Banana Split

de Miha in Dulciuri, 27 Iun 2010 | 21958 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 banana
  • 3-4 buline inghetata de caramel
  • frisca
  • Sos de ciocolata
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingura zahar
  • 50 g unt
  • 1 pahar apa
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Banana Split:

Sosul de ciocolata:

Cacaoa se amesteca cu zaharul apoi se "desface" cu apa calduta, turnata putin cate putin. Se amesteca bine, sa nu aiba cocoloase. Se pune vasul pe foc si se dau cateva clocote, pana incepe sa se ingroase. Se da deoparte, se adauga untul si se lasa la racit.

Inghetata se pune pe platou. Banana se curata de coaja si cu un cutit bine ascutit se taie in 2 pe lungime, dupa care se pune de-o parte si de alta a bulinelor de inghetata.

Se acopera cu frisca din belsug si se stropeste cu sos de ciocolata, tot din belsug. :))

 


 

TIPS-URI

1

cantitatile se maresc in functie de numarul de portii dorit

2

sosul de ciocolata ce va ramane se pastreaza la frigider intr-un borcan inchis ermetic si se va folosi si la alte deserturi delicioase

Daca ti-a placut reteta noastra "Banana Split" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Supă cremă de ciuperci - Deliciul fin și sănătos

ieri la 10:17

Biban de mare cu pere, roșii cherry, praz, măsline și lămâi

ieri la 09:47

Rețeta simplă de aluat pentru plăcintă – Fraged și pufos de fiecare dată

pe 21.01 la 09:29

Plăcintă cu ciuperci pleurotus - Rapidă și ușor de preparat

pe 20.01 la 17:57

TOP
utilizatori

Panacris

2236 puncte

Valclaudia

316 puncte

vasimur

247 puncte

Rocsi

238 puncte

RODIMUR

176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Inghetata de ciocolata cu crema de iaurt si fructe