Eclere

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2009 | 21627 vizualizari

 

Aceasta reteta o folosesc si pentru prepararea choux-urilor.

 

INGREDIENTE

  • 250 g faina
  • 200 g margarina sau unt
  • 500 ml apa
  • o lingurita de sare
  • 6 oua
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Eclere:

Punem apa la fiert impreuna cu unt/margarina si sarea. Dupa ce s-a topit untul punem faina,toata o data si amestecam energic cu un tel,pana se desprinde aluatul de pe vas.

Lasam un pic sa se racoreasca,apoi adaugam ouale pe rand amestecand bine dupa fiecare.

Aluatul se spriteaza in tava tapetata cu hartie de copt,sub forma de bastonase. Se coc la foc iute pentru 15 minute,apoi inca 10 minute la foc moderat.

Eu am facut bastonasele micute,daca le faceti mai mari,probabil ca vor trebui coapte mai mult,important e ca primele 15-20 de minute sa nu deschideti usa cuptorului.

Le-am umplut cu budinca de ciocolata de la Dr Oetcher preparata cu 400ml de lapte si le-am glazurat cu fondant in care am topit niste ciocolata cu lapte.

Pentru umplutura se poate folosi orice fel de budinca,in functie de preferinte.Sau frisca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Capsuni cu frisca