Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI398
Retete / Dulciuri

Cozonac cu aroma de rom

In Prajituri la 17 Apr 2014

De precizat este, ca toate ingredientele trebuiesc tinute la temperatura camerei cu cel putin 1 ora inainte de inceperea prelucrarii lor. Faina trebuie cernuta intr-un vas pentru a deveni pufoasa. Intr-un bol frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza, apoi adaugam putin lapte...

Prajitura Albinita (reteta cu nr. 400)

In Prajituri la 15 Apr 2014

Pentru foi , amestecam untul cu zaharul, mierea, laptele si sarea si le diluam la foc incet, mestecand continuu sa se omogenizeze bine totul. Nu trebuie sa dea in fiert, doar sa se topeasca untul si zaharul. Cernem faina si o punem intr-un bol amestecand in ea si bicarbonatul. Facem o...

Bilute din piscoturi, nuca si ciocolata

In Dulciuri la 12 Apr 2014

Punem untul cu uleiul, ciocolata rupta, putina sare si zaharul intr-un vas, la foc incet pana se dilueaza totul. Amestecam bine ingredientele pe foc sa nu se lipeasca si sa se omogenizeze, apoi dam vasul deoparte sa se raceasca putin compozitia rezultata. Rupem foaia de napolitana in bucati...

Desert tort in patratele

In Torturi la 9 Apr 2014

Blat:  Separam albusurile de galbenusuri si dam deoparte cele 3 galbenusuri pentru crema. Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam treptat zaharul, iar cand bezeaua este destul de tare, adaugam galbenusurile, apoi uleiul, amestecand usor sa nu se lase bezeaua. Cernem pe un platou...

Placinta cu mere si dulceata de gutui, de post

In Prajituri la 28 Mar 2014

Pentru aluat , mixam zaharul cu uleiul pana se dilueaza zaharul, apoi adaugam apa minerala, garantul pentru aluaturi dospite si incepem sa incorporam treptat faina. Va iesi un aluat cam sfaramicios si nu prea tare. Lasam aluatul sa se odihneasca 10-15 minute, dupa care il impartim in doua,...

Desert prajitura Snickers

In Prajituri la 15 Mar 2014

Pentru blat , batem albusurile spuma cu putina sare (eu folosesc telul), apoi adaugam treptat zaharul pe care il rasnim sa se topeasca mai rapid, alternand cu zeama de lamaie. Zeama de lamaie adaugata treptat ajuta la intarirea bezelei, asa am invatat eu de la o vecina, cofetareasa pe vremuri...

Desert prajitura cu foaie sfaramata

In Prajituri la 9 Mar 2014

Foi:  Mixam untul moale, tinut la temperatura camerei, cu galbenusurile, zaharul si zaharul vanilat pana se omogenizeaza, apoi adaugam smantana mixand in continuare, laptele, esenta, sarea si la final faina amestecata cu praful de copt. Va iesi un aluat usor de intins si nelipicios pe...

Desert prajitura cu blat de albusuri, biscuiti si crema de galbenusuri

In Prajituri la 5 Mar 2014

Pentru blaturi , batem albusurile spuma cu un varf de sare, apoi adaugam treptat zaharul, esenta si coaja rasa, faina amestecata cu praful de copt si la final nuca, respectiv nuca de cocos pentru primul blat. Tapetam tava cu hartie de copt (eu am folosit o tava de 22/36 cm), intindem...

Budinca cu portocale si foi de placinta

In Dulciuri la 20 Feb 2014

Mai intai rupem foile de placinta si le rasfiram sa se usuce putin, pana cand pregatim celelalte ingrediente. Curatam portocala, coaja o dam pe razatoare, iar feliile, dupa ce am indepartat pelicula alba, le taiem in bucatele mai micute.  Mixam ouale impreuna cu zaharul si putina sare,...

Chec cu aroma de vanilie si ornamente de ciocolata

In Prajituri la 17 Feb 2014

Reteta mea era cu 3-400 gr zahar, dar eu m-am oprit la 250 gr deoarece s-a intarit foarte bine bezeaua formata. Separam albusurile de galbenusuri si presaram peste ambele putina sare. Zaharul il vomrasni cu ajutorul rasnitei de cafea si il amestecam cu zaharul vanilat. Mixam albusurile...

