Este berea un aliment sanatos?

Postat de SanatateAcasa in Alimente pe 8 Feb 2012, 21:10

Articol pe placul a 1 bucatarasi
comenteaza
Este berea un aliment sanatos?

Berea este bogata in nutrienti

Bereaeste realmente un aliment sanatos. Este bogata in nutrienti, cum ar fi proteine, vitamine din grupa B, fosfor, magneziu, seleniu, fier, niacina si riboflavonoina.

Dar, asa cum am mai spus si anterior, doar consumul in moderatie aduce beneficii organismului uman.

Un studiu realizat de catre Universitatea Emory a scos la iveala faptul cabereapoate reduce dramatic riscul de a dezvolta boli de inima. Astfel, cei de la Universitatea Emory au supus testului 2 200 de persoane in varsta, care au consumat de-a lungul studiului cel putin 1,5 de alcool pe zi. S-a observat ca persoanele in varsta (barbati si femei) care au consumat alcool cu moderatie, au prezentat un risc cu 50% mai mic de a suferi de insuficienta cardiaca. Si nu este tot. Cercetatorii din Regatul Unit al Marii Britanii, dinGermaniasi Franta au condus un studiu, rezultatul fiind acela ca un consum moderat de vin si bere ofera organismului protectie impotriva bolilor coronariene.

Si pentru a ca am pasit in superba Franta, cu vinuri spumate, branzeturi alese si campii inverzite, aici consumul de alcool este ridicat. Totusi, francezii consuma atat branzeturi (care sunt bogate in grasimi saturate) cat si vinuri. Explicatia pentru care francezii nu sufera de boli de inima este simpla. Consuma vin care este o sursa de antioxidanti. In plus, la ora actuala Franta inregistreaza cea mai mica rata de mortalitate din cauza bolilor de inima.

Un alt studiu, de data aceasta intreprins inBoston, a scos la iveala faptul ca alcoolul servit cu moderatie este bun si pentru mentinerea sanatatii creierului. Astfel, persoanele care beau putin alcool (1 sticla pana la 6 pe saptamana) si acelea care servesc un pic mai mult alcool (7-14 sticle pe saptamana) au un risc mai scazut de a dezvolta cheaguri de sange pe creier, pentru ca alcoolul are capacitatea de a subtia sangele.

Consumul moderat de alcool mai duce si alte beneficii. Reduce stresul, scade anxietatea, creste increderea in sine, imbunatateste starea de spirit. Iar bere aeste realmente un aliment sanatos. Este bogata in fosfor, fier, seleniu, nacina, riboflavonoina, proteine, magneziu etc.

Este berea nesanatoasa?

Studiile care au scos la iveala faptul ca berea este realmente un aliment sanatos, toate s-au referit la consumul moderat de bere. Cu alte cuvinte, trecand peste aceasta limita, efectele adverse se observa. Ficatul este cel care are cel mai mult de suferit. Ficatul este organul care detoxifica organismul de toate toxinele acumulate. Aici, in ficat, incep sa se depuna grasimi, ficatul nu mai functioneaza cum trebuie, nu mai poate detoxifica organismul. Poate surveni diabetul, obezitatea, ciroza, adica boli grave ce pot aduce chiar sfarsitul pacientului.

Ai grija de ficat

Nu uita de sanatatea ta! Nu consuma alcool fara sa fi mancat ceva inainte, bea apa intre paharele cu alcool servite. Nu depasi limita cand vine vorba de alcool. Poti sa consumi doar o bere pe zi( un pahar, nu mai mult de 2- de grame de alcool pe zi), daca esti femeie. Barbatii pot consuma doar 2 beri (2 pahare, nu mai mult de 40 de grame) pe zi.

Incearca pe cat posibil sa nu depasesti limita, sa nu consumi mai mult alcool decat trebuie, ia-ti mai multe zile in care sa nu consumi alcool si gandeste-te mereu la sanatatea ficatului tau. Ia suplimente care ajuta ficatul sa se regenereze.

 

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)