Groszek ptysiowy - fulgi pufosi pentru supa

de Adinuta in Supe/Ciorbe, 29 Noi 2009 | 12877 vizualizari

 

M-am chinuit sa aflu traducerea exacta pentru aceste bilute de aluat, dar ce pot sa spun e ca groszek inseamna mazare, iar ptys e un fel de savarina. Mai departe de atat nu am putut ajunge :)) probabil ca sunt numite "mazarici" ca seamana cu boabele de mazare, iar ptys ca sunt pufoase, umflatele. Eu m-am indragostit de ele, sunt gustoase si dragalase si pot fi pastrate destul de mult timp. Eu inca mai am vreo 2 de acum o saptamana!

 

INGREDIENTE

  • 1/2 pahar apa
  • 6 linguri faina de grau
  • 30 grame zahar
  • 30 grame unt
  • 2 oua
  • sare
  • grasime pentru uns tava sau foaie de copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Groszek ptysiowy - fulgi pufosi pentru supa:

Pasul 1: Se pune apa la fiert si in ea se pune untul si un pic de sare. Cand untul e topit si apa fierbe se adauga faina si se amesteca bine cu un tel, sa nu ramana cocoloase. Se ia de pe foc si se lasa la racit. Se amesteca din cand in cand.

Pasul 2: In aluatul caldut (aproape de temperatura camerei) se adauga ouale batute (eu am uitat sa le bat) si se amesteca bine cu blenderul. Cu un cornet se fac bilute mici pe foaia de copt sau tava unsa. Vedeti ca se vor umfla la coacere, nu le faceti prea mari.

Pasul 3: Tava se da la cuptoul incins la 200 grade cam 15 minute. Trebuie sa aiba o culoare frumoasa, rumena. Sunt excelente cu orice supa, mai ales cele crema. Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Groszek ptysiowy - fulgi pufosi pentru supa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 38 %
239.99 lei
149.99 lei

Compact Sense

- 700 lei
3399.99 lei
2699.99 lei

COMENTARII (13)

adry88 1

08.05.2011, 16:08

feliciacristea46 1

31.10.2013, 15:41

astea sunt caroline, sau schouri, se pot umple cu crema !

iry-gabriela 1

06.04.2015, 17:46

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Clătite cu mere și cremă de mascarpone - Rapide, delicioase și aromate

pe 14.11 la 14:39

Prăjitura cu dovleac și cremă de mascarpone - Deliciu cu parfum de toamnă

pe 14.11 la 14:04

Omletă cu ceapă și bacon - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 14.11 la 10:46

Plăcinte burger - Gust și savoare într-o rețetă rapidă

pe 13.11 la 10:35

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

458 puncte

Sidy

200 puncte

Lau

Lau 9

159 puncte

mihaelar63

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]