marianbobosea

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 13.02.2019

RETETE9
PRIETENI25
Retete

Fleica de porc coapta

In Porc la 20 Dec 2019

Pentru inceput se spala fleica, usuca in servetele de hartie prosop,se portioneaza. Intr-un caston se amesteca toate condimentele+usturoiul ,mai putin ienibaharul. Cu acest amestec de condimente se maseaza bine fleica. Se ia folie alimentara, se pune fleica pe folie si se impacheteaza....

Dulceata de visine

In Dulceata / Gem la 22 Iun 2019

Pune visinele intr-un vas incapator pentru spalat. Curate-le de codite  si stricaciuni. Spala-le! Cu ajutorul unei agrafe, ac de siguranta sau aparat de scos samburii ,scoate samburii fructelor. Pune fructele impreuna cu zaharul intr-o cratita incapatoare si pune-le pe foc....

Ciorba rosie, ca pe timpuri

In Ciorbe la 20 Iun 2019

Se curata si se spala ceapa, morcovul, ardeiul, telina. Toate legumele se dau prin blender. Ia o cratita de 4 l., pune 3 l. apa si pune-o pe foc potrivit. Cand apa clocoteste, pune legumele blenduite si lasa la fiert 10 minte. Intre timp curata rosiile de coaja si da-le prin blender...

Dulceata de cirese amare

In Dulceata / Gem la 17 Iun 2019

Ciresele se spala si se indeparteaza coditele. Indepartarea samburilor se face cu o agrafa sau un ac de siguranta. Separat,intr-o cratita de 5 l. se pun zaharul cu ciresele fara samburi.  Se fierbe la foc potrivit 30 minute indepartand spuma creata. Cand apar ca niste baloane...

Desert clatite aurii

In Dulciuri la 7 Iun 2019

In bolul de mixer sau un castron incapator se pun ingredientele si se mixeaza la turatie medie pentru incorporarea ingredientelor. Se lasa circa 10 minute sa se odihneasca. Luam tigaia, o ungem cu ulei si turnam cu un polonic compozitia de clatite. Cand compozitia este aurie pe margini...

Fasole cavalereasca

In Mancaruri de legume la 5 Iun 2019

Se curata ceaspa, se spala si se taie solzisori. Intr-un vas potrivit se pune uleiul si se adauga ceapa taiata, lasandu-se la prajit, la foc potrivit, pana cand devine translucida.  Costita sau slaninuta se taie in fasii subtiri si se adauga peste ceapa. Cand costita este frumos...

Cartofi cu rozmarin si pulpe de pui

In Pui la 10 Mai 2019

Cartofii curatati, spalati si taiati in patru se pun intr-o tava unsa cu ulei. Ii pudram cu sare, piper si rozmarin, apoi ii amestecam astfel incat fiecare cartof sa fie uns cu ulei si condimente. Deasupra punem pulpele de pui spalate si condimentate dupa gust. Tava o dam la cuptorul...

Varza noua tuguiata calita

In Mancaruri de legume la 10 Mai 2019

Tocam varza cat putem de fin. Varza tocata se freaca cu putina sare si o punem intr-o cratita incapatoare pentru cantitatea de varza tocata. Separat se pune uleiul la incins, peste care se adauga fleica taiata in bucati de 4-5 cm. Cand fleica s-a rumenit, o scoatem intr-un castron....

Aperitiv carnati in foietaj surpriza

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2019

Carnatii se taie in bucati potrivite (dupa gustul fiecaruia). Aluatul se lasa la decongelat. Cand aluatul este decongelat, se despacheteaza,se mai intinde cu sucitorul, ca sa nu iasa prea gros. Odata intins aluatul, il tai in dreptunghiuri de marimea bucatilor de cabanos. Pe fiecare...

Afisate 1 - 9 din 9 retete    

Postari recente

publicat la 20.12.2019

Fleica de porc coapta

publicat la 22.06.2019

Dulceata de visine

publicat la 20.06.2019

Ciorba rosie, ca pe timpuri

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Zâmbește! E încă legal și neimpozitabil.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]