miki_a

1

Bucataras
incepator

Piatra-Neamț

Bucataras din 06.02.2015

RETETE107
PRIETENI164
Retete / Mancaruri de post

Mămăligă de cartofi

In Mancaruri de post la 14 Dec 2015

Spălăm şi curăţăm cartofii de coajă. Îi tăiem cuburi potrivite, îi acoperim cu apă (puneţi şi un praf de sare) şi îi punem la fiert până intră uşor dinţii furculiţei în ei. Îi scurgem de zeamă pe care o păstrăm şi îi pasăm cu...

Mămăligă (reţeta de bază)

In Mancaruri de post la 1 Dec 2015

Într-un ceaun se pune apa la fiert, cu 2 linguri de mălai presarat deasupra.  Când apa începe să clocotească, se adaugă praful de sare şi mălaiul, în ploaie, amestecând uşor, constant, cu o lingură de lemn, în aceeaşi direcţie. Fierbem la...

Salată de ciuperci cu dovlecel

In Mancaruri de post la 25 Noi 2015

Curăţam ciupercile cât de bine putem cu o pensulică să le înlăturăm praful ( ar fi de evitat să le udam, dar dacă trebuie le spălăm şi le lăsăm să se usuce bine de tot). Le tăiem feliuţe cât mai subtiri posibil.  Dovlecelul îl tăiem în...

Mâncărică de cartofi

In Mancaruri de post la 6 Noi 2015

Într-o tigaie (cu capac) punem uleiul la încins. Pentru început adăugăm morcovul, urmând albitura, ardeiul şi ceapa. Le călim iar când sunt uşor pătrunse adăugăm cartofii. Amestecăm şi lăsăm să se rumenească, adăugând treptat apă caldă...

Pilaf cu dovlecei

In Mancaruri de post la 28 Mar 2015

Orezul se alege si se clateste in mai multe ape reci, frecand usor boabele pentru a indeparta amidonul ramas in urma procedeelor de procesare. Intr-o tigaie (cu capac), punem 2-3 linguri de ulei pe care il punem la infierbantat. Curatam ceapa, o tocam marunt si o punem la calit. Cat se...

Mancare de varza dulce (de post)

In Mancaruri de post la 17 Mar 2015

Varza curatata se taie in jumatate, dupa care in sferturi. Se scot cotoarele si incepem sa o taiem fideluta. Intr-un castron punem varza taiata pe care o frecam usor cu putina sare. Pregatim celelalte ingrediente. Curatam ceapa si o tocam marunt. Morvovii ii spalam, ii curatam si taiem...

Pilaf de primavara

In Mancaruri de post la 11 Mar 2015

Spalam orezul in mai multe ape reci, frecand usor boabele cu degetele pentru a indeparta amidonul de pe ele! La fel procedam si cu verdeata.  O clatim foarte bine sa nu ramana urme de praf pe frunze si o lasam la scurs pe servete pentru a trage apa in exces. Alegem urzicile, le spalam...

Afisate 1 - 7 din 7 retete    

Postari recente

publicat la 09.04.2017

Bors cu legume si boabe

publicat la 26.03.2017

Salata de fructe

 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]