zaharul si sarea, folosind o lingura de lemn. Se adauga treptat si uleiul, amestecand in continuare. Se pune si smantana, amoniul stins cu zeama de lamaie, scortisoara si...Citeste continuarea

Banuti cu portocale si ghimbir

Postat de: MyFancyCake in Prajituri

Amestecam faina cu nucile, zaharul, sarea si coaja de portocala. Adaugam untul si ouale. Framantam bine si adaugam si ghimbirul ras. Invelim aluatul in folie alimentara si il dam la frigider 1...Citeste continuarea

Bănuţi cu nuci şi ciocolată

Postat de: madi_marin in Prajituri

Într-un vas încăpător se amestecă făina cerută cu 50g nuci măcinate, zahăr, esenţă de migdale, coaja rasă de portocală, oul rece şi untul tăiat cubuleţe. Se...Citeste continuarea

Briose cu ananas

Postat de: adasev12 in Prajituri

Ouale se freaca spuma cu zaharul vreo 10 minute. Se adauga apoi iaurtul, zaharul vanilat si uleiul si se omogenizeaza bine. Praful de copt se stinge cu apa minerala si se adauga si el la...Citeste continuarea

Bomboane Rafaello

Postat de: pusikmea in Dulciuri

Punem untul intr-o oala la topit, dupa care adaugam zaharul si lasam pana se topeste si acesta. Dupa ce s-a topit si zaharul adaugam laptele praf, 150 g nuca de cocos, esenta si sucul de...Citeste continuarea

Bezele

Postat de: Ubulika in Dulciuri

Se bat albusurile la viteza mica pana capata ceva consistenta ,apoi se mareste viteza mixerului la mediu pana devine compozitia tare ..care ramane pe palete.Se adauga zaharul, cate o lingura pe...Citeste continuarea

Bruschete cu somon afumat,...

Postat de: adasev12 in Aperitive / Garnituri

Mozzarella , maslinele si rosia se taie cubulete mici. Somonul se taie fasiute. Painea se prajeste in tigaie de teflon cu putin ulei de masline, apoi se unge bine ( sau mai putin bine, dupa...Citeste continuarea

Budinca de ciocolata cu nuci si sos...

Postat de: adasev12 in Dulciuri

Cica ies 4 portii...da mie numai 3 mi-au iesit si nu au fost prea mari...daca puneam 4  nu era nici pe-o masea o portie.... Deci: budinca se face cu laptele si cu zaharul, ca orice...Citeste continuarea

Biscuiti marmorati

Postat de: alinutzika in Prajituri

Se amesteca la robot untul cu zaharul pudra. Se adauga oul, vanilia, coaja de portocala si lamaie si praful de copt si se mixeaza bine. Se adauga apoi faina si se amesteca cu mana. Eu am impartit...Citeste continuarea

Bors de fasole boabe

Postat de: pusikmea in Ciorbe

Spalam fasolea si o lasam in apa rece peste noapte. Punem fasolea a 2 a zi la fiert, schimbam apa de 2-3 ori. Cand bobul a inceput sa se inmoaie usor, adaugam legumele tocate marunt sau date pe...Citeste continuarea

Biscotti cu migdale si merisoare

Postat de: Criss in Prajituri

Migdalele le prajim intr-o tigaie de teflon. Atentie sa nu se arda. Ciocolata o rupem bucatele si o topim la MO impreuna cu untul. Ouale le amestecam cu zaharul si zaharul vanilat si le batem...Citeste continuarea

Biscuiti cu ghimbir, scortisoara si...

Postat de: Retetegg in Prajituri

Am amestecat untul rece taiat cubulete cu faina, praful de copt, sare si zahar. Apoi am adaugat ouale, mierea, gimbirul si scortisoara. Am omogenizat pana am obtinut un aluat tare. L-am...Citeste continuarea

Biscuiti pentru copii

Postat de: alba_zori in Prajituri

Incepem cu pregatirea biscuitilor. Intr-un bol incapator punem oul si frecam cu zaharul pana devine spumos. Adaugam lichiorul si esentele, faina si praful de copt, sarea si la urma uleiul. Faceti...Citeste continuarea

Biscuiti scotieni facuti in casa

Postat de: Kadia80 in Dulciuri

Se amesteca zaharul cu untul si separat faina alba cu cea de porumb. Se inglobeaza amestecul de faina in untul frecat cu sare, fara sa se amestece prea mult. Aluatul rezultat este moale, untos...Citeste continuarea

Bomboane de ciocolata cu banane si...

