GuXt by Radu Popovici

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 27 Apr 2014, 22:30

Articol pe placul a 22 bucatarasi
comenteaza

"Ar trebui să încep prin a afirma că acest proiect îmi vine ca o mănuşă. Explorarea culinară, experimentul şi dorinţa de a afla mai multe au fost „motoarele” evoluţiei mele în acest domeniu. Mi-a plăcut să explorez în primul rând geografic, apoi senzorial, temporal şi, în ultima vreme, chiar tehnologic", spune Radu, continuind "Am găsit doi tovarăţi de drum foarte potriviţi. Pe unul dintre ei l-am pomenit adesea pe acest blog, este vorba despre Costel Clipescu, un excelent bucătar profesionist, un foarte pun practician. Celălalt, prietenul Cătălin Andrei, este specialist în comunicare şi un mare pasionat de vinuri şi de bucate alese. Împreună facem o echipă aşa cum nu cred că sunt multe în acest moment în România".

Prietenul Radu Popivici isi incepe un nou vis. Intotdeauna mi-a placut pasiunea lui si sufletul pe care-l pune in ceea ce face. Cu o cafea in mina il privesc cum povesteste: "Proiectul nostru se doreşte a fi un club de explorări culinare. Nu ştiu dacă este un caz singular, dar clubul nostru nu va avea un nume… cel puţin nu un singur nume. Îl putem numi GUST, căci este un nume bun: un cuvând uzual, scurt, uşor de reţinut, pe care toată lumea îl înţelege. Îl putem numi şi GUXT, forma preferată de mine datorită posibilităţilor mai interesante de reprezentare grafică; litera X are simetria ei aparte. Putem numi clubul şi GUZT, dar şi GUFT sau GUVT, sau inserând orice literă între U şi T. Această schimbare permanentă de literă simbolizează intenţia noastră de a explora, de a încerca noi abordări, de a experimenta, de a căuta continuu. Sigur, suntem şi un club de CULTURĂ culinară – această exprimare sună, însă, cam şcolăreşte – sau de EXPERIMENTE culinare, dar titulatura aceasta mi se pare cam prea „ştiinţifică”. Vreau să punem accent pe imaginaţie, iar termenul EXPLORARE pare mai potrivit pentru a exprima acest lucru. Desigur, imaginaţia va fi dublată de cultură şi de experiment, adică de teorie şi practică, fiindcă doar aşa este îndeajuns de bine fundamentată ca să capete şi să ofere valoare".

Simbata, 26 aprilie 2014, pe strada Dimitrie Racoviţă nr. 37 din sectorul 2 a pornit la drum oficial proiectul lui Radu. Sediul este central, la doi paşi de rondul Izvorul Rece, intr-o casa veche, amenajata cu gust. Am pasit in lumea GuXt la ora 19:00 si nici n-am simtit cind a batut de miezul noptii. Am stat la un pahar de vorba cu prietenii invitati de Radu, am gustat din aperitivele pregatite si am savurat un vin chilian excelent.

A fost o seara relaxanta, delicioasa si sper ca proiectul lui Radu sa aiba drumul pe care-l doreste!

"Voi oferi bucate gătite cu imaginație, provenind nu doar din bucătăria românească, ci din toate culturile culinare importante ale lumii. Explorați alături de noi fabulosul univers al gastronomiei și nu veți fi doar răsfățați, ci și incitați în a descoperi lucruri noi"

Radu Popovici - www.reteteleluiradu.ro - membru fondtor GuXt

Comentarii (11)

01.05.2014, 16:06

Mult succes!

03.05.2014, 20:43

Bafta!

08.05.2014, 18:25

Super! Baftă!

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

ieri la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

pe 24.11 la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]