publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
publicat la 21.02.2024
Întrucât sunteţi atât de deschişi la noi descoperiri ale tehnicii, vi se propune – şi acceptaţi bucuroşi! – să fiţi parte dintr-o serie de experimente ce ţin de teleportare.Din păcate, tot ceea ce veţi reuşi este să apăreţi în mai multe locuri deodată… pe Foursquare. Chiar şi aşa, acest lucru vă bucură, deoarece deveniţi Mayor în insulele Maldive fără măcar să fi trecut pe acolo! Hai, că nu e puţin lucru, nu?!
Bucataras.ro
[email protected]
Pulpa de miel la cuptor
Se spala bine pulpa de miel, apoi se curata de pielite si grasimea in exces. Se cresteaza apoi pe o parte si pe cealalta in mai multe locuri. Se prepara o marinada din 150 ml ulei, 200 ml vin rosu, ceapa si usturoiul verde taiat rondele, funzele de menta, sare si piper. Se asaza bucata intr-o...
Cartofi cu piept de pui si carnati, la tigaie
Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand incepe sa fiarba apa se adauga o lg de sare. Dupa ce au fiert (furculita intra cu usurinta in ei) se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja. Pieptul de pui se spala, se sterge si se taie bucati mici. Se pun la prajit in...
Reteta indragita si ceruta de toti copiii, Crispy din muschiulet de pui
Cum se prepara reteta indragita si ceruta de toti copiii, Crispy din muschiulet de pui Se spala muschiuletii de pui si se lasa sa se scurga bine de apa, apoi se sterg cu prosoape absorbante. Intr-un bol se bat ouale impreuna cu condimentele cu ajutorul unui tel. Separat se pun in alt...
Pulpa de curcan la cuptor
Se spala carnea, apoi se sterge bine de apa cu prosoape absorbante. Se cresteaza pe fiecare parte in 3-4 locuri. Intr-un bol se amesteca sarea, piperul si boiaua cu uleiul. Cu acest amestec se ung bine pulpele, pe amandoua partile. Usturoiul se curata, daca sunt mari cateii se taie in...
Pomana porcului
Se spala bucata de carne, se tamponeaza cu servetele de surplusul de apa, apoi se taie in cubulete potrivit de mari sau dupa preferinte. Se pune pe foc o oala/cratita din fonta sa se incinga apoi se adauga mai intai bucatile cu grasime. Se lasa pana se rumenesc usor si lasa untura. Se...
Friptura de curcan cu legume si sos de rosii
Se spala bine pieptul de pui, se sterge de surplusul de apa, apoi se taie in bucati potrivite (dupa preferinte). Se condimenteaza cu sare, piper, boia, condimente si se amesteca bine cu putin ulei. Se lasa la rece in jur de o jumatate de ora (se poate si mai mult, eu nu am avut la dispozitie...
Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare
Cum se prepara Varza a la Cluj, o reteta traditionala plina de savoare Se curata varza de primele frunze, se spala, apoi se taie fideluta. Se freaca cu putina sare, se lasa cateva minute, apoi se stoarce de excesul de apa si se pune la calit intr-o cratita cu 2-3 lg ulei. Se amesteca din cand...
Rulouri din piept de pui cu carnat si cascaval
Se spala pieptul de pui, se sterge bine cu prosoape absorbante si se taie in doua. Se bate carnea ca pentru snitele dar nu asa subtiri. Se condimenteaza cu sare si piper. Se asaza peste felia de carne cascavalul si carnatul taiat in doua. Se ruleaza strans ca o rulada si se prinde cu scobitori...
Lasagna din dovlecei si vinete
Se curata ceapa si se taie marunt. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mici. Intr-o cratita se pune uleiul la incins apoi se adauga ceapa si morcovul. Se lasa la calit putin apoi se adauga si carnea. Se amesteca pana se albeste carnea, se condimenteaza cu sare si piper, se adauga...
Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios
Cum se prepara Pulpe de pui la tigaie, reteta simpla pentru un pranz delicios: Se spala cartofii si se pun la fiert, in coaja. Dupa ce au fiert, se scurg de apa si se lasa sa se raceasca. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete mici sau dupa cum doriti. Pulpele se spala si se lasa sa...
Chiftele din carne si legume, la cuptor
Ceapa si cartofii se curata si se dau pe razatoarea cu gauri mici, apoi se storc. Morcovul se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, iar usturoiul se piseaza. Carnea tocata se amesteca impreuna cu ceapa, usturoiul, cartofii, morcovul, ouale si patrunjelul tocat. Se adauga pesmetul, se...
Cartofi cu smantana, cascaval si carnati
Cartofii se spala bine si se pun la fiert in apa cu putina sare. Cand sunt gata, se scurg de apa si se lasa la racit. Se curata de coaja, apoi se taie in cubulete potrivite. Separat, se bat ouale si se amesteca cu smantana, sarea, piperul si boiaua. Se omogenizeaza bine. Telemeaua se taie...
Piept de pui umplut servit cu sufleu de cartofi
Se spala cartofii si se pun la fiert in coaja. Se lasa sa se raceasca, apoi se curata de coaja. Se dau pe razatoarea mare. Smantana se amesteca cu galbenusurile, apoi se toarna peste cartofi. Se potriveste de sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza. Se adauga si cascavalul dat pe razatoarea cu...
Rulada de carne cu sunca si felii de branza Delaco
Intr-un vas, se amesteca carnea tocata cu oul, pesmetul, usturoiul pisat, sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine, apoi se ia carnea si se pune pe o bucata de hartie de copt. Se intinde cu ajutorul mainilor sau al sucitorului sub forma de dreptunghi. Se asaza peste carne, feliile...
Rulada din carne tocata cu carnati
Intr-un vas, se pune carnea tocata impreuna cu oul, pesmetul si miezul de paine inmuiat in apa calduta si stors bine. Se adauga boiaua si patrunjelul, iar la final, usturoiul pisat. Se amesteca bine, apoi se condimenteaza cu sare si piper dupa gust. Se omogenizeaza bine. Pe o bucata de hartie...
Racitura de porc
Se spala bine bucatile de carne, cap, picioare apoi se asaza intr-o oala de inox inalta si se toarna apa, cat sa treaca peste ele de 2-3 degete. Se curata ceapa si se pun intregi in oala si 1 lg sare. Se pune pe foc iute pana cand incepe sa clocoteasca, dupa care se face focul mic si se lasa sa...
Piept de pui cu rosii si ardei kapia la cuptor
Se spala pieptul de pui apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se ia fiecare bucata si se cresteaza deasupra. Ardeiul kapia se spala, se curata de cotor si seminte si se taie bucati potrivite. Rosiile se spala si se taie in patru sau sase bucai. Ceapa rosie se curata si se taie felii...
Bastonase de pui
Se spala bine pieptul de pui , se usuca cu servetele absorbante apoi se taie in bastonase de marime potrivita. Intr-un bol se pune faina cu condimentele si se amesteca bine. Separat se bate oul cu cele 2 lg de lapte . Fulgii de porumb se zdrobesc, dar nu de tot. Se...
Cartofi cu ficatei de pui la cuptor
Se pune intr-o oala apa sa fiarba. In momentul in care incepe sa fiarba, se pun ficateii care au fost inainte spalati si curatati. Se lasa sa fiarba timp de 5 minute, apoi se scot din apa, se clatesc cu apa calda si se lasa sa se scurga. Cartofii se spala, se curata si se taite in 8, fiind mai...
Friptura de miel la cuptor
Se spala bine pulpa de miel apoi se sterge cu prosoape absorbante. Se presara peste pulpa sare, piper si condimente pentru friptura. Intr-un bol se prepara marinada. Se pune vinul, se amesteca cu boiaua, se adauga piperul boabe, frunzele de menta si oregano si se introduce pulpa in aceasta...