Postat de: cocineraviajera in Dulciuri

Am topit pe bain marie ciocolata rupta bucatele, impreuna cu laptele. Intre timp am mixat banana fin. Am amestecat banana cu ciocolata topita, am adaugat 2 linguri de migdale tocate,...Citeste continuarea

Biscuiti cu unt

Postat de: miremirc in Prajituri

  Intr-un castron amestecam ouale, zaharul, rom-ul si coaja rasa de lamaie; adaugam apoi treptat, in fir subtire, ca la maioneza, untul topit si racit, laptele, iar la final faina amestecata...Citeste continuarea

Bors cu carne de porc

Postat de: adasev12 in Supe/Ciorbe

Mai intai se pune carnea la fiert si se spumeaza foarte bine dupa ce incepe sa dea in clocot. Se lasa vreo 15 min timp in care se tot spumeaza, pana ramane curata. Se sareaza si se lasa apoi...Citeste continuarea

Budinca de conopida

Postat de: rodicamaria in Aperitive / Garnituri

Conopida se fierbe in apa cu sare.Se strecoara si se lasa sa se raceasca. Din lapte,faina si unt se face un sos alb,se fierbe pana se ingroasa si se lasa sa se raceasca. Se amesteca sosul...Citeste continuarea

Bascute si portofele

Postat de: RuxyRux in Prajituri

Intr-un vas mare punem toate ingredientele( sa fie la temperatura camerei), drojdia o vom lichefia cu o lingura de zahar si doua trei linguri de  lapte, iar la sfarsit vom adauga faina...Citeste continuarea

Branzoaice siropoase

Postat de: mirela0911 in Dulciuri

Intr-un bol se cerne faina, se pune zaharul, ouale batute, sarea, drojdia dizolvata in putin lapte caldut si uleiul. Se framanta un aluat potrivit de tare, adaugandu-se lapte caldut atat cat cere...Citeste continuarea

Briose cu cafea si stafide

Postat de: adasev12 in Dulciuri

 Mai intai punem stafidele la inmuiat  in apa fierbinte., cam 15 min. Intre timp pregatim  compozitia: Ouale se bat cu zaharul pana devin o spuma densa, se adauga apoi...Citeste continuarea

Barcute cu mascarpone si zmeura.

Postat de: lilik in Prajituri

Prepararea aluatului: cernem faina pe masa si in mijloc facem o fantana unde vom pune restul ingredientelor,apoi amestecam totul cu varful degetelor.Aluatul obtinut il invelim in folie...Citeste continuarea

Budinca de paste colorate cu carne...

Postat de: panacris in Fusilli

Carnea se pune la rumenit impreuna cu ciupercile in tigaia Wokk, fara grasime. Cand s-a evaporat apa din amestecul de carne si ciuperci se asezoneaza de sare si piper. Se ia de pe foc compozitia...Citeste continuarea

Bezele cu nuca de cocos

Postat de: panacris in Dulciuri

Intr/un vas inalt se pun albusurile de ou in care se presara un varf de sare iodata, dupa care se bat energic cu telul sau mixerul, se adauga zaharul pudra si se bat in continuare pana devine un...Citeste continuarea

Brasovene de post

Postat de: alieli in Mancaruri de post

Se fac clatitele(trebuie sa fie subtiri) Se fierbe soia in apa cu delikat, dupa aceea se scurge bine si se taie cuburile in patru pentru a fi mai mici. In acesali timp se fierb separat...Citeste continuarea

Biscuiti

Postat de: mitinita in Prajituri

  Se mixeaza untul cu zaharul pana devine cremos. Adauga oul si esenta de vanilie si continua sa mixezi. Se incorporeaza faina si se formeaza un aluat cam de consistenta plastelinei...Citeste continuarea

Basler Brunsli - Biscuiti elvetieni...

