Merisor

9

Bucataras
Suprem

Pitesti

Bucataras din 09.07.2012

RETETE1005
PRIETENI398
Retete / Dulciuri

Prajitura "Merisor"

In Prajituri la 2 Iul 2013

Ador aluaturile cu iaurt sau smantana, au alta textura decat cele de pandispan! Intr-un bol, batem ouale intregi(dar fara coji, bineanteles), adaugam zaharul apoi uleiul si batem in continuare pana nu se mai simte zaharul. In iaurt adaugam praful de copt si amestecam, apoi il incorporam in...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 2 Iul 2013

Borcanele de fapt nu au chiar 800 g respectiv 400 g, dar asa le stiam odata. Caisele au fost destul de coapte, poate chiar prea coapte pentru ca au lasat mult lichid si am copt la ele de m-am plictisit, cam vreo 7 ore la 175 grade, pana au scazut la mai mult de jumatate. Am spalat caisele...

Compot de piersici

In Sirop / Compot la 2 Iul 2013

Am ales niste piersici din piata mai tari sa nu se inmoaie la fiert, dar au fost destul de dulci. piersicile spalate, le-am spart in doua, am scos samburii si le-am asezat frumos in borcanele spalate si sterilizate. Am adaugat zaharul si cel vanilat si am umplut cu apa. Le-am pus capacele...

Desert prajitura cu caise

In Prajituri la 25 Iun 2013

Am spalat caisele, le-am scos samburii si le-am lasat la scurs.  Albusurile, separate de galbenusuri le-am batut foarte bine cu putina sare, folosind telul,  pana s-au facut spuma, apoi am adaugat putin cate putin zaharul batand in continuare pana s-au intarit foarte bine. Am avut...

Cornulete cu rahat

In Prajituri la 21 Iun 2013

Mai intai frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefiere, apoi frecam osanza cu cealalta lingura de zahar si zaharul vanilat si le impreunam. Punem otetul intr-o cescuta si dizolvam in el bicarbonatul, apoi il adaugam peste osanza, punem putina sare, esenta de vanilie, apoi cu...

Prajitura Greta Garbo

In Prajituri la 20 Iun 2013

Mod de preparare foi:   frecam drojdia cu o lingura de zahar pana la lichefierea acestora. In alt vas frecam untul cu zaharul pudra pana devine spumos, apoi incorporam ouale, smantana, coaja de potocala si sarea. Amestecam drojdia cu untul si incepem sa incorporam faina, framantam...

Tarta cu blat de biscuiti si fructe asortate

In Prajituri la 17 Iun 2013

Mai intai dezghetam fructele punandu-le intr-o sita sa se scurga. Facem blatul de biscuiti in felul urmator: punem untul cu zaharul, laptele si puntina sare intr-un vas la foc incet si amestecam continuu pana se topesc untul si zaharul. Intr-un bol sfaramam biscuitii si turnam lichidul de...

Prajitura cu ciocolata si visine

In Prajituri la 16 Iun 2013

Am incalzit dulceata de visine intr-un vas cu apa la foc mic, apoi am strecurat siropul. Siropul l-am pastrat pentru o reteta de tarta. Intr-un vas, am pus la topit untul cu 1 lingurita ulei, ciocolata maruntita 2 linguri de zahar, cacaoa si un varf de sare. Ciocolata a fost cam dulce si nu...

Bicolora cu cirese

In Prajituri la 12 Iun 2013

Ciresele le-am pregatit de cu seara, adica am scos samburii, am presarat 3 linguri de zahar peste ele si le-am lasat la rece. Am inceput intai cu partea ciocolatoasa: am pus intr-un vas untul, ciocolata taiata bucatele, 2 linguri zahar, uleiul si cacaoa si am pus vasul la foc incet mestecand...

Dulceata de capsuni reteta

In Dulceata / Gem la 4 Iun 2013

Dulceata de capsuni reteta In reteta originala, dintr-o carte de bucate de unde ma inspir eu, cantitatile se pun 1/1, dar eu obisnuiesc sa reduc din zahar la orice dulce pe care il fac, asa ca am redus si aici. Mi-a fost teama ca nu se va coagula bine siropul, dar a fost ok si a iesit...

Briose din aluat dospit

In Prajituri la 3 Iun 2013

Pregatim ingredientele in felul urmator: punem stafidele la hidratat in putina apa cu esenta de rom Rahatul il taiem cubulete si il trecem prin zahar pudra. Drojdia o frecam, intr-un bol, cu o lingura de zahar, adaugam putin lapte cald(cam 150 ml) si o mana de faina. Facem o maia pe care o...