Paste cu pui si ciuperci in sos de vin si smantana
Pieptul de pui se spala, se sterge bine cu prosoape absorbante apoi se taie fasiute potrivite. Se presara sare si piper, se amesteca si se lasa putin deoparte. Intr-o tigaie se pun 2 lg ulei de masline la incins. Se caleste pieptul de pui pe toate partile, timp de vreo 5 minute pana se albeste...
Rulouri din carne de porc cu sos de rosii si ciuperci
Rulourile: Se bate carnea ca pentru snitele. Se condimenteaza cu sare si piper. Ciupercile se spala bine, se scurg si se taie cubulete. La fel si ardeiul gras. Maslinele se taie feliute. Fiecare felie de carne se taie in doua (erau destul de mari). Se ia cate o bucata de carne, se aseaza felia...
Clatite umplute cu pui si ciuperci, gratinate
Aluatul: Se pregateste aluatul pentru clatite. Se bat bine ouale cu sarea, apoi se toarna putina apa minerala si uleiul. Se adauga faina amestecata cu bicarbonatul de sodiu, se amesteca si se toarna din nou apa minerala cate putin pana se va obtine consistenta dorita. Se coc clatitele in tigaia...
Paste cu piept de pui in sos tomat cu busuioc
Se pun pastele la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj. Pipeptul de pui se spala, se sterge cu prosoape de hartie apoi se taie fasii. Cratita in care se va prepara carnea se unge/se spreyaza cu ulei aromat cu busuioc si se pune carnea. Se caleste bine pana se rumeneste apoi se toarna...
Tocanita de pui si ciuperci in sos de rosii
Se spala pieptul de pui, se sterge cu un prosop de hartie si se taie cubulete potrivite. Ciupercile se spala bine si se taie felii subtiri. Intr-o cratitioara se pune uleiul la incins si se calesc cubuletele de pui. Se adauga ciupercile, putina sare si se lasa la calit impreuna, pana...
Tocanita de porc cu cartofi
Se spala bine carnea, se sterge cu prosop de hartie si se taie cubulete potrivite. Intr-o cratita se pune uleiul la incins, apoi se adauga carnea. Se caleste pana devine alba. Se adauga ceapa taiata marunt si pasta de ardei. Se lasa sa se caleasca putin impreuna. Morcovul se curata si se...
Chiftelute in sos de rosii cu legume
Chiftelutele: Carnea se taie bucati, se spala, se lasa sa se scurga bine de apa apoi se da prin masina de tocat. Se adauga sare, piper (dupa gust), pesmetul, ouale batute si usturoiul zdrobit. Se amesteca bine apoi se pune patrunjelul tocat marunt. Se omogenizeaza bine apoi se formeaza bilute...
Carne de porc in sos de ceapa
Se taie carnea cubulete, se spala bine si se lasa sa se scurga de apa. Ceapa se curata si se taie marunt. Intr-o cratita se pune ceapa la calit in ulei, se adauga pasta de ardei si se lasa pana devine sticloasa, avand grija sa nu se arda. Se pune carnea, se amesteca si se lasa pana se...
Cotlet de porc cu legume la cuptor
Cotletul se spala si se sterge cu prosoape absorbante. Se condimenteaza cu sare si piper. Se aseaza intr-un vas de yena se aseaza bucatile de carne. Legumele se curata si se spala. Morcovul se taie rondele, telina si pastarnacul cubulete, ceapa se taie solzisori, dovlecelul se taie cubulete cu...
Rulade din foi de lasagna cu ficatei de pui
Ruladele: Ficatul se pune in apa rece si se lasa cca 1/2 ora. Se taie cubulete, se spala si se lasa la scurs. Ardeiul se spala si se taie felii subtiri. Rosia se opareste pt cateva secunde apoi se curata de coaja si se taie cubulete. Ceapa se curata si se taie grosier. Intr-o tigaie se pune...