Cura de struguri

Postat de Bucataras in Bucataras in oras pe 9 Oct 2009, 16:24

Cura de struguri

Cum se aleg strugurii?

Strugurii trebuie să fie copţi, sănătoşi, de preferat de provenienţă autohtonă.

Cum se ţine cura?

Se începe cu cantităţi mici - în prima şi a doua zi 300, respectiv 500 de grame de struguri. În zilele următoare, cantitatea se măreşte treptat până se ajunge la cea necesară curei, 1 sau 3 kg, conform variantei alese. După ce s-a ajuns la această cantitate, consumul rămâne la nivelul respectiv timp de 1-3 săptămâni. Cu câteva zile înainte de terminarea curei se revine treptat la regimul normal de alimentaţie.
Este indicat să nu se înceapă cu cantităţi prea mari sau prea mici deoarece în primul caz se pot produce deranjamente pe traiectul tubului digestiv, iar în cel de-al doilea este necesar un timp prea îndelungat pentru adaptarea organismului.
DE REŢINUT! Porţia de struguri trebuie servită cu două ore înainte de masă, pe stomacul gol. Persoanele care au tendinţa de a se deranja des la stomac trebuie să consume strugurii fără sâmburi.

 

STRUGURII TRATEAZĂ: bolile de rinichi (nefrita acută, nefrita cronică, litiaza renală) • bolile cardiovasculare • bolile de ficat • tulburările de nutriţie • guta • unele alergii • afecţiunile căilor respiratorii • anemia

Efecte terapeutice • efect diuretic • efect stimulator asupra mişcărilor intestinului (combat constipaţia) • efect antidiareic (strugurii negri, consumaţi fără sâmburi) • stimulează forţa de contracţie a muşchilor inimii • reduc tensiunea arterială • reduc nivelul colesterolului • reduc aciditatea stomacală

Un kg de struguri proaspeţi furnizează 700-1.000 calorii, ceea ce echivalează cu valoarea energetică a 500-700 g carne de vită, 3-5 ouă, 1 kg de salam, 1,2 kg de cartofi, 3,5 kg de roşii.

sursa: www.revistafelicia.ro

Comentarii (0)

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]