Duchesse cu ciocolata

de Miha in Dulciuri, 4 Mai 2009 | 6854 vizualizari

 

Reteta este a Isabelei Cuisine.

Eu am avut mai multe albusuri de ou de la diverse prajituri adunate intr-o caserola la congelator. Nu mai stiu cate au fost acolo,asa ca reteta am facut-o ochiometric si dupa gust. :p Nu stiu nici cate bucati mi-au iesit pentru ca atunci cand am vrut sa le numar am uitat cate am mancat inainte. :))

Reteta originala spune ca pentru 60 bc vom avea nevoie de:

 

INGREDIENTE

  • 50 g alune pisate sau nuca macinata
  • 2 albusuri
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilinat
  • 1 lingura faina
  • 1/4 lingurita de scortisoara
  • 100 g ciocolata pentru lipit duchessele
  • cacao pentru decor
Portii: 60
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Duchesse cu ciocolata:

Batem albusurile spuma tare,dupa care adaugam zaharul si vanilia. Batem in continuare pana se topeste zaharul,iar atunci cand scoatem mixerul din compozitie se formeaza \\\\\\\\\\\\\\\"turturi\\\\\\\\\\\\\\\" de bezea. Separat amestecam nuca cu faina si scortisoara. Le adaugam peste albusuri si cu o spatula, omogenizam compozitia,cu miscari de jos in sus.

Spritam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt si coacem in cuptorul incins la 120 de grade pentru 20 de minute.

Topim ciocolata si lipim duchessele cate 2. ;) Eu am pus in ciocolata si un pic de unt si frisca lichida.

Daca ti-a placut reteta noastra "Duchesse cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
BIZCOCHO