Goffre cu dulceata de trandafir

In Dulciuri la 15 Feb 2014

Mai intai topim untul si il lasam sa se raceasca putin. Mixam ouale cu zaharul si putina sare, pana devin spumoase. Adaugam untul usor racit, laptele, esenta si treptat faina amestecata cu praful de copt. Omogenizam bine compozitia si o lasam la odihnit 15-20 de minute, dupa care punem...

Estonian Kringel

In Dulciuri la 12 Feb 2014

Pentru aluat, frecam intr-un bol, drojdia cu zaharul pana la lichefiere, apoi adaugam laptele caldut in care am dizolvat sarea si doua maini de faina. Lasam maiaua astfel formata la crescut pentru 15 minute, acoperind vasul. Intre timp topim untul pe care il vom adauga peste maiaua...

Desert prajitura cu crema de mascarpone si ananas

In Prajituri la 7 Feb 2014

Pentru blat , separam albusurile de galbenusuri si le vom mixa cu putina sare pana devin spumoase, apoi vom adauga treptat zaharul si mixam pana obtinem o bezea foarte tare, atat de tare incat atunci cand adaugam galbenusurile, acestea vor ramane deasupra. Din cele 8 galbenusuri dam deoparte 4...

Sufleu de branza

In Dulciuri la 4 Feb 2014

Punem crema de branza intr-un bol. Separam albusurile de galbenusuri. Punem galbenusurile peste crema de branza, adaugam putina sare si omogenizam. Radem cojile de la cate o portocala si cate o lamaie si adaugam o parte din razatura peste branza. O mica parte o pastram pentru ornat....

Prajitura cu foi si doua creme

In Prajituri la 2 Feb 2014

Pentru foi, punem zaharul la caramelizat intr-o craticioara la foc mic si mestecam in el sa nu se arda. Punem si apa la incalzit, iar cand zaharul s-a diluat, adaugam apa fierbinte si mestecam energic. Lasam vasul pe foc pana se dilueaza tot zaharul care se mai intareste la contactul cu...

Tiramisu reţetă cu crema de cafea

In Torturi la 31 Ian 2014

Tiramisu reţetă originală Reteta Polianei cu crema de cafea o gasiti     aici . Mai intai preparam cafeaua, eu am preparat-o la ibric din 750 ml apa, 8 linguri cafea,  2 lingurite zahar si un pic de sare, putina de tot, doar sa-i accentueze gustul. Lasam cafeaua sa se...

Biscuiti cu vanilie si scortisoara, la aparatul de goffre

In Dulciuri la 30 Ian 2014

Amestecam oul cu zaharul, sarea, scortisoara, zaharul vanilat si esenta, apoi adaugam uleiul si untul moale, tinut la temperatura camerei. Adaugam si laptele rece, apoi incorporam faina amestecata cu praful de copt. Framantam un aluat tare pe care il lasam la odihnit 30 de minute, apoi il...

Placinta insiropata din foietaj si mere

In Prajituri la 27 Ian 2014

Decongelam pachetul cu foi de placinta. Intre timp ne ocupam de mere, le curatam si le dam pe razatoarea mare, apoi le punem intr-un vas pe foc impreuna cu scortisoara. Le lasam cam 15 minute la foc mediu, pana se formeaza putin sirop, mestecand din cand in cand. Rasturnam merele intr-o...

Prajitura Carpati(varianta imbunatatita)

In Prajituri la 23 Ian 2014

Prima varianta a acestei prajituri o gasiti  aici . Pentru aluat(  din care ar trebui sa iasa 9 foi coapte pe dosul unei tavi de 36/40 cm, dar eu am facut 8, din lipsa de rabdare), mixam ouale cu zaharul pana devin spumoase, adaugam uleiul, sarea, laptele, coaja si zeama de potocala...

Pariziene cu gem de gutui

In Dulciuri la 21 Ian 2014

Punem faina cernuta intr-un bol si o amestecam cu garantul pentru alusturi dospite. Intr-un bol frecam oul intreg + albusul separat de galbenusul cu care vom unge parizienele, impreuna cu zaharul, sarea si esenta, adaugam untul putin moale, tinut la temperatura camerei, apoi diluam cu putin...

Prajitura cu blat de biscuiti, mere si crema de vanilie

In Prajituri la 18 Ian 2014

Mai intai am decongelat merele si le-am pus pe foc impreuna cu zaharul si scortisoara. Le-am lasat pe foc aproximativ 10 minute, mestecand din cand in cand, pana cand s-a format sirop, apoi am adaugat grisul si am stins focul.  Intr-un bol am sfaramat biscuitii pe care i-am amestecat...