Desert tort cu capsuni

In Torturi la 23 Mai 2013

Mai intai pregatim capsunile. Le spalam bine si le scoatem coditele, dar nu la toate, pastram cateva si pentru ornat. Le lasam cateva minute la scurs dupa care le punem intr-un vas si presaram 4 linguri de zahar, apoi le dam la frigider pana pregatim restul compozitiilor. Frecam 4...

Desert la pahar, cu capsuni

In Dulciuri la 22 Mai 2013

Mai intai spalam bine capsunile si le curatam de codite. Pastram cateva cu codite pentru ornat. Le punem la scurs, apoi le asezam intr-un bol si presaram 2 linguri de zahar peste ele si zaharul vanilat. Le lasam asa la odihnit pana pregatim restul ingredientelor. Batem frisca spuma cu...

Prajitura cu piscoturi, piersici din compot si miez de lapte

In Prajituri la 14 Mai 2013

Punem piersicile din compot scurse i blender impreuna cu miezul de lapte si mixam. Adaugam si zaharul si esenta de vanilie. Oprim putin miez de lapte si putina pulpa de piersici si pentru ornare. Mixam frisca lichida pana se intareste dupa care amestecam cu pulpa de piersica si miezul de...

Rulada de biscuiti in foi de napolitana

In Prajituri la 8 Mai 2013

Intr-un bol am sfaramat biscuitii. Stafidele le-am pus in putina apa la hidratat. Rahatul a fost deja in bucati micute si multicolor, inclusiv din cel cu cacao, asa ca l-am pus direct peste biscuiti, de asemeni am pus si nuca maruntita, chiar si in sferturi. Am adaugat si stafidele...

Cozonac cu umplutura mixta, imbracat in ciocolata

In Prajituri la 4 Mai 2013

Am pregatit mai intai maiaua frecand drojdia cu doua linguri de zahar  pana la diluarea acesteia, apoi am pus cam 150 ml lapte caldut si o mana de faina. Am omogenizat, am acoperit cu stergare de bucatarie si am lasat maiaua pentru cozonac la crescut pana la dublarea volumului. Intre...

Cornuri pufoase de post cu gem si nuca

In Dulciuri la 29 Apr 2013

Am frecat deojia cu 2 linguri de zahar pana la lichefiere si am turnat peste ea 150 ml apa calduta.. Intr-un vas  am pus pe foc 100 ml apa cu doua linguri de zahar, coaja rasa de lamaie si portocala si zeama de portocala si am lasat pana la topirea zaharului. A rezultat un sirop din...

Praline cu surpriza(Reteta cu nr. 200)

In Dulciuri la 27 Apr 2013

Rupem piscoturile bucatele si le trecem prin robot impreuna cu miezul de nuca, apoi le amestecam cu cacaoa. Punem pe foc moale laptele, zaharul, sarea, coaja de portocala si untul si lasam sa fiarba pana la topirea untului, apoi adaugam peste compozitia de piscoturi si omogenizam. Dam...

Budinca de gris cu dulceata de mure pe blat de biscuiti si nuca

In Prajituri la 23 Mar 2013

Facem intai crema de gris pe care o vom pune prima in forma de tort. Eu am folosit o forma de chec din silicon de 11/23 cm. Punem intr-un vas pe foc frisca lichida cu zaharul si putina sare, iar cand incepe sa fiarba adaugam treptat grisul mestecand continuu. Lasam pe foc pana se ingroase...

Crumble aromat, cu mere, portocale si nuci

In Prajituri la 17 Mar 2013

Pentru aluat punem osanza intr-un bol si o frecam cu zaharul pana devine cremoasa, apoi adaugam galbenusurile, sarea si esenta, omogenizam si turnam iaurtul peste care amestecam bicarbonatul si praful de copt. Omogenizam bine si incepem sa incorporam faina, din care oprim doua linguri...

Tort de mere umplute cu gem, nuca si rahat

In Torturi la 12 Mar 2013

Pregatim merele: le decojim si le scoatem cu grija interiorul astfel incat sa nu le spargem. Asezam intr-o forma rotunda, hartie de copt. Eu am folosit o cratita cu diametrul de  26 cm. Taiem rahatul in felii subtiri, astfel incat sa formam din ele cate doua dopuri pentru fiecare...

