Miha

9

Bucataras
Suprem

Iasi

Bucataras din 24.03.2009

RETETE1130
PRIETENI367
Articole

Salatele

In Alimente, la: 11 Dec 2009

Salatele de legume sunt de 2 feluri: salate de legume fierte si salate de cruditati. Ele se pot prepara din timp, dar se adauga sarea, otetul, zeama de lamaie sau sosul vinegreta doar in momentul servirii. Daca salata se pune in salatiera, se aranjeaza la mijloc miezul, iar pe margine in...

Omletele

In Alimente, la: 11 Dec 2009

Se socotesc cate 2 oua de persoana. Se pot prepara maxim 2-3 portii o data, altfel omleta nu va avea un aspect frumos. Se prepara doar in momentul in care trebuie servita. Se face la foc tare in tigaie. Ouale pentru omleta nu se bat spuma, ci numai se amesteca, numai cat se se omogenizeze...

Sandviciuri, tartine si alte aperitive

In Alimente, la: 11 Dec 2009

Sandviciurile sunt gustari consistente, pregatite pentru situatii cand nu se poate aranja o masa: excursii, la serviciu, la scoala) Ele pot inlocui cu succes multe feluri mai greu de preparat, pot fi variate si sunt usor de servit. In general se pregatesc din 2 felii de paine subtiri sau chifle...

Intrebuintarea aspicului

In Tehnici, la: 11 Dec 2009

Cu aspic se orneaza preparatele de carne, peste, oua, salate. Se pastreaza la rece timp de 2-3 zile. In cazul in care prinde pojghita, se spala cu apa calda, dupa care se trece usor prin apa rece. Dupa ceasta operatie se mai poate pastra 2 zile. Pentru a fi glasate cu aspic este necesar ca...

Remontarea maionezei taiate

In Tipsuri, la: 10 Dec 2009

Se intampla deseori ca maioneaza sa se taie la inceputul operatiei sau dupa ce a stat cateva ore. In acest caz se poate remonta in mai multe feluri. 1. se ia un galbenus fiert si se amesteca intr-un castron cu putina sare fina si 1/2 lingurita de mustar, dupa care se adauga cate putin din...

Sosurile in bucataria moderna

In Tehnici, la: 10 Dec 2009

Sosurile sunt una din componentele importante ale mancarurilor si au rolul de a desavarsi gustul mancarurilor. Cu ajutorul lor se pot prepara mai multe feluri de mancare cu gusturi variate. Daca se mai adauga si o garnitura de legume avem o mancare foarte gustoasa. In alcatuirea sosurilor...

Aranjarea mesei de Craciun

In Craciun, la: 5 Dec 2009

Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4...

Obiceiuri de Craciun

In Craciun, la: 3 Dec 2009

Normal 0 21 false false false RO X-NONE X-NONE MicrosoftInternetExplorer4...

Traditii si superstitii de Craciun

In Craciun, la: 2 Dec 2009

Luna decembrie este o luna plina de sarbatoare si bucurie. Incepand cu Sfantul Nicolae romanii intra in Sarbatori. Desi este o ocazie universala de sarbatoate, traditiile si obiceiurile de Craciun variaza de la o tara la alta, fiecare popor adaptandu-le in functie de cultura. Craciunul este...

Cum folosim citricele

In Tipsuri, la: 19 Noi 2009

- Lamaile si portocalele se vor mentine mai mult timp proaspete daca le vom unge cu ulei vegetal, apoi le invelim in folie alimentara si le pastram la loc racoros - Ca sa obtinem mai mult suc dintr-o lamaie, trebuie sa o tinem 5 minute in apa fierbinte, apoi o rostogolim pe masa, presand-o...

Afisate 21 - 30 din 52 articole    
Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Ia aminte la vorba bătrânească "Capra vecinului nu se îngrașă în ajun"!

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

Plăcintă cu iaurt și afine - Desert rapid și delicios

pe 07.02 la 16:05

Tartă savuroasă cu legume și brânză de capră – Rețetă rapidă și ușoară

pe 07.02 la 10:59

Salată de crudități cu fistic

pe 06.02 la 19:55

Biban de mare cu sparanghel, ardei și baby morcov

pe 06.02 la 14:14

TOP
utilizatori

Panacris

1798 puncte

Rocsi

1315 puncte

mirela0911

1000 puncte

 Adi

300 puncte

RODIMUR

239 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]