Cremsnit cu aluat de casa

In Prajituri la 12 Ian 2014

Modul de preparare al aluatului il gasiti  aici . Impartim aluatul in doua parti egale pe care le vom intinde pe rand pe dosul unei tavi(eu am folosit o tava de 24/38 cm, dar se poate intinde si pe o tava mai mare) si le vom coace pentru 5-10 minute in cuptorul preincalzit, la 180 de...

Aluat de foietaj cu branza sarata

In Prajituri la 11 Ian 2014

Cealalta reteta am prezentat-o  aici . De regula la aluat se pune doar galbenusul, mai ales daca nu folosim aluatul imediat. Eu pun si albusul pentru ca ajuta la elasticitatea aluatului, iar otetul ajuta la fragezirea acestuia. Batem oul bine, pana se amesteca albusul cu...

Napolitane cu crema de caramel si nuci

In Prajituri la 9 Ian 2014

Pregatim toate ingrediente, sa le avem la indemana. Trebuie sa lucram foarte rapid, daca avem un ajutor langa noi, reusita este mai sigura. Taiem intai nuca si o dam deoparte. Omogenizam intr-un vas, untul moale,cu sarea, 150 gr zahar, esenta, coaja de lamaie si galbenusurile, apoi punem...

Prajitura cu branza, merisoare si bezea

In Prajituri la 6 Ian 2014

Pentru blat: frecam untul cu zaharul pana devine spumos, adaugam galbenusurile, sarea, esenta, omogenizam si incepem sa incorporam faina cernuta impreuna  cu cacaoa si praful de copt. Framantam un aluat sfaramicios pe care il punem intr-o folie si il dam la congelator pentru 30 de...

Prajitura "Acoperis de casa", cu piscoturi si crema de ciocolata

In Prajituri la 31 Dec 2013

Decupam foaia de napolitana pe dimensiunea laturilor unei tavi de chec, mai putin baza. Cu aceste decupaje tapetam interiorul tavii. Rupem ciocolata in bucati si o punem intr-un vas pe foc, impreuna cu frisca lichida si putina sare. Lasam totul pe foc mestecand continuu pana cand se...

Desert tort Sah de biscuiti cu fructe confiate si nuca

In Torturi la 26 Dec 2013

Mai intai am pregatit doua tavi de chec pe care le-am tapetat cu folie alimentara. Peste folia din tavi am asezat biscuitii glazurati in forma de sah, imbracand si pereti laterali cu cate un rand de biscuiti. Biscuitii obisnuiti i-am rupt in bucati mai maricele si i-am impartit in doua...

Chec in trei culori

In Prajituri la 26 Dec 2013

In reteta din caiet(reteta mamei soacre), la 8 oua trebuia sa folosesc 2 cani de zahar, dar eu am pus 1 si 1/2, pentru ca s-au batut asa de bine albusurile incat nu am putut pune tot zaharul. Eu intotdeauna folosesc telul cand bat albusurile, nu-mi place cum se bat cu mixerul. Deci, separam...

Prajitura cu nuca si gem de prune

In Prajituri la 22 Dec 2013

Nu am retinut gramajul unui plic de garant pentru aluaturi dospite, dar  era indicat pentru 375 g faina. Pentru aluat, frecam untul impreuna cu untura si zaharul pana la diluarea zaharului(eu obisnuiesc sa folosesc lingura de lemn). Adaugam galbenusurile, sarea, nuca macinata, apoi apa...

Prajitura cu foi si dovleac

In Prajituri la 18 Dec 2013

  Incepem cu umplutura care trebuie preparata pe foc, apoi lasata la racit. Curatam dovleacul de coaja si de seminte si il trecem prin robot sau il dam pe razatoarea mare(cine are rabdare), eu il trec prin robot, dar nu il maruntesc de tot. Dovleacul l-am cantarit curatat. Punem...

Afisate 211 - 240 din 375 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Te simti ca un fluture viu colorat in aceasta perioada. Singura problema- Gura are tendinta de a functiona inaintea restului corpului.

 
 
 
Retete preferate
Indiene

Voturi:82

Prajitura Ora 12

Voturi:43

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu branza si iaurt - Reteta savuroasa cu foi de placinta

de laura_n 7

ieri la 16:28

Varză murată călită cu ciolan la cuptor - Rețeta tradițională plină de savoare

ieri la 11:10

Mini baghete pufoase - Rețeta simplă, de casă

pe 07.02 la 17:14

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]