Tort din rulada cu capsuni

In Torturi la 4 Mar 2013

Pentru rulada batem albusurile bine cu putina sare folosind telul, iar cand spuma devine mai tare incepem si punem treptat zaharul si apa minerala. Continuam cu galbenusurile pe care le amestecam incet in albusuri fara a mai bate, doar amestecam, apoi adaugam uleiul, esenta si coaja de lamiae...

Negresa insiropata cu crema de galbenusuri si cafea

In Prajituri la 1 Mar 2013

Pentru blat punem ciocolata la topit impreuna cu laptele si untul, mestecam continuu  si cand este gata o dam la rece. Separam albusurile de galbenusuri. Batem albusurile spuma cu putina sare, adaugam zaharul, galbenusurile apoi punem putin cate putin din ciocolata topita si mestecam...

Prajitura combinata

In Prajituri la 26 Feb 2013

Pentru blat se pun intr-un vas, untul, ciocolata taiata bucati, laptele, zaharul si sarea si se pun pe foc, mestecand pana la topirea tuturor ingredientelor. Se ridica de pe foc si se lasa la racit dupa care se incorporeaza cele doua galbenusuri, faina amestecata cu praful de copt si bicarbonatul...

Tarta de ciocolata cu blat de biscuiti si nuca

In Prajituri la 23 Feb 2013

Biscuitii si nuca le-am pus pe un fund de lemn  si le-am tasat cu ajutorul sucitorului, dar nu am sfaramat de tot. Eu am folosit niste biscuiti mai dulci si care s-au sfaramat imediat, mergeau sfaramati chiar cu mana. Am pus totul intr-un bol. Laptele l-am pus pe foc impreuna cu...

Placinta cu iaurt si aroma de portocala

In Prajituri la 20 Feb 2013

Se freaca ouale cu zaharul, se adauga uleiul, iaurtul si praful de copt stins in zeama de lamaie.  Se adauga esenta si coaja de portocala si se omogenizeaza. Foile de placinta se rup in bucatele si se amesteca prin compozitie. Se unge tava(20/30 cm) cu putin unt si se pune...

Desert prajitura frantuzeasca

In Prajituri la 14 Feb 2013

Foi:  Am frecat cu mixerul untul cu zaharul si sarea, am adaugat smantana, apoi am incorporat faina amestecata cu praful de copt si cacaua. Am omogenizat si am dat aluatul la frigider aproximativ o ora. Dupa ce l-am scos din frigider l-am impartit in doua. Prima foaie am intins-o...

Negresa cu ciocolata si nuci

In Prajituri la 9 Feb 2013

Intr-o craticioara punem pe foc moale untul cu ciocolata rupta si laptele in care am amestecat cacaoa. Amestecam continuu pana se topesc toate, apoi adaugam galbenusurile unul cate unul si ridicam de pe foc.Lasam la racit. Albusurile le vom bate bine cu putina sare, apoi adaugam treptat...

Cremes

In Prajituri la 5 Feb 2013

Foile decongelate le coacem separat pe dosul tavii. Eu am facut cu foietaj Bella pentru ca le aveam prin congelator.De obicei cumpar foile speciale pentru cremsnit sau mi le fac singura. Fierbem budinca amestecata cu faina si zaharul si sarea si o lasam la racit. Batem frisca lichida cu...

Prajitura fructata

In Prajituri la 31 Ian 2013

Batem albusurile spuma cu sare, adaugam treptat zaharul, iar cand sunt bine intarite adaugam apa fiarta si incepem sa mixam incet. Punem pe rand galbenusurile, uleiul, esenta si coaja de lamiae, nuca si in final faina amestecata cu praful de copt. Rasturnam blatul in tava tapetata cu hartie...

Afisate 271 - 300 din 375 retete    

Postari recente

publicat la 15.05.2020

Desert mini tarte cu cirese

Horosmopul tau de astazi:

Scorpion

Pana nu conduci tu singura masina, n-o sa inveti niciodata sa injuri corect

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sendviș cu omletă - Mic dejun gustos și sățios

ieri la 09:47

Plăcinte întoarse, cu roșii și burrata - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 12.02 la 10:47

Islere cu fistic și cremă ciocofistichie

pe 11.02 la 10:34

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

2074 puncte

Rocsi

356 puncte

vasimur

273 puncte

RODIMUR

251 puncte

mihaelar63

203 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]