publicat la 02.03.2014
publicat la 02.03.2014
publicat la 02.01.2014
Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.
Bucataras.ro
[email protected]
Snitel din somon
Pestele spalat, sters cu hartie absorbanta, se sareaza si se pipereaza apoi se tavaleste prin faina ca sa faca un strat subtire de faina. Din oua,faina si apa gazoasa se face un sos mai gros la care se adauga putina sare.Se bate bine cu furculita ca sa nu faca cocoloase.Pestele dat prin faina...
Peste Tilapia la cuptor cu legume
Pestele curatat si condimentat. Se cresteaza fileurile si pe o parte si pe cealalta, dedesubt se pun felii de rosii , 1/2 de ceapa feliata si ghimbir tocat fin. Deasupra deasemeni restul de ceapa feliata si rosii mici taiate jumatati,vinul si un strop de apa dupa care se da la...
Somon cu salata de ton
Se prepara marinata si se introduce somonul in ea si se da la frigider.Acum se prepara salata:cele doua tipuri de salata se spala bine si se tamponeaza cu hartie prosop,dupa care se va taia sau rupe dupa preferinta dar nu prea mici si se pun intr-un castron la fel si cu avocado pe care il...
Somon cu sos de sardine
Pestele taiat la grosimea de 1,5 se da cu sare si piper putin si se pune in unt in tigaie, se vor praji pe ambele parti si se scoate pe farfurie. In aceeasi tigaie se pune faina si se desface cu lapte obtinanadu-se astfel o ciulama. Intr-un castronel se pune smantana cu pesto, galbenusul de ou...
Salata cu peste
Cartofii se spala si se pun la fiert. In timp ce se racesc, intr-un castron se freaca mustarul cu uleiul adaugandu-se si zeama de lamaie obtinandu-se astfel o maioneza tocmai buna de pus peste salata. Se vor marunti ceapa rosie, ardeiul, castravetele verde pe care eu l-am taiat betisoare....
Sardine tavalite in malai si prajite in ulei
Sardinele curatate de solzi si intestine se spala abundent si se sareaza cu cel putin o ora inainte daca se poate (pestele absoarbe mai bine sarea). Uleiul se pune la foc si se lasa sa se incinga bine. Sardinele se tavalesc prin malaiul pe care il punem pe o farfurie si apoi se pun in uleiul...
Rulou din file de pangasius cu spanac
Se lasa la dezghetat fileul si spanacul si cand sunt gata pestele se spala cu un jet de apa si se tamponeaza cu hartie de bucatarie.Pestele se asezoneaza cu piper,sare maghiran.Spanacul la fel se pune sare si piper si se amesteca.Intr-o tava se pune apa ,sare, piper boabe, foile de dafin, cimbrul...
Pangasius in crusta de susan
Pestele decongelat se trece printr-un jet de apa si apoi se tamponeaza cu hartie de bucatarie. Se taie in bucati mai mici; eu am taiat in 3 bucati pe fiecare. Se da cu sare si piper, dupa care se face o pasta cu mustar, faina, mirodenii, sare si se desface cu bere pana ajunge la o consistenta ca...
Tarta cu somon si spanac
Spanacul dezghetat si pus la scurs in sita ceapa se curata si se toaca marunt apoi se pune la prajit in tigaie cu ulei de masline. Cand ceapa s-a inmuiat se adauga si spanacul se lasa sa se caleasca pana se duce toata zeama din tigaie. Intre timp pestele proaspat se taie cuburi nu prea mici si se...
Peste pangasius in crusta de malai si garnitura de orez basmati
Pestele se spala si se tamponeaza cu hartie prosop apoi se portioneaza dupa preferinta. Se asezoneaza pestele cu sare si piper. Iintre timp se pune pe o farfurie plata faina de malai. Se pune pe foc tigaia cu ulei la incins. Pestele se da prin malai si se pune la prajit la foc potrivit se...
Somon la cuptor
Pestele spalat si feliat se pune sare, piper zeama de lamaie si un fir de marar peste fiecare felie, punem si uleiul 2 linguri peste tot pestele si vinul. Se da la cuptor pana se rumeneste. Pastele se pun la fiert in apa clocotita si cu sare se lasa sa fiarba bine dupa care se scurg de...
Rulouri din clatite, umplute cu somon afumat si ton
Mai intai se pregatesc clatitele;intr-un bol se pun ouale,sare,si faina si se amesteca bine si cu putin lapte pana se desfac cocoloasele ajutandu-ne de un tell se continua cu lapte pana se obtine aluatul de clatite si sa nu uitam si uleiul.Coacem clatitele intr-o tigaie ma mare ca dimensiune si...
Somon afumat cu avocado
Am curatat si feliat avocado pe care l-am stropit cu sucul de la o jumatate de lamaie si am lasat 10 minute.Am pus in fiecare felie de somon cate o bucata de avocado si am rulat.Am ornat cu restul de lamaie.Pofta buna
Somon la cuptor cu garnitura de spanac
Somonul l-am avut portionat si pus la congelat astfel ca astazi am decongelat o portie si l-am pus intr-un vas termorezistent l-am asezonat si am pus peste somon sucul de portocala si uleiul de masline.L-am pus la cuptorul preincalzit la o temperatura de 180 de grade 20-25 de minute.Cand a fost...
Somon in foietaj cu garnitura de legume
Cele doua felii de somon le-am condimentet si sarat, unse fiind cu uleiul de susan. Pe masa am desfacut aluatul de foietaj si l-am taiat in doua asezand cele doua bucati de somon in patratul fiecaruia si am asezat pe bucatile de somon felia de lamaie, ghimbirul si catelul de usturoi. Le-am...
Peste la cuptor
Pestele care a fost congelat il dam cu un jet de apa si-l scurgem pe hartie prosop, apoi condimentam si-l punem intr-un vas rezistent la foc. Cuptorul preincalzit la 200 grade. Punem pestele si il lasam acolo 30 minute pana se rumeneste putin deasupra. Se poate servi cu orez si ciuperci .Pofta buna
Platou cu pangasius afumat
Se feliaza fileul de pangasius ,feliile de paine se taie bucati mai mici si se ung cu margarina.peste punem pestele feliat si asezam pe un platou pe care am pus frunze mici de salata verde.Deasupra pe peste se pune o bucatica de ridichie taiata rondele si lamaie tot asa o bucata mica .Pofta buna
Pastrav la gratar
Spalati bine pestii si tamponati cu hartie prosop, sarati si piperat . Am pus gratarul de fonta pe ochiul de aragaz si l-am lasat sa se incinga f bine ca sa nu se lipeasca pestele si cand am vazut ca s-a albit carnea dedesubt am intors pestele pe partea cealalta. Iintre timp am pus apa la...
File de hering la gratar
Pestele decongelat l-am dat printr-un jet de apa rece si l-am tamponat cu hartie prosop l-am asezonat cu piper,sare si rozmarin(uscat) si l-am pus pe gratarul de la aragaz. Intre timp am desfacut conserva de fasole pe care am dat-o si pe ea intr-un jet de apa si am pasat-o cu blendarul manual....