Postat de: Kadia80 in Dulciuri

Se amesteca zaharul, migdalele, faina si scortisoara si se incorporeaza lingura cu lingura in albusurile batute spuma tare, la final se adauga treptat si cu grija ciocolata topita. Se intinde pe o...Citeste continuarea

Briose cu crema de vanilie

Postat de: laylalala in Prajituri

1.        Incinge cuptorul la 180 ° C. 2.        Pentru aluat, bate ouale cu zaharul pudra si vanilia pana isi...Citeste continuarea

Bulgarasi de post

Postat de: Mariuka in Dulciuri

Se amesteca ingredientele si daca e prea groasa se poate adauga putina apa fierbinte. Se modeleaza bilute mici care se umplu cu visine din visinata. Se tavalesc bilutele prin nuca macinata sau...Citeste continuarea

Briose

Postat de: aziz in Prajituri

Amestecam ouale cu zaharul pana devin crema. Incorporam uleiul si laptele apoi. Faina se amesteca cu praful de copt si se incorporeaza si ea in amestecul precedent.Turnam jumatate din compozitie...Citeste continuarea

Branzoaice trandafir

Postat de: miha in Dulciuri

Robert a vrut placinta cu branza, astfel ca a trebuit sa ma conformez. Si atunci mi-am adus aminte de branzoaicele lui Lory si-am zis ca e cea mai buna ocazie sa le incerc, sa-mi incerc...Citeste continuarea

Bucatele de pui cu ciuperci pleutorus

Postat de: panacris in Pui

Uleiul de masline se pune la incins in tigaia Wokk, se adauga bucatile de pui si se lasa sa se patrunda, in tigaia acoperita, la foc mic, cca. 5 minute, atentie sa nu se arda. Intre timp...Citeste continuarea

Biscuiti cu ciocolata

Postat de: bitza in Dulciuri

Biscuiti: Untul moale se mixeaza cu zaharul pana incepe sa nu se mai simte, apoi se adauga oul si se mixeaza bina pana se incomporeaza, apoi se adauga banana pasata si laptele. Faina se...Citeste continuarea

Bombonele dulci cu migdale si curmale

Postat de: Kadia80 in Dulciuri

Se pun toate in robot si se toaca bine pana iese o pasta densa, dar totusi moale, deformabila, din care se ia cu lingurita si se formeaza bilute cat mai egale. Bilutele se fugaresc prin zahar...Citeste continuarea

Branza topita de casa

Postat de: alinutzika in Aperitive / Garnituri

Se sfarama branza bine si se amesteca cu sarea si bicarbonatul. Se lasa 1 ora ca sa dospeasca putin. Veti observa ca incepe sa creasca in volum. Intre timp faceti ceaiul de chimen. Untul se...Citeste continuarea

Bulete de cartofi cu cascaval din...

Postat de: miha in Aperitive / Garnituri

Cum se prepara Bulete de cartofi cu cascaval din doar cateva ingrediente Cartofii se spala foarte bine si se pun la fiert in apa cu sare. Dupa ce au fiert (se verifica cu furculita) se trec...Citeste continuarea

Budinca de macaroane cu branza...

Postat de: Elena_Daria in Dulciuri

Stafidele se pun intr-un bol,adaugam peste cele 2 lingurite de esenta de rom si apa cat sa le acopere.Le lasam la inmuiat 50-60 de minute pentru a se inmuia bine,apoi le punem la scurs intr-un...Citeste continuarea

Budinca de tapioca cu matcha

Postat de: mitinita in Dulciuri

  Se pune laptele la fiert cu tapioca si zaharul. Se fierbe la foc mic,amestecand des. Se lipeste foarte repede daca uitati sa amestecati,asa ca mai bine stati pe aproape. Se tine pe...Citeste continuarea

Berbecut cu cus-cus!

Postat de: panacris in Oaie

Carnea de berbecut se spala, se curata de pielite, se taie in bucati potrivite si se pune la fiert in apa rece cu putin sare cca. 1 ora. Dupa ce a dat primul clocot se spumeaza. Intre timp se...Citeste continuarea

Bulz

Postat de: Retetegg in Aperitive / Garnituri

Am facut o mamaliga vartoasa din apa, putin ulei, sare si malai. Am lasat-o sa se raceasca putin, apoi cu mainile inmuiate in apa am luat mamaliga, am presat-o putin, am pus in mijloc...Citeste continuarea

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]