Piersici

Postat de Miha in Fructe pe 23 Oct 2009, 12:50

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Piersici

Stimuleaza sucurile gastrice, avand astfel proprietati diuretice si laxative.

Sezonul piersicilor e in lunile iulie si august.

Atunci cand cumparati piersici, alegeti-le pe cele cu goaja ferma si fara lovituri. Evitati-le pe cele verzi, chiar daca ele se inmoaie dupa ce sunt culese, vor fi destul de acre.

Deoarece sunt foarte perisabile cumparati doar atat cat sa consumati in decurs de cateva zile. La temperatura camerei vor rezista in jur de 3-4 zile, iar daca le pastrati la frigider vor rezista cu 1-2 zile mai mult. Nu le spalati decat inainte de a le manca.

Se foloseste la produse de patiserie si deserturi ( jeleu, gem, compot, inghetata), dar si intr-o mare varietate de feluri de mancare cu carne de pui, de porc sau fructe de mare.

Pulpa piersicii se innegreste imediat ce a fost expusa la aer, astfel incat e recomandat a fi consumata imediat sau stropita cu suc de lamaie.

Samburii de piersica au un continut ridicat de acid cianhidric, astfel trebuie de evitat consumul, iar inainte de fierbere sau conservare sa se elimine.

Retete recomandate:

Gem de piersici

Inghetata de nectarine si piersici

Prajitura cu mousse de ciocolata si piersici

Tort Diplomat

 

 

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]