Pãpãdia

Postat de Tabita _ in Alimente pe 4 Mai 2013, 13:21

Articol pe placul a 10 bucatarasi
comenteaza
Pãpãdia

Sunt atat de multe de spus despre papadie..., asa ca eu voi mentiona doar cateva dintre beneficiile ei.

Papadia este cunoscuta si sub denumirea de  buha, crestasea, laptuca, lilicea, masa, papalunga, pilug, turci, floarea-broastei, floarea-gainii, floarea-malaiului, floarea- sorului, floarea-turcului, flori-galbene, galbinele-grase, gusa-gainii, pui-de-gasca. 

Recunoscuta inca din secolul al IX- lea e.n., este consumata indeosebi in Japonia, Franta, Italia, SUA, India si alte tari. 

Se poate gasi de primavara devreme, din lunile aprilie-mai pana toamna tarziu, in septembrie. 

Intreaga planta are efecte benefice.

Este benefica pentru vindecarea anemiei, acneei, celulitei, varicei, reumatismului, hemoroizilor, fermentatiilor intestinale, tulburarilor de metabolism, eczemelor, inflamatiei ganglionilor, gutei, litiazei biliare, litiazei renale, bolii Alzheimer si a diabetului.

Ajuta la detoxifierea organismului, normalizarea circulatiei sangelui, marirea poftei de mancare in perioadele de convalescenta.

Contine vitaminele A, B, C  si D, precum si potasiu, sodiu, calciu, fosfor, fier si lecitina. Se recomanda o cura din  frunzele de papadie primavara.

Este de preferat sa se  recolteze din zone nepoluate. 

 Mult mai multe informatii pot fi gasite aici: 

 http://www.floropedia.ro/medicinale/99-papadia-taraxacum-officinale.html

Comentarii (10)

04.05.2013, 20:32

Trebuie culeasa dimineata pe racoare.

05.05.2013, 19:07

Acum ceva anisori ne facea mama sirop si bun mai era!

18.05.2013, 01:59

Rocsi ma bucur ca ai consumat si ti-a placut.
Nu toti avem de unde sa ne-o procuram. Trebuie culeasa din locuri curate, nepoluate si trebuie sa fie proaspete papadiile.

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec din albușuri cu zmeură și lămâie - Deliciu aromat și pufos

ieri la 08:09

Menemen - Omleta turceasca plina de savoare

de Rocsi 9

pe 31.03 la 19:37

Oua vopsite natural cu coji de ceapa – Reteta traditionala de Paste

pe 31.03 la 16:49

Prajitura cu mere si kefir - Simpla si gustoasa

de oanapl 8

pe 30.03 la 18:32

TOP
utilizatori

oanapl

3137 puncte

Rocsi

1480 puncte

MotanLaOale

1083 puncte

mirela0911

1000 puncte

mena29

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]