Se taie felii usturoiul si se pune la calit in putin ulei, in wok. Se taie legumele cuburi si se adauga in wok, toate in afara de rosie. Se lasa la foc mediu in jur de 20 de minute, amestecand des, pana se inmoaie putin, dupa care se adauga rosia cuburi si se mai lasa pe foc 5 minute. Se...
Vinetele si dovleceii se spala, se taie rondele, respectiv pe lung, se sareaza si se lasa 15 minute. Ciupercile se condimenteaza cu Mirodenia, cartofii se curata de coaja. Se incinge o tigaie-gratar, se unge cu putin ulei si se prajesc legumele pe rand.
Pentru sos se amesteca toate...
Se pune apa la fiert, se condimenteaza cu Mirodenia si praf de curry, iar cand da in clocot se adauga cuscusul, se stinge focul, se acopera oala cu un capac si se lasa cateva minute sa se umfle.
Intre timp se calesc legumele in putin ulei. Cand acestea s-au inmuiat se adauga sare si...
Se spala vanata, se taie pe lungime in jumatate, se scobeste miezul, avand grija sa nu se rupa coaja, care se sareaza, se unge cu putin ulei si se da la cuptor, la 180 de grade, pentru 15 minute.
In acest timp se toaca ceapa, morcovul si ardeiul, dupa care se calesc in putin ulei. Se...
Ceapa, ghimbirul si usturoiul, toate tocate, se calesc in putin ulei. Se adauga condimentele si putina apa, conopida, cartofii si ardeiul tocat. Se acopera vasul si se lasa la foc mic 30 de minute, amestecand des si adaugand apa, daca este nevoie. Cand este gata se adauga suc de lamaie si...
Curry:
Se toaca ceapa si se caleste in putin ulei de masline. Se condimenteaza si se pun cartofii cuburi, un pahar de apa, lapte de cocos si se lasa la fiert la foc mic pana scade sosul si se inmoaie cartofii, amestecand des. Spre sfarsit se adauga mazarea scursa si patrunjelul tocat.
Oua...
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Ceapa si usturoiul se taie feliute, morcovul se curata si se taie bastonase, dovlecelul se curata de coaja si se taie cubulete, varza se taie fasii.
Ceapa si usturoiul se calesc cateva minute in ulei, dupa care se adauga celelalte legume,...
Dovlecelul se taie pe jumatate, pe lungime, si se scobeste miezul cu o lingurita. Morcovul se rade, la fel si telina, sau se maruntesc in robot impreuna cu ardeiul gras, mararul, leusteanul si usturoiul. Acest amestec se caleste in putin ulei, se adauga apoi ciupercile taiate marunt si miezul de...
Cuburi de legume proaspete la tigaie
Se taie felii usturoiul si se pune la calit in putin ulei, in wok. Se taie legumele cuburi si se adauga in wok, toate in afara de rosie. Se lasa la foc mediu in jur de 20 de minute, amestecand des, pana se inmoaie putin, dupa care se adauga rosia cuburi si se mai lasa pe foc 5 minute. Se...
Legume la gratar cu sos de usturoi
Vinetele si dovleceii se spala, se taie rondele, respectiv pe lung, se sareaza si se lasa 15 minute. Ciupercile se condimenteaza cu Mirodenia, cartofii se curata de coaja. Se incinge o tigaie-gratar, se unge cu putin ulei si se prajesc legumele pe rand. Pentru sos se amesteca toate...
Cuscus cu legume
Se pune apa la fiert, se condimenteaza cu Mirodenia si praf de curry, iar cand da in clocot se adauga cuscusul, se stinge focul, se acopera oala cu un capac si se lasa cateva minute sa se umfle. Intre timp se calesc legumele in putin ulei. Cand acestea s-au inmuiat se adauga sare si...
Barcuta cu legume la cuptor
Se spala vanata, se taie pe lungime in jumatate, se scobeste miezul, avand grija sa nu se rupa coaja, care se sareaza, se unge cu putin ulei si se da la cuptor, la 180 de grade, pentru 15 minute. In acest timp se toaca ceapa, morcovul si ardeiul, dupa care se calesc in putin ulei. Se...
Curry de conopida si cartofi
Ceapa, ghimbirul si usturoiul, toate tocate, se calesc in putin ulei. Se adauga condimentele si putina apa, conopida, cartofii si ardeiul tocat. Se acopera vasul si se lasa la foc mic 30 de minute, amestecand des si adaugand apa, daca este nevoie. Cand este gata se adauga suc de lamaie si...
Curry cu 3 tipuri de cartofi si oua de vara
Curry: Se toaca ceapa si se caleste in putin ulei de masline. Se condimenteaza si se pun cartofii cuburi, un pahar de apa, lapte de cocos si se lasa la fiert la foc mic pana scade sosul si se inmoaie cartofii, amestecand des. Spre sfarsit se adauga mazarea scursa si patrunjelul tocat. Oua...
Paste de orez cu legume chinezesti
Pastele se fierb conform instructiunilor de pe pachet. Ceapa si usturoiul se taie feliute, morcovul se curata si se taie bastonase, dovlecelul se curata de coaja si se taie cubulete, varza se taie fasii. Ceapa si usturoiul se calesc cateva minute in ulei, dupa care se adauga celelalte legume,...
Dovlecei umpluti la cuptor
Dovlecelul se taie pe jumatate, pe lungime, si se scobeste miezul cu o lingurita. Morcovul se rade, la fel si telina, sau se maruntesc in robot impreuna cu ardeiul gras, mararul, leusteanul si usturoiul. Acest amestec se caleste in putin ulei, se adauga apoi ciupercile taiate marunt si miezul de...