Faguri

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2009 | 66924 vizualizari

 

O alta reteta din "cartea de bucate a bunicii"... Un desert ce-l devoram cu mare pofta in copilarie...:)

 

INGREDIENTE

  • 3 oua
  • 4 linguri de zahar
  • 4 linguri de ulei
  • 5 linguri de lapte
  • esenta de vanilie
  • 1/2 lingurita amoniac stins cu otet
  • faina cat sa iasa un aluat consistent,ca o smantana
  • Pentru crema:
  • 50 g unt
  • 3 linguri de zahar
  • 1-2 linguri cacao
  • esenta de rom
  • nuca dupa gust si preferinta
Portii: 40
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Faguri:

Ouale le-am mixat bine impreuna cu un praf de sare,apoi am adaugat pe rand zaharul,vanilia,uleiul,laptele,amoniacul si la sfarsit faina.

Inainte acesti faguri se faceau in forme de fonta ce se incingeau pe ochiul de la aragaz.Cum eu n-am forma respectiva,le-am copt in aparatul de gauffre.
Am luat cate o lingurita din compozitie, am pus din loc in loc in presa si am copt cate aproximativ 5 minute.

Untul l-am topit,apoi l-am mixat pana a devenit ca o crema,am adaugat zaharul,cacaoa,romul si nuca si am dat la rece pana am terminat de copt fagurii.

Am lipit fagurii cate 2,cu crema de unt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți cu nucă și gem - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 21:36

Garlic bread cu șnițel crocant – rețeta simplă care te cucerește prin savoare

pe 24.10 la 16:29

Sandwich cu șnițel și sos chimichurri - Savoare și aromă într-o rețetă rapidă

pe 24.10 la 11:26

Chiftele de pui la cuptor în stil turcesc - Super rapide, aromate și delicioase

pe 23.10 la 10:34

Tartă cu cremă de lămâie și lapte condensat - Rețeta rapidă și delicioasă

pe 22.10 la 11:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1219 puncte

MotanLaOale

1170 puncte

mirela0911

1006 puncte

simona72

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]