Cum sa pastrezi prospetimea cepei si a usturoiului

Postat de Sidy in Alimente pe 25 Iun 2014, 08:27

Articol pe placul a 6 bucatarasi
comenteaza
Cum sa pastrezi prospetimea cepei si a usturoiului

Vrei sa folosesti capatana de usturoi dar ai descoperit un lastar verde la capat....La fel ai patit si cu ceapa...Sau nu poti sa uiti  mirosul ingrozitor al cepei cand se strica....Ce e de facut ? Pentru a pastra aceste legume benefice intr-o stare de prospetime care poate dura si luni intregi, nu ai nevoie decat de pungi de hartie, un bat pentru frigarui pentru a face gauri in pungi si cleme de plastic sa legi pungile la gura.

Ce trebuie sa faci:

1. Impunge pungile. Poti impacheta punga de cateva ori si apoi sa dai gaurile, pentru a munci mai putin. Gaurile trebuie situate in jumatatea de sus a pungii. O alta metoda ar fi sa indoi punga pe jumatate si sa faci gauri pe margine, apoi sa mai indoi o data si sa continui cu aplicatul gaurilor. Nu este nevoie de perfectiune, ci iti trebuie gauri pentru ventilare. Vor rezulta mai multe siruri de gauri.

2. Umple pungile pe jumate (pana sub randurile de gauri), indoaie la capat, pune clema, aplica o eticheta sa stii ce e inauntru si gata. Pune pungile in acelasi loc in care stocai si inainte legumele. Nu uita insa ca nu este bine sa le supraaglomerezi, caci aerul trebuie sa circule in jurul pungilor (acesta este si scopul gauririi lor). Poti folosi chiar un recipient de plastic care este bun pentru ca tine pungile in ordine, in pozitie verticala. Durata de viata a legumelor depinde insa si de temperaura, umiditate si lumina.

Sfaturi aditionale:


Temperatura: Legumele vor rezista mai mult in spatii intunecoase, racoroase (dar nu reci) si uscate. Daca ai beci, foloseste-l. Ceapa nu trebuie sa stea multa vreme in frigider, pentru ca frigul o inmoaie. In plus, ceapa are tendinta de a umple de “aroma” tot ce este prin jur.

Fara pungi de plastic: Nu pune ceapa in pungi de plastic. Vei accelera aparitia lastarilor si deteriorarea, din cauza lipsei circulatiei aerului.

Fara cartofi prin preajma: Cartofii si ceapa nu trebuie sa stea impreuna. Ambele legume elimina gaze care accelereaza deteriorarea reciproca.  

Sursa : internet

    

Comentarii (7)

25.06.2014, 10:28

interesant!E bine de stiut!

25.06.2014, 15:30

Ce articol interesant! Cu siguranta asa voi pastra mai ales usturoiul.

26.06.2014, 08:48

Adauga comentariu
  • zambet
    • :))
    • :)
    • :D
    • =D>
    • >:D<
    • :x
    • :-*
    • :S
    • >:)
    • :">
    • :((
    • :(
    • ;)
    • :P
    • =))
    • :-h
    • :-q
    • :-bd
    • <:-P
    • :-??
    • \:D/
    • ;;)
    • @};-
    • ~O)
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]