Tamarindul

Postat de Mitinita in Condimente pe 10 Ian 2012, 21:08

Articol pe placul a 7 bucatarasi
comenteaza
Tamarindul

Fructul copacului de tamarind  este o boaba maro-inchis si se cultiva de secole. Este raspandit in bucataria indiana, dar si in cea din Asia de Sud-Est, Africa, Irak si tarile din jurul Golfului Persic.

 

Cred ca e cunoscut si pe la noi, tatal meu mi-a pomenit ca l-a incercat in copilarie. Gustul e o combinatie de dulce, acrisor si aromat. Tamarindul se faseste sub forma unui miez negru, lipicios si cu aspect lemnos, cunoscut si ca pasta de tamarind care este de fapt pastaia fara seminte. Aroma este extrasa prin inmuierea tamarindului in apa calda cu putin zahar si apoi stoarcerea sa. Este o aroma utila pentru mancarurile cu curry, carne sau peste si acreste mult mai bine decat sucul de lamaie. Se gaseste, de asemenea, sub forma uscata, macinata.

Sursa articol - cartea "Plante si mirodenii"

sursa foto - wikipedia

 

Comentarii (2)

10.01.2012, 21:30

11.01.2012, 10:01

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]